1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2020
  5. Så skriver du ut etiketter snabbt och effektivt

Så skriver du ut etiketter snabbt och effektivt

 

E-handeln har eskalerat under senare år, inte minst till följd av coronapandemin. Det är snabbt, enkelt och praktiskt eftersom hela köpprocessen sker online, och så väljer man själv hur man vill få varorna levererade: hem till dörren, till jobbet eller till ett utlämningsställe. E-handelns stigande popularitet har fått allt fler mindre företag att börja sälja sina produkter på nätet, och allt tyder på att den här utvecklingen kommer att fortsätta.

En förutsättning för en effektiv webbshop är korrekt märkning av varorna med streckkoder samt fraktetiketter med tydlig adressinformation.

Vanliga problem vid utskrift av etiketter

Vid uppstarten av en webbshop är det vanligt att priser, streckkoder och fraktetiketter skrivs ut med en bläckstråleskrivare, antingen på A4-papper eller på etikettark med utstansade etiketter.

Etikettark kan orsaka stopp i skrivaren och ge upphov till både onödigt pappersspill och andra problem, till exempel om utskriften har ett större format än den utstansade etiketten så att man måste justera och skriva ut på nytt.

Å andra sidan kan även hela etikettark utan utstansning medföra extra arbete och tidsåtgång, eftersom man själv måste klippa varje enskild etikett till rätt storlek.

Så skriver du ut etiketter snabbt

En etikettskrivare kan lösa de här problemen och spara tid och pengar, eftersom man inte måste skriva ut samma etikett flera gånger innan det blir rätt.

Etiketterna måste ofta innehålla en stor mängd viktig information, så det behövs en etikettskrivare som kan samla allt effektivt med ett högkvalitativt resultat.

 

Etikettskrivarna TD-4420TN och TN-4520TN assar perfekt i en hektisk webbshop. De ger snabb direkttermisk utskrift samt termotransfer med en upplösning på upp till 300 dpi. Oavsett etiketteringsbehov kan de alltså lösa uppgiften med hjälp av någon av dessa utskriftstekniker, eller båda.

 

Direkttermisk utskrift är en effektiv process som kan skriva ut etiketter i stora mängder med ett värmekänsligt ytskikt och ett termiskt skrivarhuvud som gör traditionella färgband och bläck överflödigt. Det är den perfekta lösningen vid utskrift av etiketter som ska användas under kortare tid, till exempel fraktetiketter med streckkoder eller märkning av varor på lagret. Det bästa är att den här utskriftstekniken är mycket ekonomisk och kan producera ett stort antal kvalitetsetiketter till låg kostnad.

 

När du behöver robusta och slitstarka etiketter, till exempel hylletiketter och andra etiketter som ska sitta kvar en längre tid, är termotransfer den bästa lösningen. Det ger hållbara utskrifter med hjälp av en process där färgen från ett särskilt färgband absorberas i etiketten. Det ger ett effektivt skydd mot yttre påfrestningar så att texten är tydlig och läsbar under lång tid framöver. 

 

En hektisk webbshop behöver ett snabbt och problemfritt arbetsflöde, i synnerhet när det gäller utskrift av fraktetiketter. Som tur är finns det tillbehör till etikettskrivaren som kan optimera det dagliga arbetet med att skriva ut etiketter. En automatisk kniv kan monteras på etikettskrivaren så att de etiketter du skriver ut på löpande rulle skärs i önskad längd direkt efter att de skrivits ut, även när du skriver ut många etiketter i följd. När detta kombineras med en enhet för etikettavskalning, som också kan köpas som tillval, underlättas arbetet med att avlägsna fästpappret från etiketterna så att de går att fästa snabbt och enkelt.

 

Etikettskrivarna levereras med programvara som stöder streckkodsutskrift och programmering av fonter för att framhäva specifika ord. Det går dessutom att importera grafik och datumformat för en helt användaranpassad lösning.

 

Genom att analysera dina märkningsbehov och precisera vilka funktioner ditt företag har behov av blir det enklare att hitta den bästa etikettlösningen så att du kan spara tid och pengar.