1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. Miljö och Hållbarhet
  4. Marknadsledande toneråtervinning

Hållbarhet är viktigt för oss:

Vi förstår att hållbarhet är viktigt, och därför har det alltid varit en grundläggande del av vår verksamhet att minimera påverkan på planeten och därför har vi ett globalt team som med din hjälp ser till att detta sker. Vårt "gröna team" har hjälpt oss alla att bli mer hållbara i nästan två decennier, från att utveckla långvariga, hållbara produkter till att återanvända eller återvinna 100 % av de Brother-toners som du skickar tillbaka till oss. 

Men vi vill göra en ännu större insats, och med dig vid vår sida kan vi göra det. Vårt löfte till dig är enkelt. Skicka tillbaka dina använda bläckpatroner till oss så ser vi till att 100 % av dem återtillverkas eller återvinns till högsta kvalitet. På så sätt kan vi tillsammans fortsätta att sträva mot en mer hållbar, koldioxidneutral framtid.  

Tack för att du står vid vår sida! 

Vår berättelse hittills:

Recycling image with three arrows with 40,000,000 written underneath in purple

Kassetter återvunna

I genomsnitt återtillverkar eller återvinner vi 3 miljoner tonerkassetter varje år, vilket räcker för att fylla 4 olympiska simbassänger.

Purple image with the words CO2 in a circle with arrows pointing to a tree

Koldioxidneutrala processer

Genom att återtillverka 86 % av våra kassetter nytt sparar vi omkring 5 300 ton koldioxid varje år, vilket motsvarar att 1 150 bilar tas bort från vägarna.

0% written in white on a purple waste bin

0% avfall till deponi

Våra europeiska återvinningsanläggningar har varit ackrediterade för noll avfall till deponi sedan 2013, vilket förhindrar att 1 500 ton material hamnar på deponi varje år.

Återvinn dina toner gratis

Vår återvinningshistoria:

18 år av återtillverkning, och det är bara början

Vi har samlat in använda tonerkassetter i nästan 20 år, vilket är ett av de äldsta återtillverkningssystemen i Europa, och det har vuxit stadigt varje år sedan vi började.

Från att vi öppnade vår första dedikerade återtillverkningsanläggning 2008 till att våra europeiska återtillverkningsanläggningar blev ackrediterade som koldioxidneutrala 2021, är det en resa som vi är otroligt stolta över.

Här är vår återtillverkningshistoria så här långt!

Vår återvinningsprocess:

Loop on a purple background with wording 20% recycled, zero waste, 80% reused and 100% performance with a Brother toner cartridge

Den slutna slingan

Brother har arbetat med en cirkulär ekonomi för tonerinsamling i flera år. Vår återvinningsprocess med sluten slinga innebär att vi samlar in tonerkassetter och återanvänder eller återvinner dem för att göra nya, utan att något går till deponi.

Våra kassetter går igenom en hel cirklär process. Eftersom den plast vi använder inte innehåller långlivade organiska föroreningar kan vi återanvända den om och om igen. 

Med den här metoden kan vi återtillverka eller återvinna 100% av alla returnerade tonerkassetter.

Vår marknadsledande återtillverkningsprocess

När du returnerar en tonerkassett till oss går den igenom en 150-stegs återtillverkningsprocess för att säkerställa att varje återtillverkad tonerkasett är av samma kvalitet som en ny. Allt som vi inte kan återskapa - på grund av skador eller slitage - återvinns till 100 %.

Det är denna mycket innovativa process som gör att vi kan återskapa 86 % av de tonerkassetter som Brother-kunder returnerar till oss. Det betyder att vi kan ta emot en begagnad tonerkassett. Ta isär den. Byta ut alla slitna delar. Rengöra den. Sätta ihop den igen. Och skicka tillbaka den till våra kunder så gott som ny.

Och denna process kan ske igen, och igen och igen, vilket ger dig produkter av högsta kvalitet, med så liten påverkan på vår planet som möjligt.

Two people holding boxes and a toner cartridge in the middle

Strävar efter att skapa en friskare planet

Vi har våra egna dedikerade Brother-fabriker i Storbritannien och Slovakien, som har byggts för att vi ska kunna ta fullständig kontroll över återtillverkningen och återvinningen av tonerkassetter som kunder från hela Europa skickar tillbaka till oss.

Båda fabrikerna är koldioxidneutrala och drivs med grön energi från solpaneler och bergvärmesystem - en bedrift som vårt team har arbetat extremt hårt för att uppnå. Och vi vill gå ännu längre.

Därför arbetar vårt "gröna team" i Europa outtröttligt för att ständigt förbättra vår strategi för återtillverkning och se till att den är så energieffektiv och miljövänlig som möjligt.

Two people holding boxes and a toner cartridge in the middle

Återvinning tillsammans

 

Återvinning med Brother är enkelt att göra och helt gratis. Allt du behöver göra är att skicka tillbaka dina tomma toners till oss via en av våra returmetoder, så sköter vi resten. För närvarande återtillverkar vi cirka 3 miljoner bläckpatroner per år, men vi vill göra mer. 

Tillsammans, med ditt fortsatta stöd, kan vi fortsätta att tillverka hållbara produkter samtidigt som vi minimerar påverkan på vår planet.

 

Återvinn din Brother förbrukning

Series of wind turbines on a green hill with blue sky and clouds

65% mindre utsläpp fram till 2030

Vi tror att hållbarhet handlar om mer än återvinning och ansvarsfullt företagande, det är en möjlighet att stödja de samhällen vi är en del av och att ha en positiv inverkan på världen.

 

Miljö & Hållbarhet

Words Cool Earth written in white with two red parrots and rainforest in the background

Hur Brother-kunder har hjälpt till

Vi har genom vårt återvinningsprogram sedan 2009 donerat till Cool Earth, som stöder några av våra mest hotade livsmiljöer över hela världen. Här är några av de senaste projekten som ni har hjälpt oss att stödja.

 

Upptäck våra initiativ med Cool Earth