1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2017
  5. Brother leder marknaden för A3 skrivare

Brother leder marknaden för A3 skrivare

Fler och fler företag och privatpersoner ser fördelarna med en allt-i-ett skrivare som kan göra mer än skanna, kopiera, skriva ut i A4 men som även kan skriva ut dokument i A3. 

Brother var först i världen med att tillverka skrivare för A3-utskrifter och allt-i-ett skrivare som kan hantera A3 som ett komplement till A4, riktade mot privatpersoner.

Brothers A3-skrivare har blivit bästsäljare och Brother dominerar på marknaden.

Sverige är ett av länderna i Europa där Brother säljer flest A3-skrivare. Brother har en marknadsandel på hela 49 %*,enligt forskning DMR.no gjort.

 Förra året sålde Brother 382 154 A3-skrivare i Europa från januari till december, och säkrade där med marknadsandelen på 61 %**. Tvåan ligger på 20%.

 

”Den svenska marknaden har välkomnat våra A3-skrivare. Speciellt allt-i-ett skrivare med A3-alternativ. Många har insett att det kan vara praktiskt att ha möjligheten att skriva ut dokument större än A4. Kanske inte dagligen, men ofta, “förklarar Thomas Björnfalk, Country Manager Brother, Sverige.

” Ett exempel är revisorer som skriver ut stora kalkylblad. Dokumenten blir lättare att läsa när de skrivs ut i A3 istället för i A4. Faktum är att skrivarna passar både privatpersoner och företag, “fortsätter Thomas Björnfalk.

 

Nästan 10 år med A3-skrivare

Brother lanserade världens första allt-i-ett bläckstråleskrivare med A3-utskrift 2008,

MFC-6490CW. Sedan dess har Brother sålt fler än tre miljoner allt-i-ett skrivare enbart i Europa.

Idag är Brother marknadsledande för A3-skrivare. Skrivarna finns i varierande prisklasser. Det finns även mindre skrivare som kan hantera A3 ibland, men oftast skriver ut i A4.

 

Gemensamt för alla modeller är att de är stabila och är driftsäkra. Skrivarna är energisnåla, konstruerade med miljö i fokus och håller driftskostnaderna till ett minimum. Brothers A3 skrivare erbjuder:

  • Snabb utskriftshastighet upp till 22 ipm. Första sidan kommer redan efter 6 sekunder.
  • Låg kostnad per sida med möjlighet att använda högkapacitetspatroner för upp till 3 000 sidor svartvitt eller 1 500 färg.
  • Innovativt skrivhuvud som förlänger livstiden från 60 000 till 100 000 sidor.
  • Snabb och användarvänlig färgpekskärm.
  • 50 sidors dokumentmatare (ADF)

 

* 2016, DMR.no.

** Infosource analys för väst- och östeuropa, januari-december 2016.

 

För ytterligare information

Country Manager (Sweden) Thomas Björnfalk, Brother Sverige, tel 031-734 12 00,

 e-post thomas.bjornfalk@brother.se