1. Hem Brother
  2. Förbrukningsartiklar
  3. Kunskap om förfalskningar
Brother toner cartridge on a production line with a man stood in the background

Vad är förfalskade patroner?

Förfalskade patroner är kopierings- eller imitationsbläck och toner som produceras och säljs med Brother-varumärket olagligt. De bryter inte bara mot Brothers varumärke och immateriella rättigheter, utan följer inte heller de stränga hälso- och säkerhetskontroller, kvalitetskontroller och miljökontroller som vi har på Brother.

Var säljs förfalskade patroner?

Förfalskningar säljs oftast online. ‌Ofta dyker dessa webbplatser upp vid internetsökningar efter skrivarbläck och toner och marknadsför billiga eller rabatterade Brother-produkter.

Förfalskade patroner kan också visas på populära auktioner och klassificerade webbplatser.

Köp Brother Original

Imaging Supplies Coalition (ISC) uppskattar att förfalskade produkter kostar industrin över $3 miljarder dollar globalt varje år.

Källa: isc-inc.org 

Farorna med att använda falskt bläck och toner

  • Opålitliga- de kan vara opålitliga eftersom de inte följer samma höga standarder eller genomgår samma rigorösa testning som Brother originalpatroner.
  • Osäkra- förfalskningar har större potential att gå sönder och läcka, vilket kan skada skrivaren och släppa ut skadliga partiklar i atmosfären.
  • Dålig kvalitet- utskrifterna är sämre från bläckpatroner som inte har utformats och testats av experter av Brother för att ge utskrifter av högsta kvalitet.
  • Olagligt - genom att köpa förfalskningar stödjer du olaglig organiserad brottslighet.
  • Mer sannolikt att hamna i deponi - de skriver i allmänhet ut mindre volym och är inte lika hållbara, vilket innebär att de kan hamna i deponi för tidigt.

När kvalitet och tillförlitlighet spelar roll

Hur skyddar Brother sina kunder från förfalskade patroner?

På Brother tar vi varumärkesförfalskning på största allvar. För att skydda vårt varumärke och våra kunder har vi ett nära samarbete med våra partners, inklusive Amazon, och vi har åtagit oss att upptäcka förfalskningar både online och offline. Siffrorna nedan visar vilka åtgärder vi har vidtagit mot förfalskade leverantörer för att skydda våra kunder.

Källa: Corsearch Brand Protection Report för Europa, september 2018 - juli 2023.

Green shopping basket icon

Rapporterade listningar

Vi har rapporterat 296 135 online-produktlistor, över 8 621 säljare, 38 marknadsplatser och 23 territorier för varumärkesintrång / upphovsrättsintrång eller vilseledande information som att inte ange kompatibilitet.

Green webpage icon with a white tick in a green circle in front

Listningar borttagna eller korrigerade

Vi har åtgärdat 223 639 produktlistor genom att ta ner dem eller korrigera vilseledande information som visas på dem.

Green globe web icon with an arrow pointing across it

Webbplatser rapporterade

Vi har rapporterat 375 webbplatser för bedrägeri, scamming, phishing eller intrångsinnehåll. 117 webbplatser togs offline medan andra fick intrångsgörande innehåll borttaget. 

Så här kontrollerar du att bläckpatronerna är original

Det är verkligen lätt att kontrollera om dina patroner är Brother original.

Leta helt enkelt efter Brother hologram som finns på varje Brother original patron och se till att den visar olika siffror när den roteras från sida till sida och upp och ner.

Om du är osäker på om din produkt inte är ett Brother-original kan du kontrollera dess äkthet genom att besöka vår autentiseringswebbplats och skriva in det unika ID-numret på din patron, som finns ovanför hologrammet.


Kontrollera att bläckpatronerna är original

3 Brother black and orange toner cartridges in a row


Fler sätt att upptäcka förfalskningar

Förfalskade patroner kan ofta se ut som ursprungliga Brother-produkter genom detaljerad replikering av förpackningen, men det finns sätt att upptäcka förfalskningar. 

Förutom att kontrollera hologrammet, se till att förpackningen har en säkerhetsetikett och inte har manipulerats. Håll utkik efter stavfel eller kartonger av dålig kvalitet som inte matchar Brother-logotypen och färgerna, och var försiktig med stora rabatter från mycket höga till låga priser. Om priset är för bra för att vara sant, är det förmodligen det. 

Köp alltid original - detbästa sättet att se till att du får de Brother-produkter du behöver är att köpa från en av våra auktoriserade Brother-återförsäljare, eller direkt från oss.

Köp Original

Återvinning med Brother

För varje Brother originalpatron du köper erbjuder vi ett gratis återvinningssystem.

Skicka helt enkelt tillbaka dina använda patroner och kassetter till oss, utan kostnad, så ser vi till att vi återvinner eller återtillverkar dem till nya patron, vilket säkerställer att ingenting går till deponi.

Ett Brother-löfte som inte garanteras när du köper förfalskade patroner.

 

Återvinn kostnadsfritt

Enkla sätt att hantera Brother bläck- och tonerförbrukningsmaterial

Brother ink cartridge package and toner package on a desk

Brother-tillbehör

Sök efter alla tillbehör till dina Brother-produkter. Från originalbläck och toner till band och etiketter för dina Brother märkmaskiner och etikettskrivare.

Sök efter förbrukningsmaterial

Hand holding a mobile phone with icons on the screen and a printer and laptop on a desk in the background

Brother Mobile Connect

Skriv ut var som helst, hantera dina förbrukningsmaterial och hantera skrivaren fullt ut med Mobile Connect. Aktivera aviseringar för att få rabatter.

Brother Mobile Connect