1. Hem Brother
  2. Brother för hemmet
  3. Bloggar för hemmet
  4. Skapa och pyssla
  5. 2024
  6. 10 kreativa användningsområden för etiketter i hemmet
Kvinnohand som håller i en etikett med Chloe på, fäst vid en present med band och brunt papper

10 kreativa användningsområden för etiketter i hemmet

Uppfinningsrika idéer för att ge liv åt färgade band, tape och klisteretiketter.

Gillar du att pyssla? Det finns många enkla sätt att förgylla saker omkring dig och ge dem en unik prägel. Du behöver bara tre saker: en elektronisk märkmaskin, etiketter eller tape och lite fantasi!

Lettering och scrapbooking på nytt sätt

Lettering är en konstform som handlar om att rita bokstäver. Tekniken används inom många områden och har blivit mycket populär, särskilt i bullet journals: ett personligt planeringssystem som påminner om en dagbok och som du kan strukturera på olika sätt.

Scrapbooking å andra sidan innebär att skapa album och klippböcker på nya, kreativa sätt. Det är en kombination av flera olika tekniker, i stort sett utan regler, men alltid med målet att göra scrapbooken till ett unikt och vackert konstverk.

Både i bullet journals och scrapbooks används ofta vacker tape och dekorativa etiketter för att markera ord och meningar, skapa ramar eller dekorera sidor. Varför inte prova att använda din märkmaskin och band till detta?

Personliga fotoramar

En handgjord present blir alltid mer personlig. Om du vill ge dina kunder, släktingar, vänner eller din partner något verkligt speciellt, varför inte välja ut ditt favoritfoto och skapa en egen ram? Med våra dekorativa taper och band i olika färger och utföranden kan du anpassa ramen precis som du vill och ge den ett unikt och personligt budskap.

Wooden frame with lights around it and 8 photos inside that are pegged onto string

Personlig anslagstavla

Använder ni en anslagstavla för att fördela hushållssysslorna hemma? Eller för att hålla ordning på familjens aktiviteter? Då kan du använda din etikettskrivare och dekorativ tape för att göra planeringen lite roligare – använd en färg för varje person, eller för att markera uppgifternas status (inte påbörjad, pågående eller slutförd).

Få ny energi med ett vindspel

Vindspel har en nära koppling till feng shui – de välkomnar positiv energi och stänger negativ energi ute. Med hjälp av dekorativa band och etiketter kan du göra ditt vindspel mer personligt, genom att pryda varje rör med namnet på en positiv känsla eller önskan, så att vinden sprider den till alla i huset varje gång vinden blåser igenom vindspelet.

Kylskåpsmagneter 

Gillar du att dekorera din kyl och frys med vykort? Eller brukar du sätta upp påminnelser och andra lappar där? Med magneter och dekorativa band kan du designa budskap för alla tillfällen.

Bagagemärkning

Visste du att risken är mindre att din väska blir stulen på flygplatsen om den är mer personlig och märkt med ditt namn? Om väskan ändå skulle försvinna är den betydligt lättare att hitta och returnera om den är tydligt märkt med dina uppgifter.

Dekorera personliga tillhörigheter

Använd din märkmaskin och vacker tape för att dekorera hyllor, askar och andra personliga saker. Låt fantasin flöda! Skriv ner ditt favoritcitat, ditt namn eller namnen på dina husdjur – det finns inget rätt eller fel!

Du kan även förvandla din surfplatta eller mobil till ett unikt konstverk – dekorera skalet med olika färger och former, dikter eller vad du vill.

Ytterligare en idé: Händer det att du blandar ihop dina nycklar? Då kan du ta hjälp av etiketter för att skilja dem åt och samtidigt göra dem lite finare att titta på.

Three boxes on a shelf with yellow sticker labels and pencils sticking out of the middle one

Markera strömbrytare

Finns det flera strömbrytare på samma ställe i huset som är svåra att hålla ordning på? Använd tape för att märka upp dem så att du kan se vilken som är vilken. 

Barnens saker

Märk barnens kläder, ryggsäckar, pennfack, skrivböcker och annat så att de enkelt kan hitta och hålla ordning på sina saker. Och när det är dags för skolutflykt kan du märka lunchlådan och vattenflaskan med färgglada band och symboler som barnen kommer att älska. 

Ska ni semestra i en storstad eller besöka ett nöjesfält? Skapa roliga och personliga armband till barnen med deras namn och ditt telefonnummer ifall ni skulle tappa bort varandra. Det finns inga gränser för alla färger och symboler du kan använda för att förvandla ett tråkigt ID-band till ett vackert smycke.

Open pink lunchbox with an apple and a banana inside and a green sticker label on top

Ge dina produkter en personlig prägel

Om du driver en egen butik eller e-handel, varför inte göra det där lilla extra? Förutom att slå in dina produkter kan du använda ett band märkt med mottagarens namn för en extra wow-effekt.

Som du ser kan du använda en elektronisk märkmaskin till i stort sett allt, från att organisera till att göra dina saker mer personliga, och allt däremellan. Med lite fantasi blir de kreativa  möjligheterna oändliga.

Mer av Skapa och pyssla

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen