1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2023
  5. Brother Industries (U.K.) Ltd firar 10 år med noll avfall till deponi i Europa

Brother Industries (U.K.) Ltd firar 10 år med noll avfall till deponi i Europa

Brother Industries (U.K.) Ltd firar ett decennium av noll avfall till deponi i Europa.
Marknadsledaren går i bräschen för en hållbar tillverkning, och sedan 2013 har inget avfall skickats till deponi vid återtillverkningsanläggningen i Wales

I och med att systeranläggningen Brother Industries (Slovakia) också har en policy om att inget avfall ska gå till deponi innebär det att Brothers europeiska återtillverkningsprogram inte har skickat något till deponi på ett decennium.

Detta har förhindrat att 35 miljoner tonerkassetter1 hamnat på soptippen, vilket motsvarar cirka 17 500 ton avfall. 

Som jämförelse kan nämnas att hela 350 miljoner skrivarpatroner slängs på soptippen varje år världen över - med höljen som kan ta upp till 1 000 år att bryta ned.

Genom att återvinna kassetter kan du förhindra att de hamnar på soptippar, avfallsupplag och i förbränningsugnar.

Dedikerad till noll avfall till deponi

Brother Industries (U.K.) Ltd har ett av de längsta återtillverkningssystemen i Europa och har samlat in begagnade tonerkassetter i nästan 20 år. Denna insamling har ökat kontinuerligt sedan dess.  

Från öppnandet av den första renodlade återtillverkningsanläggningen 2008 till de europeiska anläggningarnas koldioxidneutrala certifiering har det varit en lång resa.

Båda fabrikerna drivs nu med en kombination av förnybar grön energi från solpaneler och jordvärmesystem2 - något som teamet har arbetat extremt hårt för att uppnå.

Hur fungerar Zero Waste to Landfill på Brother Industries (U.K.) Ltd?

Återvinning med Brother är enkelt, snabbt och helt gratis. Kunderna skickar helt enkelt tillbaka sina tomma toner- eller bläckpatroner via en av de godkända returmetoderna och Brother sköter resten

När du returnerar en tonerkassett till Brother genomgår den en innovativ 150-stegs återtillverkningsprocess för att säkerställa att varje kassett är så gott som ny. Allt som inte kan återtillverkas, på grund av skador eller slitage, återvinns till 100%.

Genom att ta isär den använda tonerkassetten, byta ut alla slitna delar, rengöra den och sätta ihop den igen kan Brother återtillverka 86 % av de returnerade tonerkassetterna, efter stränga kontroller för att skicka tillbaka dem till kunderna med exakt samma kvalitet som nya. Genom att göra detta sparade Brother förra året cirka 4 500 ton CO2 från att komma ut i atmosfären, vilket motsvarar att ta nästan 1 000 bilar av vägen.

Vad säger Brother Industries (U.K.) Ltd om noll avfall till deponi?

En talesperson för Brother, Julian Cooper, sade: "Vi förstår att hållbarhet är viktigt för våra kunder, vilket är anledningen till att vi är så stolta över denna tioåriga milstolpe med noll avfall till deponi i Europa. 

“Som en hållbar tillverkare strävar Brother efter att minimera vår påverkan på planeten och det har alltid varit en grundläggande del av vad vi gör och vad som gör oss speciella. 

"Från att utveckla långlivade, hållbara produkter till att etiskt återvinna eller återtillverka 100 % av Brothers originalbläck och tonerkassetter som returneras, är vi fast beslutna att inte slänga något avfall på deponi och även spela vår roll i en mer hållbar, koldioxidneutral framtid."

Du kan göra en insats för miljön genom att returnera använda original Brother toner- och bläckpatroner. Dessa kommer att återtillverkas eller återvinnas för att säkerställa att inga Brother-förbrukningsvaror hamnar på soptippar runt om i Europa.

 

[1] Hittills har Brother återtillverkat 37,58 miljoner tonerkassetter i hela Europa 
[2]Jordvärmesystem endast aktivt i Brother Industries Slovakien 

 

Sweden - BIUK Zero Waste to Landfil Social Post - 1080x1080px