A female supermarket worker wearing a green apron is using a Brother mobile label printer, superimposed on a barcode illustrated blue background

Effektivare märkning i detaljhandeln

Framgångsreceptet för bättre märkning som stärker detaljhandelns konkurrenskraft

Inom detaljhandeln är behovet av utskrifter stort. Allt från stationära kontorsenheter till mobila lösningar för butiksgolvet gör att personalen kan jobba på utan avbrott – en ovärderlig resurs. När skrivarna inte gör jobbet effektivt eller inte går att integrera smidigt med övriga system kan det påverka verksamheten på ett mycket negativt sätt.  Handlare som vet hur viktigt det är med stabil märkning i detaljhandeln och butiken förstår värdet av enheter som kan hantera de dagliga utmaningarna i arbetet, för att skapa effektiva och sömlösa utskrifter. Men att identifiera och implementera en verkligt effektiv märkningslösning inom detaljhandeln handlar om mer än valet av hårdvara för etikettutskrifterna. 

För oss på Brother ser framgångsreceptet för sömlösa utskrifter ut så här:

Optimala produkter + kvalitetsservice + mervärde från en expert på utskriftslösningar för detaljhandeln = bättre märkning

I den här guiden går vi steg för steg igenom alla råd du behöver från experterna på utskrifter inom detaljhandeln – du kan gå direkt till det avsnitt du vill läsa mer om via länkarna nedan.

1. Optimala produkter

Inköp som enbart baseras på själva produkten bortser från de två viktiga aspekterna service och mervärde, som är avgörande för att uppnå en effektiv lösning. Samtidigt vill du självklart säkerställa att dina enheter tillgodoser alla dina behov. Här går vi igenom vad du behöver tänka på när det gäller hårdvaran.

Three Brother label printers superimposed on a barcode illustrated spring green background

Inom detaljhandeln behövs professionella, robusta och säkra etikettlösningar som du kan förlita dig på dag efter dag. Ni utför trots allt en mängd olika etiketteringsuppgifter i hela butiken, från hyllplansetiketter till lappar med prissänkningar och märkning för varulagret. Alltså behöver du utskriftslösningar som tillgodoser alla de här olika kraven – oavsett om det handlar om enheter för streckkodsetiketter eller mobila skrivare för butiksgolvet. När du väljer rätt produkter som är enkla att använda och konfigureras på rätt sätt (det vi kallar optimala produkter) får du:

 
 1. Mer exakt rapportering och analys av verksamhetens märkning – så att du kan identifiera eventuella brister i produktiviteten
 2. Databasanslutning – så att du kan uppdatera dina data centralt och dela dem med olika butiker. 
 3. Automatisk beräkning av rabatter – för att undvika misstag på grund av den mänskliga faktorn.
 4. Smidig ommärkning i butiken med bärbara skrivare.
 5. Kortare köer tack vare mobila kvittoutskrifter. 

Men som vi redan nämnt kan investeringen vara bortkastad om du väljer en högkvalitativ enhet utan att ta hänsyn till service och mervärde. 

2. Kvalitetsservice

När du väljer den bästa etikettskrivaren för din butik handlar beslutet inte bara om själva enheten – det är lika mycket en fråga om vilken service som medföljer. Får du mer än bara grundläggande teknisk support? Hjälper utskriftsleverantören till med integrationen?

A male retail worker wearing a lanyard and holding a clipboard with an eco shopping bag in the foreground, superimposed on a barcode illustrated crimson background

Effektiv service med fokus på integration kan nämligen utgöra skillnaden mellan ett kortlivat system och en långsiktigt lyckad lösning. Rätt service kan till och med främja verksamhetens omsättning och sörja för avbrottsfria utskrifter genom att säkerställa att systemet inte bara fungerar, utan fungerar med maximal prestanda. Allt detta bidrar till att kunderna får rätt information och lagerflödet effektiviseras – vilket säkrar en positiv köpupplevelse. För som bekant är avbrott och långa väntetider inget alternativ inom detaljhandeln.

Brother är den perfekta partnern för etikettutskrifter. Som experter på utskriftslösningar för detaljhandeln samarbetar vi med pålitliga teknikleverantörer för att utveckla optimala märkningslösningar som hjälper dig att hantera verksamhetens utmaningar på bästa tänkbara sätt. Från lagret hela vägen ut på butiksgolvet. 

För oss innebär det att vi kan bistå dig med allt från installationen av enheten till löpande service och support samt rådgivning som minimerar driftavbrott och avfall. Vi erbjuder demonstrationer och produktgenomgångar på plats för att visa exakt hur sömlöst våra lösningar samverkar med andra varumärken och befintliga system, så att du kan börja skriva ut direkt.

En kombination av optimala produkter och kvalitetsservice ger dig en helt acceptabel utskriftslösning – och det är något du kan förvänta dig från en leverantör som påstår sig kunna ge dig allt du behöver. Men för att få en verkligt effektiv lösning som stärker din konkurrenskraft behöver du ta hänsyn till det sista ledet i vårt framgångsrecept ...

3. Mervärde

Många utskriftsleverantörer erbjuder standardmässiga produkter och tjänster, men få ger dig det extra mervärde som tar dina utskrifter till nästa nivå. Så oavsett om du vill uppgradera dina enheter eller bara sonderar terrängen är det viktigt att ta in hela bilden för att få bästa möjliga etiketteringssystem på plats. För även om inte du tar hänsyn till helheten vid valet av leverantör – så kan du vara säker på att någon av dina konkurrenter gör det. 

