1. Hem Brother
 2. Återvinningsprogram
 3. Återvinning av tonerkassetter och trumenheter

Välj det alternativ för återvinning som passar dina behov

Upp till 4 artiklar

Fri retur med posten. För Brother original toner, trummor, bältenheter och överskottsbehållare
 1. Skriv ut etiketten
 2. Förpacka noggrant den tomma toner i kartongen din nya förbrukning kom i. Du kan sända upp till två lådor på en gång
 3. Fäst etiketten på lådan. 
 4. Lämna lådan till ditt lokala postombud.

 

Ladda ner etikett

4 till 12 artiklar

Fri inlämning

 1. Beställ en återvinningslåda med fri frankeringsetikett via nedan länk.
 2. Placera förbrukningsartiklarna noggrant i lådan.
 3. Lämna lådan till ditt lokala postombud. 


Beställ återvinningslåda

Fler än 12 artiklar

Fri upphämtning

 1. Logga in eller skapa ett konto via nedan länk.
 2. Brother skickar en återvinningslåda till ditt kontor för att fyllas med tomma förbrukningsartiklar.
 3. När lådan är full loggar du in via länken nedan och bokar upphämtning.

Logga in eller skapa ett konto

FAQ

Vi känner till den exakta sammansättningen av våra egna patroner, så att de kan återtillverka eller återvinna dem till sin fulla potential. Återtillverkning av tonerkassetter sparar 33 % CO2 jämfört med att köpa en ny.

Vi donerar till Cool Earth genom vårt återvinningsprogram.

Våra europeiska återtillverkningsanläggningar (där alla dina kassetter returneras till) är koldioxidneutrala och ackrediterade för noll avfall till deponi.


Vi accepterar endast Brother originaltonerkassetter genom vårt returprogram, eftersom vi vet den exakta sammansättningen av våra egna kassetter och kan återtillverka eller återvinna dem till sin fulla potential. Men om vi tar emot andra tillverkares patroner kommer vi att återvinna dessa på ett ansvarsfullt sätt och inte skicka någonting till deponi.
Förpacka dina artiklar på ett säkert sätt och innan du lägger dem i lådan, använd foliepåsen och fäst det gula/orange plastskyddet på patronerna för att skydda dem från skador under transporten.
Ja, vi har 3 olika tjänster beroende på hur många tonerkassetter du har. Välj helt enkelt den som passar dig bäst! Även ett litet bidrag hjälper till att skydda miljön från onödigt avfall. Oavsett om du är en liten, medelstor eller stor användare, har Brother rätt återvinningstjänst för dig: Returnera enstaka lådor eller bulklådor via posten eller använd vår bulk box insamlingstjänst.
Maila oss på info@brother.se med dina beställningsuppgifter så hjälper vi dig gärna!
Din nationella posttjänst och Spring Global Mail / PostNL har ett avtal om att ta emot och skicka tonerkassetter med IBRS (International Business Reply Service). De måste acceptera din tomma tonerkassett, om du har problem med detta, vänligen kontakta info@brother.se

Använd bara en av våra återvinningstjänster för att returnera dina tonerkassetter till Brother. Vi har 3 alternativ beroende på hur många patroner du har: 
1. Om du har 1-2 patroner använder du bara frankeringsetiketten i din låda eller laddar ner den online. Klistra fast den på din befintliga låda och lämna in den på postkontoret. 
2. Beställ en bulkbox med kostnadsfri postgång med vårt alternativ "4-12" och lämna den på postkontoret när den är full
3. Beställ en bulk box med vårt 'mer än 12' alternativ och när den är full, använd samma sida för att begära en kostnadsfri kurirhämtning av dina boxar.
Tonerkassetter som kommer tillbaka till Brother kommer att återtillverkas, och allt som vi inte direkt kan återanvända kommer att återvinnas, vilket bidrar till en hållbar cirkulär ekonomi.

Om du inte har fått din återvinningsbox inom de närmaste två veckorna från det datum du beställer, kontakta oss på info@brother.se.

Våra processer med sluten slinga innebär att 100 % av de Brother-kassetter som du skickar tillbaka till oss återtillverkas eller återvinns.
När du returnerar en tonerkassett till oss går den igenom en 150-stegs återtillverkningsprocess för att säkerställa att varje återtillverkad kassett är av samma kvalitet som ny. Det är denna mycket innovativa process som innebär att vi kan återtillverka 86 % av tonerkassetterna. 
Vi tar en begagnad patron, tar isär den, byter ut slitna delar, rengör den och sätter ihop den igen – och skickar sedan tillbaka till våra kunder lika bra som nya. 
Allt vi inte kan återanvända på grund av skador eller slitage återvinns till 100%.
Nej, avfallstransportdokument gäller endast för enskilda transporter på över 20 kg.
Kunder från hela Europa återvinner sina tomma patroner med Brother. Vi har två återtillverkningsanläggningar i Europa: En i norra Wales och en i Slovakien. Vi använder ett centraliserat system, baserat i Nederländerna, och ett alleuropeiskt postnät. Det innebär att alla tonerkassetter kommer i konsoliderade leveranser, snarare än i enskilda paket, vilket kraftigt minskar transportutsläppen.