1. Hem Brother
  2. Support
  3. Hur skriver man ut A3 på A4?
Brother hur du skriver ut A3 på A4

Hur skriver man ut A3 på A4-skrivare?

Att skala ner dokument till papper i olika storlekar har ofta varit svårt. Kan man skriva ut A3 på A4-skrivare?

Att skriva ut stora dokument på ett mindre papper har tidigare varit ganska komplicerat. Så hur ska du göra om du har ett A3-dokument som behöver skrivas ut på A4? 

Att anpassa dokument för utskrift i en annan storlek har tidigare varit relativt komplicerat, vilket har lett till slöseri med utskriftsresurser.

Med tanke på hur många kontorsarbetare som har slitit sitt hår i försöken att skriva ut i andra format är det lätt att ställa sig frågan: Finns det ett enkelt sätt att minska ned A3-dokument för utskrift på A4-papper?

Kan jag skriva ut ett A3-dokument på A4-papper?

Den goda nyheten är att det numera finns ett enkelt sätt att skriva ut A3-format på A4-papper. Många av de senaste professionella skrivarna kan automatiskt minska och anpassa dina dokument åt dig. Medan du tidigare kanske behövde anpassa dokument manuellt i Word, PowerPoint och liknande – vilket kan vara krångligt och tidskrävande – kan du nu i stället hantera detta smidigt i samband med utskriften.

Moderna skrivare kan oftast minska ned dina dokument till önskat format automatiskt. Och även när detta inte kan göras automatiskt finns det fortfarande andra sätt att enkelt skriva ut A3-dokument på A4-papper.

Hur skriver jag ut A3-dokument i A4?

När du ska skriva ut dina dokument väljer du helt enkelt bara önskad pappersstorlek för utskriften i menyn. Om du vill skriva ut ett A3-dokument i A4-format kryssar du i ”shrink large pages” eller "anpassa till sida" innan du klickar på ”Skriv ut”. Då kommer skrivaren att anpassa innehållet efter din valda pappersstorlek, oavsett hur stor originalfilen är. Sedan krävs inga ytterligare inställningar.

När det gäller skanning och kopiering är det precis lika enkelt. För fysiska A3-dokument som behöver skrivas ut i A4-format har din professionella Brother-skrivare olika alternativ för anpassningen. Om du använder en skrivare med A3-skanner eller automatisk dokumentmatare kan du minska ned dina dokument till A4-format.

Lägg bara in det fysiska A3-dokumentet i skrivaren och välj hur många exemplar du vill ha. Innan du går vidare med att kopiera och skriva ut dokumentet väljer du ”Alternativ” och därefter ”Förstora/förminska” på skrivarens pekskärm. Välj ”Förminska” och det förminskningsförhållande du vill ha för utskriften. I det här fallet skannar du från A3 för att skriva ut på A4-papper.

Så enkelt är det. Om du har ett A3-dokument som du behöver i en mindre storlek är det bara att skanna eller kopiera det i din allt-i-ett-skrivare från Brother.

Kan A4 skrivas ut i A3-format?

Det finns många anledningar till att ett A3-dokument kan behöva minskas ned till A4. På samma sätt kan du behöva öka storleken på ett dokument. Som tur är hjälper de senaste utskriftsprogrammen dig att både öka och minska storleken på dina dokument, genom att följa exakt samma steg som beskrivs ovan, oavsett vilka format det handlar om.

Automatisk storleksanpassning av dina dokument är bara ett exempel på hur vår senaste serie med professionella skrivare kan underlätta tillvaron. 

Alltid ”At your side”:läs mer på vår webbsida om vilka skrivare som är perfekta för just dina hemmabehov.

Mer av How to-guider - Skrivare

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen