1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2016
  5. Bli mer effektiv på jobbet med Brothers skärmglasögon

Bli mer effektiv på jobbet med Brothers skärmglasögon

Den senaste utgåvan av Brothers karismatiska AiRScouter har flexiblare ram och en bättre miniskärm som är genomskinlig.  

Brother är främst känd för att tillverka skrivare och allt-i-ett-maskiner för en bred målgrupp - både för näringslivet såväl som för den moderna hemmakontoret.

Vissa känner även till att Brother är en av världens största tillverkare av symaskiner - för textilindustrin samt för hemmet.

Eller att Brother erbjuder webbkonferenssystem, som är bland det mest avancerade och användarvänliga på marknaden.

Det som inte är så känt är att Brother har en mycket kreativ utvecklingsavdelning i Japan. En avdelning som placerar Brother bland de 100 mest innovativa* företagen i världen, varje år.

Det är från denna avdelning som Brothers AiRScouter glasögon kommer ifrån.

Den har varit under utveckling under några år nu och har nyligen lanserats i en ny och förbättrad version som har också släppts på den nordiska marknaden.


Många användningsområden

Brothers AiRScouter har en liten skärm, som till exempel, serviceingenjörer och fabriksarbetare kan använda medans dem gör arbete som kräver stor precision. Dessutom, håller en speciell AirScouter på att utvecklas för medicinsk användning.

Skärmen kan visa diagram av föreningar eller ritningar och texter från handböcker.

Eftersom skärmen är genomskinlig, kan användaren se instruktionerna samt de föremål som han eller hon arbetar med bakom skärmen.

AiRScouter används i produktion, logistik, inom utbildning och i utbildningssyfte. Användarna kommer snart att upptäcka att de blir mer effektiva och precisa, när de har all information inom synhåll. De behöver inte bläddra igenom pappersbaserade manualer eller växla läge mellan dator och arbetsfält hela tiden.

Nyhet för AiRScoutern är att den kan arbeta med kameror, som till exempel placeras på flygande drönare.

Räddningstjänst, polis, militär och säkerhetstjänster har möjlighet att övervaka två ställen samtidigt - en via den lilla skärmen på AirScouter. Samtidigt kan glasögonen utökas så att du kan fjärrstyra drönaren och kameran, direkt från dem.
 
Förbättrad kvalitet

Sammantaget har nya Brother AiRScouter WD-200B blivit enklare att bära och har ett mer flexibelt huvudband än de tidigare modellerna.

Den lilla genomskinliga LCD-skärmen kan visa bilder i HD-kvalitet (1280 x 720) och användaren kan variera fokus från 30 cm till 5 meter, ograderat, genom att vrida på en knapp på sidan.

AIRScouter är kompatibel med både datorer, surfplattor, smartphones och kameror. Kommunikation sker via HMDI-kontakter och kablar.

Glasögonen väger ca 145 g och får ström från ett Li-ion batteri, som räcker ungefär fyra timmar på en laddning.

AiRScouter kan anpassas till dess "användare" och naturligtvis kan du få ramar som passar skärmen, framför respektive höger eller vänster öga.

*Enligt Thomson Reuters årliga Topp 100-lista över "Världens mest innovativa organisationer"