Tillagd i varukorg
  1. Hem
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2018
  5. Brother AiRScouter huvudmonterad bildskärm, perfekt för filmskapare och drönarfotografer

Brother AiRScouter huvudmonterad bildskärm, perfekt för filmskapare och drönarfotografer

Brother AiRScouter huvudmonterad bildskärm, perfekt för filmskapare och drönarfotografer

Brother fortsätter att hitta nya användningsområden för AiRScouter, huvudmonterad bildskärm. Nyligen lanserades tredje generationen AiRScouter som är ännu mer flexibel än tidigare. 

Professionella fotografer, filmare med gyrokamera, mäklare, räddningstjänst och kraftbolag som använder drönare har visat intresse för Brothers AiRScouter. 
Bildskärmen underlättar när drönare används för filminspelning och för industriell inspektion av exempelvis kabelledningar, radiomaster, byggnader och fartyg. Användarna kan dra nytta av det faktum att de kan se världen som vanligt genom en huvudmonterad bildskärm som inte kräver ström och samtidigt har skärmen från videokameran rätt framför ögonen. 

AiRScouter fungerar som en liten bildskärm. Kameramän kan använda den utan att behöva lyfta blicken för att titta på en traditionell skärm. Det kameran ser, ser de också. Bilden är bokstavligt talat "precis framför deras ögon".

Från tekniker till filmskapare

Från början utvecklades AiRScouter för industriella ändamål. Till exempel för hantverkare och servicetekniker som måste se bilder och ritningar av de produkter som de ska reparera och arbeta med. Flera av de första som köpte AiRScouter var företag som ville visa en elektronisk handbok för sina tekniker på AiRScouterskärmen samtidigt som de satt framför maskinen som skulle repareras.

Den första versionen av AiRScouter huvudmonterad bildskärm användes vid avancerade moment i produktion där det är viktigt att små elektroniska komponenter monteras korrekt.

Den andra generationen AiRScouters användes av utbildningsinstitutioner, eftersom AiRScouter är ett idealiskt verktyg för studenter inom exempelvis IT, biologi, fysik och teknik.

Nu har tredje generationen AiRScouter anlänt och tilltalar en ännu större målgrupp. Video och filmskapare är de mest påtagliga användarna, eftersom möjligheten att följa kameran på en drönare högt upp i luften gör AiRScouter till en idealisk “följeslagare”.

”När du fotograferar utomhus i starkt solljus kan det vara svårt att använda en extra bildskärm. Med AiRScouter är du inte längre beroende av ljuset och du kan bära monitorn på huvudet i flera timmar utan att bli trött, ” förklarar Matthew Carmody som jobbar som kameraman i USA.

Drönarfotografen tillägger att du har mycket bättre kontroll när du använder Brother AiRScouter när du flyger med en kamera. Du behöver inte flytta blicken från drönaren till en laptop eller skärm för att följa den. Hela scenen finns mitt framför dina ögon.

Båda är överens om att AiRScouter kommer att användas i allt större utsträckning, eftersom fler och mer kreativa människor upptäcker möjligheterna att använda glasögon med inbyggd skärm. 

Läs hela inlägget och se AirScouter-videos i vårt nyhetsrum på Mynewsdesk.

För ytterligare information

Fredrik Pauli, Produktchef Brother Nordic, telefon (+46) 31 734 12 00, e-post fredrik.pauli@brother.se