1. Hem Brother
  2. Brother Solutions
  3. Brother Resource Hub
  4. Blogg
  5. Innovation
  6. 2019
  7. Framtidens kontor: så övervinner vi produktivitetshindren
Nainen käyttää kosketusnäyttöä

Framtidens kontor: så övervinner vi produktivitetshindren

Tekniken skapar nya möjligheter som hjälper oss att eliminera utvecklingsbegränsningar och öka produktiviteten.

 

Allt från tidsbesparande genvägar och anslutningsmöjligheter till virtuella hjälpmedel tar oss allt snabbare mot framtidens kontor. 

 

Det största hindret någonsin

Tekniken hjälper oss att övervinna det största hinder som människan någonsin stått inför: avstånd och tid. 

Dagens kontorshjälpmedel ger till exempel konferensdeltagare på olika kontinenter avancerade möjligheter att logga in och dela presentationer, planer, idéer och till och med brainstorma. Vi har bara börjat skrapa på ytan både vad gäller teknikens möjligheter och vilka affärsbehov som finns.

De företag som ligger först i utvecklingen anordnar redan konferenser i virtuell verklighet (VR) där mötena kan äga rum på fjärran stränder eller i yttre rymden. Vissa teknikexperter tror att detta kan bli långt mer vanligt om så lite som fem år.1

VR och AR (Augmented Reality, förstärkt verklighet) kan bidra till ökad bekvämlighet, ge fördjupade samarbetsmöjligheter och hjälpa deltagarna att interagera med verkliga material, produkter eller koncept för en starkare känsla av närvaro.

Dessa virtuella världar kan till och med utformas för att främja kreativiteten och ge tekniken ännu större potential.

 

Ett ekosystem för virtuellt samarbete

I en nära framtid kommer tekniken att vara mindre isolerad och ekosystem för virtuellt samarbete kommer att skapas. 

Med stöd i säker molnanslutning och interoperabilitet kommer IT-system och intelligenta kontorsmaskiner som multifunktionsskrivare (MFP) att kunna kopplas samman och kommunicera med varandra.2 Det kommer att förändra vårt sätt att arbeta i grunden och innebära oändlig flexibilitet genom att ge en smidig, säker, länkad och intuitiv teknikupplevelse.

Tack vare den banbrytande teknik som erbjuds via virtuella assistenter som Alexa, Cortana och Siri kommer kontorsenheter och -system att kunna utrustas med biometrisk inloggning, röstigenkänning, röststyrning, videovägledning och självdiagnos. 

Intelligent teknik som multifunktionsskrivare kommer dessutom att kunna förutse användarnas behov och sköta sin egen drift genom att beställa tillbehör och reservdelar för att maximera drifttiden och eliminera ytterligare ett hinder för produktiviteten. Den här tekniken kommer även att främja den beräknade tillväxten för IT-konsulttjänster och leveranslösningar för kontorsmaterial som Managed Print Services (MPS).

 

Oanade möjligheter att övervinna produktivitetshinder

Tekniken erbjuder något mycket mer lovande än genvägar, smidigare interaktioner och en minskning av avstånd och tid – den ger oss möjlighet att övervinna begränsningarna från vårt eget mänskliga intellekt.

Arbetslivet kommer inom kort att revolutioneras av AI (artificiell intelligens). Anslutna enheter som samlar information och tillämpar algoritmer kommer snart att börja erbjuda lösningar på produktivitetsproblem och i många fall lösa problem som vi människor inte ens identifierat. 

Det förutspås att virtuella assistenter kommer att hjälpa oss att övervinna produktivitetsbegränsningar genom att hantera kalendrar, boka mötesrum och fylla i kostnadsformulär före år 2025.2. Program som Googles Start Compose för Gmail kommer kontinuerligt att bli bättre på att skapa automatiserade e-postsvar. 

På företagsnivå kommer systemen automatiskt att sköta tidigare manuella uppgifter som fakturering, kundorderbearbetning och löneutbetalningar. 

Tekniken får allt större betydelse på kontoret i takt med att produktivitetshinder försvinner. Så var hamnar vi människor i den här allt mer automatiserade arbetsmiljön? 

När allt fler monotona och repetitiva uppgifter automatiseras får medarbetarna ännu större möjlighet att ägna sig åt strategiska och affärskritiska uppgifter med stort mervärde, vilket hjälper företagen att öka sin produktivitet och lönsamhet ytterligare.

1 Will virtual-reality solve your conference calls nightmares
2 Quocirca Print 2025 

 

Mer av Innovation

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen