1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2016
  5. Brother vinner sex designutmärkelser i Japan

Brother vinner sex designutmärkelser i Japan

Brother har - för 24:e gången - vunnit den eftertraktade designutmärkelsen ”Good Design Awards”. Fyra av de vinnande modellerna säljs på den svenska marknaden.

Om du gillar skrivare som inte bara levererar utskriftskvalitet men som även vinner fina priser, så bör du ta en närmare titt på Brothers produkter.

Brother vann nyligen, sex av de internationellt erkända "Good Design Awards”-utmärkelserna för 2016, som tilldelas av en jury bestående av mycket speciella experter i Japan.

Fyra av de sex Brother-produkterna finns på den svenska marknaden. Det är de tre svartvita laserskrivarna Brother HL-L5100DN, HL-L5200DW och HL-L6400DW samt etikettskrivaren PT-D800W.

De japanska domarna tittar inte bara på produkternas design men överväger även andra viktiga parametrar när man beslutar om marknadens bäst designade nya produkter.

Juryn utvärderar produkternas "användarvänlighet, miljövänliga konstruktion och förmåga att presentera nya idéer för samhället och slutanvändare.

Brother ser därför "Good Design Awards" som mycket speciella utmärkelser, bland de många som företagets skrivare, skannrar, etikettskrivare och allt-i-ett-maskiner har fått över hela världen.

Brother är den mest miljövänliga skrivartillverkaren på marknaden och har med ett miljötänk i alla aspekter - från utformningen av fabriker, till valet av återvinningsbara material för produkter och möjligheten att erbjuda slutanvändarna återvinning av gamla tonerkassetter och bläckpatroner.

De flesta av Brother produkterna har nordisk Svanenmärkning och är certifierade med tyska Blå Ängeln, som utvärderar produkter med hjälp av samma kriterier som tillämpas av den japanska juryn för Good Design Awards 2016.

Brother vann den första Good Design Awards-utmärkelsen år 1960, då var det en symaskin för hemmabruk som fick priset. Sedan dess Brother har byggt upp en fin samling av Good Design Awards-utmärkelser, vilket är inte mindre än 196 utmärkelser genom åren - inklusive sex nykomlingar 2016.

För ytterligare information

Produktchef, Fredrik Pauli, telefon: 031-7341215, e-post: fredrik.pauli@brother.se