Cube märkmaskin

Skapa personliga band hemma

Att pyssla hemma har blivit allt mer populärt under åren som ett kreativt sätt att uttrycka sig och skapa bestående minnen.

Det kan vara ett billigt och roligt sätt att skapa mängder av vackra saker, från scrapbooks och bullet journals till smycken och personliga presenter – möjligheterna är oändliga. Här visar vi hur du på ett enkelt och smidigt sätt kan skapa dekorativa, personliga band hemma.

Varför ska du skapa egna personliga band?

Att skapa egna band innebär många fördelar: framför allt kan du spara pengar och själv bestämma exakt hur de ska se ut. Du kan anpassa bandstorlek, färg och material helt utifrån vad just du vill ha. Att göra egna band är ofta betydligt billigare än att köpa specialtillverkade band från företag – dessutom slipper du ordervillkor som tvingar dig att beställa mycket mer än du behöver.

Dessutom kan det vara otroligt givande att tillverka något med sina egna händer. Känslan av att skapa något unikt som blir precis så bra som du föreställt dig är fantastisk. Sist men inte minst är det en rolig hobby att ägna sig åt på fritiden.

Men hur skriver man ut band hemma?

Vad du behöver för att skapa egna personliga band

Exakt vilka material du behöver beror på vad du vill skapa, men oftast behöver du band, papper, tape eller tyg, sax eller annat kapverktyg, lim och olika dekorationsdetaljer. När det gäller band är det bäst att köpa rullar i olika bredder, material och färger.

Förutom något att skriva ut på behöver du kanske även:

  • Sax eller något annat kapverktyg, t.ex. en rullkniv för rak kapning.
  • Lim för att fästa olika delar och detaljer.
  • Dekorationer som knappar, stenar och pärlor för ett fulländat intryck.

Kreativa tips och idéer för att skapa egna band

Att skapa egna band kan vara ett roligt och kreativt sätt att förgylla allt från presenter till husgeråd. Med din Brother-skrivare kan du lägga till mönster och symboler, eller till och med skriva text på bandet för att skapa precis den känsla du är ute efter. Har du kokat egen sylt? Med ett vackert band kan du berätta vad burken innehåller eller lägga till fina detaljer som förvandlar den till en unik present.

Hand holding a red printed ribbon tied to a jam jar, on a table with some sliced oranges in the background

Även presentinslagningen blir mer personlig med anpassade band (som ofta kan vara dyra att köpa). Ta bara ett omönstrat band och printa med namn eller meddelanden för att göra din gåva extra speciell.

 
Hand holding black and gold personalised ribbon which is tied to a white box covered in yellow and white confetti

Med Brothers skrivare kan du välja mellan en mängd olika mönster, och lika många anpassningsmöjligheter i form av fonter, ramar, emojis och symboler.

Du kan även använda band för att dekorera ditt hem. Varför inte skapa personliga placeringskort för nästa stora fest, smidigt och enkelt hemma vid köksbordet?

Table setting with gold cutlery, glasses and white plate with a blur napkin tied with a white printed ribbon

Så printar du egna personliga band

Det är enkelt att skriva ut dina band när du väl har rätt verktyg och en tydlig idé. Välj bara vilket material du vill printa på. När du har förberett din layout och design väljer du dina önskade skrivarinställningar och skriver ut. Nu är ditt band klart att använda!

Innan du skriver ut ditt band är det viktigt att skrivaren är helt klar. Var noga med att kontrollera att du har rätt band i skrivaren för att säkerställa att utskriften blir som du har tänkt.

Om du använder en skrivare från Brother, finns det massor av användbara tips och ideer på vår webbsida.

Några sista smarta tips för dina band

Även om det kan verka enkelt att skapa egna band finns det några saker som är viktiga att komma ihåg för att ditt projekt ska bli precis som du har tänkt dig.

  • Innan du börjar klippa i bandet, mät för att säkerställa att längden blir rätt. Det kan vara bra att använda en linjal eller mall för att klippa jämna längder.
  • Kontrollera att du använder rätt lim för det tyg eller material du använder, eftersom olika typer av lim passar för olika material.
  • Ta hjälp av online-resurser, som tutorials eller mallar, för att göra arbetet lättare. Du hittar massor av inspiration i  Brother Creative Center som du kan ladda ner gratis. 
  • När du är klar, förvara dina band på ett säkert ställe så att de inte blir förstörda.
  • Våga experimentera och låt kreativiteten flöda. Kreativa hobbyprojekt blir extra roliga och givande om du är öppen för att testa nya idéer.

Nu när du är redo att börja skapa dina egna band vill du säkert veta hur Brother kan vara till hjälp. Här hittar du vårt sortiment för kreativa utskrifter.

Mer av Skapa och pyssla

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen