Brother printer ready for recycling

Återvinning av skrivare

Vi uppmanar våra kunder att återvinna alla förbrukade skrivare och batterier på en lokal återvinningsanläggning.

Återvinn med Brother

 

Återvinning på Brother är enkelt och gratis

 

Titta på vår video för att lära dig mer om hur du återvinner med Brother, eller följ helt enkelt länkarna ovan och ladda ner din returetikett idag. 

Tack för att du hjälper oss att stödja vår planet. 

Läs mer om vår marknadsledande toneråtervinning

Börjar förbrukningsmaterialet ta slut?

Cool Earth text in white on a greenbackground

Cool Earth

Återvinning hjälper till att bevara vår planet genom vårt långvariga partnerskap med Cool Earth.

Utforska vårt partnerskap

FAQ

Du kan märka att vi på vår broschyr (som finns i tonerlådan) eller på den nedladdningsbara fripostetiketten ger dig ett tulldeklarationsformulär. Detta gäller endast för Storbritannien, Schweiz och Norge. Om du har några frågor, vänligen kontakta oss på info@brother.se
Tyvärr accepterar vi inte begagnade skrivarpatroner som inte är original Brother-förbrukningsartiklar. Vi rekommenderar att du skickar tillbaka förbrukningsvaror som inte är från Brother till den ursprungliga tillverkaren. På grund av okänd sammansättning av skrivarpatroner från tredje part kan vi endast tillverka orignal Brother-förbrukningsartiklar. Men om vi får några icke-original Brother-förbrukningsvaror kommer de naturligtvis att återvinnas på ett ansvarsfullt sätt.
Vi har våra egna återvinningssystem för att återvinna och återanvända dina tomma Brother-tonerkassetter. Att returnera dem till Brother innebär att vi kan se till att dina skrivarpatroner behandlas ansvarsfullt och vi kan garantera att ingenting hamnar på soptippen.
Beroende på vilken typ av etiketteringsprodukt du har kan du välja den tjänst som passar dig bäst på vår webbplats. 
Vissa förbrukningsvaror kan du återvinna hemma, och för andra erbjuder vi lösningar för returhantering så att vi kan se till att de behandlas ansvarsfullt och garantera att ingenting hamnar på soptippen. Kolla in våra TZe tapekassetter-återvinning och DK etikettrullar återvinning för mer information.
Du kan använda samma fria returetikett som för tonerkassetter, som du kan ladda ner från vår webbplats. Fäst bara etiketten på lådan (använd lådan och förpackningen som din nya trumma kom in) och ta den till postkontoret.
Brother-maskiner samlas in och återvinns i enlighet med EU:s lagstiftning, WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment Directive). Det finns ett antal sätt att återvinna din gamla skrivare, från lokala återvinningscentraler, returnera den till återförsäljaren du köpte den från och även genom återvinningssystem för hushåll. Gå till skrivarens återvinningssida för mer information.
Din tonerkassett kommer att ta sig tillbaka till en av våra ackrediterade europeiska återvinningsanläggningar (som ligger i norra Wales och Slovakien) där den kommer att återvinnas eller återtillverkas (återanvändning av alla delar för att göra nya produkter). Allt som inte går att återanvända återvinns och bidrar till en hållbar cirkulär ekonomi. Hållbara komponenter från den returnerade tonerkassetten återvinns och används i en ny tonerkassett för att spara resurser, minska miljöpåverkan och spara CO2.
Vi är Cool Earths längsta tjänstgörande kommersiella partner efter att ha startat vår relation tillbaka 2009. Som en del av detta stöder vi deras Amazonas regnskogsprojekt. Besök vår profil på coolearth.org för att se hur vi, i utbyte mot att återvinna bläck- och tonerpatroner, sponsrar skyddet av den peruanska regnskogen. Cool Earth ger skydd dygnet runt för regnskogen i Ashaninka-samhället för att hålla olagliga loggare i schack, så att de kan skörda ansvarsfullt producerade råvaror som nötter, kaffe och kakao.
Nej, en avfallsöverföringsnota gäller endast för enskilda transporter på över 20 kg.