1. Hem Brother
 2. Brother Solutions
 3. Brother Managed Print Services
 4. 7 fördelar med Managed Print Services

Se hela utbudet av Brother-skrivare med MPS-stöd

MPS-benefits-intro

Fördelar med utskriftslösningar

Brothers utskriftslösningar är program som erbjuds av utskriftsleverantörer för att hantera dina utskriftsenheter, inklusive skannrar, fax och kopiatorer. De gör det möjligt för organisationer att förbättra sin effektivitet, produktivitet och informationssäkerhet, vanligtvis genom att övervaka användningen, byta ut förbrukningsmaterial och uppfylla organisationens utskriftsbehov. 

Funktionerna i Managed Print Services varierar beroende på leverantör, men de kan erbjuda flera av följande fördelar för större organisationer. Du kan läsa mer om viktiga fördelar med utskriftslösningar nedan:

Intresserad av Brothers Managed Print Service?

1. Spara tid och förbättra effektiviteten 

Hur lång tid dina anställda lägger på skrivarrelaterade uppgifter kan vara frustrerande. Processen med att skriva ut, skanna, kopiera eller faxa dokument på gammal maskinvara eller dåligt konfigurerad programvara är bara början. 

Det tar också tid att åtgärda eventuella fel på enheten, byta bläckpatroner eller toner. En utskriftstjänst identifierar sådana problem och inkluderar planer på att:

 • Minska de anställdas tid för utskriftsrelaterade uppgifter
 • Ta bort dagliga underhållsuppgifter

Vi letade efter ett smidigt sätt att hantera vår skrivarpark. Brothers Managed Print Service gav oss friheten att fokusera på värdeskapande arbete eftersom skrivare är smartare och kräver mindre uppmärksamhet från oss.


Markku Anttila, IT-chef på Mäntsälä kommun

2. Förbättra din informationssäkerhet 

Att minska mängden papper, el och förbrukningsmaterial som du använder är en del av att vara en ansvarsfull samhällsmedborgare. Istället kan du: 

 • Hantera inloggningar på skrivaren för att minimera risken för att dokument blir stulna från utmatningsfacken
 • Skydda dokument med Secure print+ eller Secure Print Advanced.  


Genom att implementera en Brother Managed Print Service kan vi nu lagra och hämta känsliga dokument snabbt och enkelt, vilket sparar tid, utrymme och pengar från dag ett.

Steve Rock, VD, K Lowther
3. Minska kostnader och spara pengar 

En sporadisk inställning till din organisations utskrifter kan leda till ineffektivitet. Först och främst när det gäller underhållskostnader. Att underhålla enskilda enheter en i taget är mer kostsamt än att ha ett automatiserat, molnbaserat system för att göra det i stor skala.

Hanterade utskriftstjänster ansluter ofta alla enheter till ett övervakningssystem för att säkerställa:

 • Just-in-time leverans av ersättningstoners.
 • Kostandeffektivt.
 • Ingen onödig lagring av oanvänd förbrukning.

Vi utför en grundlig granskning och utvärdering av era skrivare. På så sätt kan vi identifiera och optimera er skrivarpark.När allt kommer omkring kommer för många enheter utspridda i organisationen att kosta mer att underhålla och använda upp utrymme och elektricitet. En granskning säkerställer att du har de rätta skrivarna på de rätta platserna.

 

Vi ville ha en lösning som var robust, pålitlig och erbjöd oss mycket kostnadseffektiva utskrifter, men som också hade support från både leverantör och tillverkare. Brother hade den bästa lösningen. Installationsprocessen var smidig och Brother gjorde mer än vi förväntade.

Steve Ford, strategisk ICT-chef, Helsby High School

4. Förbättra produktiviteten i din organisation 

Utskriftsbehoven hos olika avdelningar inom en organisation kan variera. Efter en första bedömning av en organisations nuvarande och framtida behov bör MPS-leverantören kunna rekommendera ett skräddarsytt program för dessa avdelningar för att effektivisera processer och förbättra arbetsflödena. 

Detta kan inkludera:

 • Skriva ut från mobila enheter på eller utanför platsen
 • Skriva ut specialtyper av dokumentstorlekar och format som du använder regelbundet
 • Dirigera dokument automatiskt till specifika platser
 • Skapa individuella anpassade pekskärmar med genvägar

Tidigare var vi tvungna att stå bredvid skrivaren och vända sidorna när vi skannade dokument, men det är inte längre nödvändigt eftersom våra skrivare nu har en 2-sidig skanningsfunktion. Vi lägger helt enkelt sidorna i dokumentmataren och maskinen gör resten. Det säkerställer också att filen skickas direkt till den mapp där den ska arkiveras, och vi behöver inte göra något annat än att starta skanningsprocessen. Det är en enorm tidsbesparing för oss.

