1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2020
  5. Brother ansluter sig till listan ”World's Best Employers” 2020

Brother ansluter sig till listan ”World's Best Employers” 2020

Brother Industries, Ltd. (VD: Ichiro Sasaki) meddelade i dag att företaget har kommit med på Forbes Magazines lista ”World's Best Employers” för 2020 som har upprättats i samarbete med Statista. Detta är det fjärde året som listan publiceras och första gången då Brother ansluter sig (på plats 130) till 750 multinationella företag med huvudkontor i 45 länder.

– Vi är otroligt stolta över att Brother räknas som en av världens bästa arbetsgivare, säger VD Ichiro Sasaki. Det är både en bekräftelse av vår värdegrund och våra åtaganden gentemot våra anställda som förverkligar Brothers motto ”At your side” varje dag.

Listan är baserad på resultatet från en undersökning som omfattade 160 000 heltids- och deltidsanställda i 58 länder som arbetar för företag med verksamhet i flera olika länder och regioner. Undersökningen genomfördes av det tyska marknadsundersökningsföretaget Statista mellan juni och juli. Respondenterna har bedömt hur sannolikt det är att de skulle rekommendera sin arbetsgivare till familj och vänner, samt utvärderat företagets respons på covid-19-pandemin och andra aspekter såsom företagets image, ekonomiska fotavtryck, kompetensutveckling, jämställdhet och socialt ansvar.

Sedan Brother Group grundades har vi tagit oss an nya utmaningar och anpassat oss till nya tider och förhållanden samtidigt som vi fortsätter att utvecklas på nya marknader och ökar tillväxten. Sedan pandemins utbrott har Brother Group etablerat många säkerhetsåtgärder med avseende på covid-19 i områden där vi är verksamma, bland annat utdelning av ansiktsmasker till medarbetare som arbetar på plats  och uppdatering av processer och policyer med hänsyn till medarbetarnas säkerhet. Vår globala arbetsstyrka drivs av förstklassiga talanger i en samarbetskultur där man engagerar sig för att leverera sömlösa produktlösningar enligt en filosofi där kunden alltid kommer först.

– Brother stävar hela tiden efter att belöna, motivera och bekräfta våra medarbetare och skapa meningsfulla lösningar som gör livet bättre för medarbetare, kunder och samhället i stort, säger Sasaki. Som en global arbetsgivare vet vi att våra värderingar kommer att visa vägen för företaget och våra strategier. Det här erkännandet är otroligt viktigt och vi är stolta över att våra medarbetare världen över är så nöjda med att arbeta för Brother Group.

 

Om Brother
Över 100 år av innovation har gjort Brother till den globala leverantör av affärslösningar som vi är i dag. Företaget grundades som Yasui Sewing Machines Co i Japan 1908 och bytte senare namn till Brother. I dag är vi verksamma i fler än 40 länder över hela världen. Brother har kontinuerligt utvecklats och anpassat sig för att ständigt uppnå nya framgångar på en föränderlig marknad. Från Managed Print Services till skrivare, skannrar och etikettenheter – Brothers produkter och tjänster har utformats för att öka effektiviteten, främja produktiviteten och underlätta samarbetet på arbetsplatsen.