1. Hem Brother
  2. Förbrukningsartiklar
  3. Förfalskningsbekämpning

Vad är förfalskat bläck?

Likt alla branscher där kvalitet är viktigt, drabbas bläckpatroner och tonerkassetter av förfalskare. Dåligt tillverkade förbrukningsartiklar ger intryck av ett äkta utseende och säljs sedan under varumärken – och en del människor blir lurade av detta.

Kontrollera att din förbrukningsartikel är äkta

Det bästa sättet att säkerställa att du får original kvalitetsprodukter från Brother, är att köpa dem från en av våra auktoriserade Brother-återförsäljare eller direkt från oss. Om du misstänker att en Brother förbrukningsartikel kan vara förfalskad, kontrollerar du först att den holografiska säkerhetsetiketten finns med på artikeln och på paketet - eller kontakta oss.    

Vem säljer förfalskade förbrukningsartiklar?

Förfalskade förbrukningsartiklar säljs oftast online. Ofta hittar du webbsidorna som säljer dem genom att söka på internet efter bläckpatroner och tonerkassetter. De brukar marknadsföra sig med att sälja billiga Brother-produkter. De använder kanske till och med Brother-varumärket i sin webbadresser. Förfalskningar kan även dyka upp på populära auktions- och annonssidor.

Vilka problem kan förfalskningar leda till?

Som förväntat är bläck- och tonerförfalskningarnas kvalitet mycket låg. I själva verket kan dessa förbrukningsartiklar skada skrivaren permanent eftersom de ofta läcker.
Förfalskade förbrukningsartiklar kan även skada miljön. Produktionen är en komplicerad process med ämnen som kan vara skadliga om de inte behandlas varsamt. Brother skyddar miljön genom bl.a. marknadsledande toneråtervinning, sitt engagemang och partnerskap med organisationen Cool Earth och branschstandarder som Blå Ängeln, men de som tillverkar förfalskningar skyr inga medel och följer inte lagar och förordningar.

Kontrollera att produkten är äkta genom att följa dessa steg:

Kontrollera säkerhetsetiketten på förpackningen för tonerkassetten och bläckpatronen eller trumenheten, enligt instruktionerna i videon ovan. Gå till www.brother.com/id och kontrollera att hologrammet matchar det som visas och ange ID-numret från förpackningen

Alternativt, använd din smartphone:
  • Ladda ner en app som kan läsa datamatriskoder (appar som enbart klarar QR-koder kanske inte fungerar)
  • Öppna appen, skanna datamatriskoden och ange verifieringssidan
  • ID-numret kontrolleras automatiskt och du ser en grön bock om produkten är äkta
  • Verifiera ytterligare genom att kontrollera att hologrammet matchar det som visas på verifieringssidan
  • Om kodläsaren inte fungerar anger du sidan manuellt på www.brother.com/id