1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2014
  5. Satsning på faxmaskinens ersättare

Brother satsar på faxmaskinens ersättare

Skannrarna i slimmad design har trådlös nätverksanslutning och är kompatibla med t ex smartphones och surfplattor.
Brother har länge varit den största tillverkaren av faxmaskiner, ett produktsegment som minskar för varje år men som ändå ger Brother solid försäljning.

Men parallellt med faxmaskinen, som under många år har varit en självklar del av varje kontor och i många hem, är Brother i färd med att utöka sitt utbud av skannrar. Man satsar nämligen på faxmaskinens ersättare, skannern.

 

Brother lanserade sina första ”fristående” skannrar för ett och halvt år sedan. ”Fristående”, eftersom Brother i många år har erbjudit skannrar som en del av sina populära allt-i-ett skrivare för både kontoret och hemmet.

 

Lanseringen av skannrarna har varit en stor succé för Brother, så stor att man nu introducerar två nya bordsskannrar i en slimmad konstruktion. Modellerna ligger i segmentet mellan Brothers större kontorsskannrar och de kompakta mobila skannrarna.

 

Brother ADS-1100W och ADS-1600W vänder sig till de många företag och kontor med begränsat utrymme för skannrar - t.ex. på användarens skrivbord.

 

När det gäller teknik och prestanda är dessa nya modeller bland de bästa i prisklassen mellan ca 2 200 kr och 2 700 kr (exkl. moms ).

 

Användarvänliga och hög kvalitet

 

Brother ADS-1100W och ADS-1600W lever upp till ”A:et” i produktnamnet. Det står för ”automatisk” och återspeglar det faktum att skannrarna kan användas med en enkel knapptryckning, resten står skannrarnas inbyggda elektronik för.

De två nya modellerna kan skanna dubbelsidigt och skanningsupplösningen är 600x600 dpi. Båda skannrar har en automatisk dokumentmatare, med plats för 20 ark.

Dessa nya Brother modeller har trådlös nätverksanslutning, vilket gör det möjligt för flera användare att dela på samma skanner. Wi-Fi – gränssnittet säkerställer kompatibilitet med smartphones och surfplattor via Brothers kostnadsfria app iPrint & Scan. Denna praktiska app är tillgänglig för både iPhone/iPad, Android och Windows Phone.

 

Båda modellerna har dessutom ett speciellt ”fack” för skanning av t.ex. visitkort och kreditkort.