Tillagd i varukorg
  1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2017
  5. Brother uppmärksammar Cool Earths 10 års jubileum

Brother uppmärksammar Cool Earths 10 års jubileum

Brother har stöttat välgörenhetsorganisationen Cool Earth sedan 2009 och är en av organisationens äldsta samarbetspartners. Med anledning av sitt 10 års jubileum lanserar Cool Earth sin kampanj ”Rainforest Revolution”.

Cool Earth sammarbetar med lokalbefolkningen i inhemska byar för att stoppa förstörelsen av regnskogen, och förser dem med nödvändiga resurser.

Cool Earth startade med Asháninka-befolkningen i Peru och arbetar nu med samhällen i Papua Ny Guinea och i den demokratiska Republiken Congo. Brother har hjälpt organisationen att bevara mer regnskog än någon annan regering, privat eller företagsorganisation. Detta har resultetat att avskogningen av Perus regnskogar är cirka 27 % lägre än i de närliggande områdena.

Sedan 2010 har Brothers samarbete med Cool Earth bidragit till att rädda 4,3 miljoner träd från att avverkas och bevarat nästan 3 hektar regnskog. Det har resulterat i att 2,1 miljoner färre ton klimatuppvärmande CO2 har släppts ut i atmosfären.

Cool Earth känner stor stolthet över resultaten som uppnåtts de senaste 10 åren, men ligger inte på latsidan för det. Cool Earth menar att bevaringen av regnskogen ofta är beroende av kortsiktiga lösningar framför handlingar som gör nytta på längre sikt.

Cool Earth hoppas kunna tredubbla antal samarbetspartners och där med utöka sin insats till år 2020.

”Vi är glada över att kunna fira vårt 10 års jubileum, men det ligger fortfarande mycket arbete framför oss. Vi behöver mer stöd och fler samarbetspartners som Brother, för att hjälpa lokalbefolkningen på landsbygden att skydda regnskogen,” säger Matthew Owen, Director för Cool Earth.

”Brother är stolta över att vara en del av firandet och är med och stöttar de insatser som behövs för att bevara regnskogen och lokala samhällen”, säger Thomas Björnfalk Country Manager, Brother Sverige.

 

Läs mer om Cool Earth.