1. Hem Brother
  2. Etikettskrivare och märkmaskiner
  3. Märkmaskiner el-modeller
Brother P-touch märkmaskin för elektriker och nätverksinstallatörer PT-E560BT

PT-E560BT

Se till att ditt arbete uppfyller branschstandard genom att skriva ut hållbara etiketter direkt på plats.

Läs mer om hur PT-E560BT kan hjälpa dig att följa kabelföreskrifterna, ladda ner vår korta guide nedan.

PT-E560BTVP PT-E560BTSP Elföreskrifter PDF

Sex anledningar för tydlig uppmärkning:

Tydlig identifiering

Lämna ett tydlig och snyggt arbete efter dig. Använd en Brother P-touch märkmaskin för att enkelt skapa en etikett för uppmärkning av: kablar, säkringar, frontpaneler, el-centraler och konsumentenheter. 

Idealiska för: varningsskyltar, kraftledningar, el-kanaler och rörledingar.

Du skapar enkelt en etikett med dina kontaktuppgifter (inklusive företagets logotyp med PT-E560).

Anslutning

Förenkla installationer med kablar genom att ansluta en hållbar etikett från Brother i varje ände av kabeln. Det bidrar till en säker anslutning och minska tiden som krävs vid felsökning av eventuella problem.

Efterlevnad

Genom att använda Brother P-touch E560 tillsammans med vår app, Pro Label Tool App för Apple och Android-enheter blir det möjligt att skapa en säker el-märkning enligt el-föreskrifter.


Vår tape med extra stark vidhäftning följer standarden för Underwriters Laboratories UL-969. Vår krympslang överensstämmer med UL-224-standarden.

Underhåll

En tydlig uppmärkning av manöverpaneler, kablar, ledningar och maskiner underlättar vid uppföljningsbesök för underhåll eller tester.

Varning

Det är viktigt att säkerställa att all tp av fara identifieras och att en korrekt märkning utförs. P-touch PT-E550WVP skriver enkelt ut en tydlig märkning i upp till 24 mm bredd.

Allmän säkerhetsinformation

Skriv ut tydliga och väl synliga allmänna varningsskyltar direkt på plats. Brothers fluorescerande gula och orange tape kan användas för att varna om potentiell fara, appliceras omedelbart vid det aktuella området.

Brother P-touch märkmaskiner

Vill du komma i kontakt med en Brother-expert?

Video om handhållna märkmaskiner

Upptäcka fördelarna med en handhållen märkmaskin.

För mer information om alla fördelar med PT-E550WVP, har vi en serie användarvänliga videor som visar varje funktion steg för steg.

Videos om P-Touch för elbranschen

 

 Läs mer om Pro Tape

Etiketter som möter din standard

Pro Tape för elektriker

Brother Pro Tape-serien har utvecklats och testats för att möta behoven hos elektriker och andra hantverkare som behöver pålitliga, hållbara, långvariga identifieringslösningar.

Se till att ditt arbete uppfyller strikta branschstandarder genom att skriva ut etiketter som är hållbara, slitstarka och passningsbara. Etiketterna kan skrivas ut på språng vid behov för att utföra jobbet på ett professionellt sätt.

Läs mer om Pro Tape

P-touch tested to the extreme

Brother utvecklade sin teknik med laminerad tape 1988 - sedan dess har många haft stor nytta av detta. Texten är skyddad av ett lager plastfilm, så du kan vara säker på att dina etiketter kommer att hålla, år efter år.

Ladda ner vårt dokument för mer teknisk information.

Ladda ner (PDF, 2.6MB)

Till skillnad från andra etiketter ser vår unika laminatteknik till att texten skyddas av ett klart polyesterlager. Resultatet blir en praktiskt taget oförstörbar etikett som klarar mycket krävande förhållanden.

Eftersom vi utsatt etiketterna för extrema tester med nötning, varierande temperaturer, kemikalier och solljus är vi övertygade om deras hållbarhet. Testresultaten visar att Brother laminerade P-touch etiketter alltid sitter på plats fullt läsliga. Detta är en etikett av professionell kvalitet som är avsedd för att hålla.

Nötningningsbeständiga etiketter

Brothers patenterade lamineringsteknik säkerställer att P-touch laminerade etiketter motstår även mycket kraftig nötning.

En slipanordning på 1 kg fördes över Brothers laminerade etiketter och olaminerade etiketter från andra märken. Efter 50 passeringar var texten på Brothers laminerade etikett fortfarande helt intakt och lamineringen endast lätt repad.

Temperaturtest

Oavsett om du vill använda våra etiketter i extrem kyla eller värme, är våra etiketter utformade för att hålla. Vi har utsatt etiketterna för extrema temperaturer och vet att de håller. Resultatet visar att Brother laminerade P-touch etiketter står emot temperaturer från -80°C till +150°C.

Laminerade P-touch etiketter fästes på plattor av rostfritt stål vid rumstemperatur varefter de hettades upp och kyldes ner. Efter 72 timmar vid -80°C hade ingen märkbar förändring av tapens fästförmåga eller färg inträffat. Efter 2 timmar vid +150°C var texten fortfarande helt intakt.
Blekningstest

Oavsett var du använder din P-touch laminerade etikett, är den utformad för att alltid vara lika tydlig och läsbar, år efter år.

Ett antal laminerade Brother P-touch etiketter i olika färger fästes på plattor av rostfritt stål och utsattes för simulerad utomhus UV-strålning i ca. 12 månader. Förändringar i tapens  basfärg kunde observeras (testet är i enlighet med K7350-2/ISO 4892-2). Texten på samtliga etiketter var oförändrad. Dock visade den röda, gula och fluorescerande tapen en del blekning i bakgrundsfärgen. Andra färger visade endast mindre eller ingen förändring..

Kemikalietest

Kemikalietestet utfördes på Brother laminerade etiketter och olaminerade etiketter från andra tillverkare.

Testerna utfördes i två steg:
Steg 1 - Nedsänkning i kemikalier

Steg 2 - Nötning med kemikalier

Etiketterna fästes på glasskivor som sänktes ned i olika vätskor i två timmar. Inga synliga förändringar av etiketternas struktur uppstod och etiketterna satt fortfarande kvar på skivorna.

Trots att några etiketter visade en mindre förändring efter att ha varit nedsänkta i vissa kemikalier, påverkades ingen av etiketterna av att nötas med samma kemikalier. 

Flera laminerade etiketter fästes på glasskivor och en vikt på 500 g med en duk indränkt i en kemikalie och lösningsmedel passerade över varje etikett 20 gånger. Utskriftskvaliteten på de laminerade P-touch etiketterna förblev opåverkade, till skillnad från olaminerade etiketter från andra tillverkare.

Vattentest

Brothers laminerade etiketter är extremt resistenta mot kontakt med och nedsänkning i vatten under längre perioder.

Testerna utfördes i två steg:
Steg 1 - Nedsänkning i vatten
Steg 2 - Nötning med vatten

Etiketterna fästes på glasskivor som sänktes ned i vatten i två timmar. Inga synliga förändringar av etiketternas struktur uppstod och etiketterna satt fortfarande kvar på skivorna.

I det andra testet fästes Brother P-touch laminerade etiketter på glasskivor och en vikt på 500 g med en duk indränkt i vatten passerade över varje etikett 20 gånger. Utskriftskvaliteten på etiketterna förblev oförändrade.