Jens Christian Pedersen, ägare till Skovby Synshal

5. Minska kapitalutgifterna och förbättra kassaflödet

Kostnaden för att köpa en hel maskinpark kan vara avskräckande, men Managed Print Services erbjuder vanligtvis flexibla betalningsalternativ som t.ex:

 • Månadsvis eller kvartalsvis
 • Helt skräddarsydda för ditt företag.
 • Det finns även modeller där man betalar per sida, vilket är perfekt för företag som föredrar att hantera kostnaderna löpande.
 

Dessutom kan du använda instrumentpaneler och prognosverktyg i realtid för ditt nätverk av enheter, vilket innebär att det inte uppstår några oväntade kostnader som inte har tagits med i beräkningen.

 

Brothers Managed Print Services är perfekt för vårt college. Vi är tunga utskriftsanvändare och det har hjälpt oss att hantera vårt tryck mer effektivt. Brother har rekommenderat de bästa skrivarna för våra behov och vi har nu minskat kostnaderna, minskat administrationstiden och fått en mycket bättre supportservice. Dessutom betalar vi helt enkelt för det vi skriver ut utan att drabbas av några påföljder, till skillnad från vårt tidigare kontrakt för att hantera din budget.

Matthew Cooke, IT-tekniker vid Ercall Wood Technology College.

6. Minska din miljöpåverkan 

Att minska mängden papper, el och förbrukningsmaterial som du använder är en del av att vara en ansvarsfull samhällsmedborgare. Med ett övervakningssystem på plats som en del av ditt MPS-paket bör du kunna:

 • Identifiera och spåra nivåer för utskriftsanvändning
 • Spåra och minska din miljöpåverkan.

Brother har ett eget återvinningssystem. Detta gör att vi är säkra på att våra använda patroner hanteras korrekt, de hamnar inte på fel plats och de återanvänds för maximal nytta.

Malin Johnson, hållbarhetskoordinator, Resia Travel Group

7. Var mer flexibel 

De mest framgångsrika organisationerna strävar efter att kontinuerligt förbättra sina processer för att ligga steget före.

Med rätt Managed Print Service-leverantör vid din sida får du löpande rådgivning och strategisk support från experter inom arbetsplatsteknik.

Din MPS-leverantör bör erbjuda följande som en del av sin tjänst till dig:
 • Regelbundna granskningsmöten för att säkerställa att du får ut mesta möjliga av din prenumeration på utskrifter
 • Flexibilitet att ändra och anpassa din prenumeration

I samarbete med Brother har vi kunnat förstå hur våra skrivare används och sedan implementera en mycket effektivare lösning. Där vi brukade ha ett komplicerat lapptäcke av över 700 skrivare med noll transparens om hur de användes, har vi nu en välorganiserad flotta på 300 maskiner.

Neil Perry, Associate Director för Digital Transformation på Dartford och Gravesham Trust

Mer information om våra MPS-lösningar:

Female wearing a red top sat at a desk working on a computer around stationary with a Brother printer on the desk

Managed Print Service Professional

Managed Print Service Professional är en enkel och flexibel utskriftstjänst som lämpar sig för små till medelstora företag, och erbjuder följande fördelar:

 • Automatisk beställning och leverans av förbrukningsmaterial
 • Lättanvänd portal
 • Förstklassig kundsupport
 • Återvinning av förbrukningsmaterial
 • Molnbaserad teknik

Läs mer om Managed Print Service Professional
Busy office environment with two males and two females working whilst printing documents using a Brother printer

Managed Print Service Enterprise

Skräddarsydd MPS-lösning för företag eller organisationer med olika platser, inklusive:
 • Automatisk beställning och leverans av förbrukningsmaterial
 • Anpassad onlineportal
 • Förstklassig kundsupport
 • Återvinning av förbrukning
 • Alternativ för molnbaserad eller lokal teknik
 • Brett utbud av utskrifts- och dokumenthanteringslösningar
 • Djupgående bedömning av dina krav, kontinuerlig optimering och hantering av din tjänst

Läs mer om Managed Print Service Enterprise

Vill du veta mer om våra utskriftslösningar?