Three workers from different sectors of the retail industry superimposed on a barcode illustrated purple background

Vilket mervärde ska du då leta efter? Vi på Brother samarbetar nära dig och din teknikleverantör för att identifiera den bästa utskriftslösningen för just din verksamhet, oavsett om du ersätter eller uppgraderar dina enheter. Vi tar oss tid att skapa en djupgående förståelse för hur din verksamhet fungerar och hur dina unika behov av etikett- och kvittoutskrifter ser ut. På så sätt vet vi att vi presenterar rätt lösning direkt. Vi erbjuder anpassade livedemonstrationer som tar dig igenom installation och testning av dina utskriftslösningar i realtid, så att du slipper obehagliga överraskningar längre fram.  

När det gäller att göra rätt från början är det Brother som gäller.

4. Så arbetar Brother ”At your side” som expert på utskriftslösningar för detaljhandeln

Det är vår avancerade support som särskiljer oss från mängden, men hur ser den här supporten ut i praktiken för beslutsfattare, butikspersonal och teknikleverantörer? 

A male retail worker holding a Brother mobile label and receipt printer superimposed on a barcode illustrated crimson background

”At your side” för detaljhandelns beslutsfattare

 • Vi hjälper detaljhandlare i alla storlekar – Brother samarbetar med din teknikleverantör för att lära känna just din verksamhet.
 • Vi kan detaljhandeln – Brother besöker butikskontor och -lokaler och tar reda på exakt hur verksamheten tillämpar utskrifter för att därefter kunna utforma rätt lösning.  
 • Vi skapar smidigare utskrifter – Brother samarbetar med komplexa detaljhandelsföretag som arbetar i små utrymmen på flera olika platser, och förenklar deras utskrifter. 

Ett av dessa företag är ATOL, ett kooperativ av optiker i Frankrike. Eftersom fransk lagstiftning kräver att varje par glasögon i butiken märks med en egen etikett, är tydliga, läsbara etiketter ett måste. Vi försåg ATOL med en TD-4D-skrivare och samarbetade med deras mjukvaruredigerare för att utveckla en märkningslösning som passar perfekt på den begränsade ytan. Nu slipper de lägga timmar på att rätta till de misstag som tidigare orsakades av oläsbara etiketter – tid som de i stället kan lägga på att hjälpa kunderna. 

 • Vi får butiksverksamheten att löpa smidigt – tack vare kompatibiliteten med detaljhandelns programvara för etikettutskrifter och skrivarspråk kan Brother leverera streckkodsskrivare, dokumentskrivare och kvittoskrivare som skapar en enda central punkt för support och styrning. Det gör oss till den enda leverantören med ett så omfattande produktsortiment och en garanterat heltäckande utskriftslösning.  

”At your side” för butikspersonalen

 • Enkla utskrifter – vi installerar rätt utskriftslösning med sömlös integration så att våra skrivare blir enkla att använda. Det innebär:
  – Snabba och enkla, närmast intuitiva, byten av förbrukningsartiklar.
  – Bärbara skrivare för en helt flexibel arbetsdag.
  – Laddstationer med ethernetanslutning.
  – Automatiserade funktioner för rabatter, utgångsdatum m.m.
  – Kompatibilitet med din mjukvara säkerställer att etiketterna skrivs ut i rätt form, format och storlek.
  – Direktkoppling till din produktdokumentation och kunddatabas minimerar antalet fel och säkrar efterlevnad.
 • Centraliserad utskriftshantering och support – du får en enda partner för dina märknings- och utskriftslösningar. Våra detaljhandelsexperter övervakar din utrustning för ännu större trygghet.
 • Enklare lösningar – smidigare arbetsflöden, smarta aviseringar och automatiserade processer skapar en friktionsfri hantering av skrivarna på kontoret och i butiken. 
 • Ökad kontroll – genom att förutse hur skrivarna används förenklar vi hanteringen och minimerar antalet fel så att dina medarbetare kan erbjuda en smidigare kundupplevelse. Du kan konfigurera dina skrivare att utföra olika uppgifter helt automatiskt, bland annat följande:
  – Skapa mallar med utvald information och länka olika variabler till din databas så att skrivaren gör jobbet åt dig.
  – Ta hjälp av en applikation som läser streckkoder och automatiskt ger skrivaren ett nytt pris, perfekt för omfattande prisommärkningar.
   

”At your side” för teknikleverantörer

  Graphic showing three benefits of how Brother supports technology solutions suppliers

  5. Brothers utskriftsexperter ger dig effektivare märkning inom detaljhandeln. 

  Vi stöder mängder av applikationer med vårt omfattande utbud av märkningslösningar för alla dina butiksmiljöer. Vad sägs om snabbare utskrifter och sömlös integration med termoskrivarna i TD-4-serien för skrivbordet, eller den lätta, mobila och robusta RJ-4230B för utskrift av hyllplansetiketter? Eller kanske TD-2120N/TD-2125N för ingrediens- och allergenetiketter? Vi tillgodoser alla tänkbara utskriftsbehov, så att du inte behöver lägga tid på att leta efter lösningar från flera olika tillverkare. 

   

  Är du redo för att optimera dina etikettutskrifter? Vi finns här för att göra processen smidig, så kontakta oss här för att diskutera dina specifika behov. Vi är ”At your side” hela vägen. 

  Mer av Märkningskategori

  Behöver du mer information eller har du en förfrågan?

  Tillbaka till toppen