1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2014
  5. Brother är överlägsen på A3

Brother är överlägsen på A3

På både den svenska marknaden och i Europa är Brother den mest sålda tillverkaren av A3-bläckstråleskrivare. I Sverige är Brother överlägsen med 87 % i marknadsandel på A3-bläckstråleskrivare.

 

För bara några år sedan fanns endast A4-skrivare på svenska kontor - hos t ex större och mindre företag och hemmakontor. Endast vissa yrkeskategorier såsom grafiska designers, fotografer, ingenjörer och arkitekter hade skrivare som kunde skriva ut i A3 eller i större format.

Situationen har förändrats mycket sedan Brother för några år sedan revolutionerade med en serie A3-bläckstråleskrivare som alla har råd med - och som inte tar mer plats än en vanlig bläckstråleskrivare.

På Brother Nordic A/S upplever man att kundgruppen för de populära A3- bläckstråleskrivarna är mycket bred. Det är inte längre bara kunder i vissa specifika branscher som köper dem, men även från många andra branscher – inom både näringslivet, den offentliga sektorn och privat hemmabruk.

Brother lanserade världens första A3-bläckstråleskrivare under 2008. Under 2012 kom den banbrytande bläckserien med utskrifter i en helt annan riktning – utskrifter i liggande format (landscape printing).