1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2015
  5. Polisbilarna i Litauen har en liten Brother i baksätet

Polisbilarna i Litauen har en liten Brother i baksätet

Brothers kompakta PocketJet-skrivare är populära i många mobila applikationer och  t ex hos användare som polis, bevaknings-, och räddningstjänst och säljare på resande fot. I Litauen är det ytterst viktigt att Brothers skrivare fungerar även vid t ex kyla.
 

När man pratar om skrivare tänker de flesta människor på skrivare som finns inomhus, på företag eller skrivbord på privata hemmakontor. De flesta är inte medvetna om att skrivarna kan köras på mer fjärran arbetsplatser såsom i baksätet på en polisbil.

Polisen i Litauen är ett utmärkt exempel där man kan se att en bärbar dator och en mobil A4-skrivare från Brother fungerar perfekt tillsammans. Skrivaren underlättar de dagliga rutinerna och ger mer flexibilitet för poliserna i bilen.

I Litauen använder polisen Brother-skrivarna främst för trafikböter. Det var tidigare ett jobb som brukade vara tidskrävande och besvärligt eftersom böterna var tvungna att skrivas ut och utfärdas manuellt.

Från bagageutrymmet till baksätet

Hittills finns 1200 Brother PocketJet PJ-662 skrivare i bruk hos Litauens poliskår och antalet skrivare växer månad för månad.

Förr använde polisen stora skrivare som var placerade i polisbilarnas bagageutrymme. En lösning som var varken praktisk, kompakt eller användarvänlig.

Dessa skrivare krävde även att polisbilarna hade toner och pappersförpackningar på plats. Utöver detta upplevde poliserna det jobbigt att kliva ut ur bilen i kraftigt regn eller snö för att hämta en utskrift i bagaget.

Idag har polisen i Litauen en kompakt Brother-skrivare placerad inom räckhåll för dem. Vanligtvis är skrivaren monterad vid det centrala armstödet i baksätet, men den kan lätt flyttas framåt om det behövs.

Brothers PocketJet PJ-662 skrivare kan använda både USB-kablar eller trådlös Bluetooth för att anslutas till t ex en bärbar dator.


Fungerar vid alla temperaturer

Enligt Algidas Stoxitas, biträdande polischef på litauiska polisen i Vilnius har införandet av kompakta mobila Brother-skrivare varit till stor hjälp i polisbilarna:

-"Vårt arbete har blivit effektivare. Vi kan nu skriva ut viktiga papper snabbt och vi kan skriva ut i alla förhållanden, inklusive extrema väderförhållanden. Dessutom spenderar vi mycket mindre tid på underhåll av Brother-skrivarna”, säger Mr Stoxitas.

Brother PocketJet skrivare använder "direkt termo" teknik som inte är känsliga för olika temperaturförhållanden. De skriver ut utmärkt i extrema väderförhållanden såsom frost och extrem solsken.

En annan fördel är att Brother PocketJet skrivarna inte behöver bläckpatroner eller toner. Det enda poliserna regelbundet måste kontrollera är de integrerade A4 pappersrullarna.

Brother har flera mobila skrivare

Brothers PocketJet-serie består av fem kompakta mobila skrivare, som alla kan skriva ut i A4-format, i hög kvalitet och i rimliga utskriftshastigheter.

Polisen i Litauen använder Brother PocketJet PJ-662 som har en maximal utskriftshastighet på sex A4-ark per minut. Utskriftsupplösningen är 200 dpi.

Brother PJ-662 levereras med både USB-kabel, trådlös Bluetooth och infraröd IrDA kommunikation. Detta garanterar en hög flexibilitet som är användbar för många olika tillämpningar.