1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2022
  5. Etsa i metall med Brother stenciltape

Etsa i metall med Brother stenciltape

Processen att etsa i metall kallas elektrolys och kan användas på de flesta metaller eller förkromade ytor. Det går snabbt och enkelt att märka metallföremål med namn, QR-kod, streckkod, artikelnummer etc. Allt du behöver är en etikett gjord av Brother stenciltape, en elektrolysator med en elektrolyspenna, elektrolysvätska (beroende på typ av metall) och en neutraliserande vätska. Vätskorna är ofarliga och godkända för livsmedel.

Designa och skriv ut en etikett på Brother stenciltape innan du påbörjar processen att etsa din text eller kod i metallen som ska märkas. Tapen finns i 18, 24 eller 36 mm bredd. De ger möjlighet till flera olika alternativ och en unik etikett i exakt den längd och bredd som passar ändamålet bäst. Brother stenciltape lämpar sig för all slags märkning av metall men speciellt när det finns behov av mångsidig märkning i ett begränsat antal.

 

När etiketten är klar blöter du metallen med en elektrolysvätska, applicera etiketten och blöt igen med samma vätska. Kör sedan elektrolyspennan, som är ansluten till elektrolysmaskinen, över etiketten flera gånger. På så vis kan du vara säker på att etsningen har gått igenom etiketten som den ska. Om du drar pennan över metallen utanför etiketten kommer även den att få färg. Därför är det viktigt att pennan inte kommer utanför etikettens kant. Använd gärna en etikett som är så bred som möjligt. Varje etikett kan användas 5 till 10 gånger.

 

Elektrolysprocessen stoppas genom att en neutraliserande vätska appliceras. Etsningen är sedan klar och metallen kan torkas av. Om du inte gör det kommer processen att fortsätta och du riskerar ett något mörkare resultat än önskat. 

Enheten finns med timerfunktion. När du använder den i kombination med en bred elektrolyspenna säkerställer du enhetliga resultat. Det är framför allt viktigt när du markerar flera föremål och vill att de ska se enhetliga ut.

Se video där processen visas.

Brother säljer inte elektrolysmaskiner. Kontakta oss för mer information.

 
Sax med etasd text på metall.