Originalartiklar från Brother. Gjorda för dig

När du har investerat i en kvalitetsskrivare är det viktigt att tänka lika mycket på det bläck, toner och papper som du använder med den. Om du väljer originalartiklar från Brother får du bästa möjliga resultat och sparar pengar.

Varför välja originalartiklar från Brother ?

 • Bläck och papper från Brother har tagits fram för optimal prestanda och om du använder dem tillsammans håller dina utskrifter i över 100 år utan att blekna.
 • Vårt toner och vårt bläck har utvecklats för att säkerställa att varje utskrift blir rätt från första gången, varje gång. Detta sparar papper, tid och pengar.
 • Mindre droppstorlekar hjälper din skrivare att framställa skarpa bilder och den tydliga text som den är avsedd för.
 • Ny vaxteknik innebär att våra toners nu är oljefria. Detta ger dina dokument ett professionellt matt avslut i kvalitet.
 • Vår nya bläckgeneration har en exceptionell och utökad färgskala, som ger ännu mer levande bilder.
 • Ta en titt på Brother Earth för mer information om vårt branschledande miljöåtagande.

Köp Brother originalartiklar

Vad är kompatibla kassetter?

Kompatibla bläckpatroner och tonerkassetter tillverkas av andra företag och är avsedda att fungera med många olika skrivare från många olika tillverkare. Men det kan ofta uppstå problem i samband med att dessa produkter används:
 

 • Kassetter kan vara svåra att trycka in och utskriftskvaliteten kan bli mycket lägre.
 • De kan lätt läcka, vilket inte bara ger ett mycket lägre antal sidor, kan även skada skrivaren.
 • Originalartiklar från Brother kan man alltid lita på. Kompatibelt och förfalskat bläck kan blockera munstyckena och orsaka skador genom läckage.
 • Tester har visat att dokument som skrevs ut med originalartiklar från Brother varade fyra gånger längre jämfört med andra bläck.

 

Läs Byers Lab testrapport här

Läs mer i vår oberoende studie

Vad är förfalskat bläck?

Precis som i alla branscher där kvalitet är viktigt så förekommer förfalskningar av bläck och toner. Dessa dåligt tillverkade kassetter ser äkta ut och säljs illegalt under varumärken, vilket vissa luras av.
 

 • Bläck- och tonerförfalskningarnas kvalitet är mycket låg. Faktum är att förfalskade kassetter ofta läcker, vilket kan orsaka permanenta skador på skrivaren. 
 • Förfalskade kassetter kan även skada miljön.
 • Se till att du får de äkta kvalitetsprodukterna från Brother som du behöver: köp dem helt enkelt från en av våra auktoriserade Brother-återförsäljare eller direkt från oss.
 • Om du misstänker att en Brother-kassett kan vara förfalskad kontrollerar du att den holografiska logotypen har tryckts på kassetten och på paketet, eller kontakta oss. Vi hjälper dig.

Läs mer om förfalskade kassetter
 

Möter branschstandarder

ISO logo

Certifieringen för ISO 11798 eller Svenskt Arkiv som det oftast kallas i dagligt tal, behandlar varaktighet och hållbarhet för bläck och toner på utskrivna eller kopierade dokument.
Brother har under många år certifierat ett flertal produkter enligt denna rigorösa standard.

För vissa produkter finns certifikat med begränsad omfattning för att erhålla arkivbeständiga dokument. Begränsningen kan gälla att en färgskrivare eller färg-multifunktionsmaskin endast är certifierad för framställning av arkivgodkänd skrift med svart toner (svart bläck),
Ett annat exempel kan vara att arkivbeständig skrift endast erhålls vid en annan inställning av utrustningen än normalt, t.ex. att inställningen för papperstyp skall vara ”Tjockare papper” (Thick paper). I de fall certifikaten gäller med begränsad omfattning skall detta tydligt framgå genom märkning av utrustningen.

För information om en specifik utrustning, se under fliken "Hämtningsbara filer" under den produkt det gäller. Dokumentet heter "Krav för att erhålla arkivgodkända utskrifter."

I övrigt gäller att man använder Brother originalförbrukning och åldersbeständiga papper för att framställd utskrift skall klassas som arkivgodkänd.

För certifikat och dess giltighetstid se www.sp.se