Kuusi helppoa tapaa tietojen suojaamiseen: sijoitus, varkaudenesto, paperi, ihmiset, salasana ja tulostin

Sex enkla sätt att skydda din information

I och med införandet av GDRP blev regelverket kring personuppgifter snävare än någonsin tidigare – och konsekvenserna allvarligare för de företag som inte vidtar åtgärder för att skydda känslig information.

Secure-Print-Plus  – I och med införandet av GDRP blev regelverket kring personuppgifter snävare än någonsin tidigare – och konsekvenserna allvarligare för de företag som inte vidtar åtgärder för att skydda känslig information. När ni såg över era processer för insamling och lagring av personuppgifter, funderade ni på om kontorets skrivare kan utgöra en risk? Den är nämligen lätt att förbise. Faktum är att skrivarsäkerhet i dag handlar om så mycket mer än bara dokument, eftersom dagens skrivare klarar så mycket mer än bara rena utskrifter.
 
Om din enhet hamnar i fel händer kan den användas för att komma åt konfidentiell information som finns i utskrivna bilder. Hackare skulle kunna bevaka utskrifterna eller komma över användaruppgifter och använda dem för att få tillgång till ditt datornätverk.
För att du ska undvika eventuella risker har vi satt ihop en lista över de sex viktigaste åtgärderna för säkra utskrifter. Det är en snabb och enkel checklista för att se till att din skrivare låter alla dina konfidentiella affärsdokument förbli just konfidentiella.
 
• PLATS -  Är din skrivare placerad där den syns tydligt? Genom att välja en plats som är fullt synlig istället för en undangömd plats i ett särskilt rum eller avskilt hörn kan du hålla koll på aktiviteten. Det håller också nyfikna borta, vilket är extra viktigt på platser där allmänheten kan vandra in och ut hur som helst, som till exempel i en reception.
 
• SKYDDA - Om du hanterar konfidentiell information regelbundet bör du överväga att fysiskt säkra din skrivare så att den inte är lätt att ta med sig. Det kan låta lite överdrivet, men skrivare kan lagra information som går att komma åt eller bevaka. Om din enhet hamnar i fel händer, oavsett orsak, gäller detta även de uppgifter som lagras i den.
 
• PAPPER - Att begränsa tillgången till papper kan verka självklart, men ett så enkelt drag kan minska stöld- eller bedrägeririsken avsevärt. Det här är särskilt viktigt om ni använder förtryckta säkerhetspapper som checkar eller recept. För att förhindra otillåten åtkomst kan eventuellt även pappersinmatningen i din enhet säkras.
 
• MÄNNISKOR - Om vissa avdelningar hanterar känsliga uppgifter regelbundet bör en separat skrivare övervägas för dessa utskrifter. Då säkerställer du att konfidentiella dokument inte enkelt kan bevakas.
 
• LÖSENORD - Din skrivare har ett förinställt administratörslösenord som är lätt att lista ut. När du konfigurerar din skrivare ska du välja ett starkt lösenord som är unikt för just den enheten.
 
• SKRIVARE - Kontrollera att enheten har de säkerhetsfunktioner som din verksamhet kräver. Brothers skrivare stöder de kommunikationsprotokoll och krypteringar som är branschnorm. Det är också en god idé att kontrollera om din skrivare har ett inställningslås som förhindrar att obehöriga användare ändrar inställningarna. Om du vill ha ännu mer kontroll bör du överväga att använda en skrivare med funktionslås. Då styr du över vilka användare som kan ändra inställningarna eller använda vissa funktioner med hjälp av en pinkod eller ett NFC-kort.
 
Brother har ett flertal funktioner för ökad datasäkerhet, som exempelvis Brother Secure Print+  
Med vår mjukvara Secure Print+ kan du skriva ut konfidentiella affärsdokument på ett säkert sätt. 
De främsta funktionerna och fördelarna är:
 
Kortautentisering - Dina dokument skrivs ut först när du har möjlighet att hämta dem i skrivaren. Ett ID-kort med stöd för NFC (närfältskommunikation) används för att skicka ditt dokument till utskrift.
 
Lätthanterlig - I några få enkla steg kan användare läggas till och tas bort. Varje användare kan skapa en egen profil. Personlig åtkomst kan ges till några eller samtliga av skrivarens funktioner.
 
Säker utskrift av dokument - Se till att dina konfidentiella dokument inte hamnar i fel händer. Känsliga dokument skrivs ut först när du startar utskriftsjobbet från skrivaren.
 
Ta reda på mer om Secure Print+ eller kontakta oss.
 

Mer av Effektivitet

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen