1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2016
  5. Fem Brother produkter får international iF Design Award utmärkelse

Fem Brother produkter får international iF Design Award utmärkelse

För nionde året i rad är Brother en av de tillverkare som har tilldelats pris av  International Forum Design i Tyskland. Det har skett i konkurrens med 5 295 andra kandidater från 53 länder.


Skrivare och märkmaskiner kan tyckas vara något helt normalt, något som de flesta människor inte reflekterar över. De ska bara fungera och vara tillgängliga när du behöver dem.
Men innan produkterna når användarna, på t ex kontoret, lägger Brother ner mycket tankeverksamhet på dem.

Brother skrivare och märkmaskiner är inte bara konstruerade för en attraktiv design, de är också driftssäkra, miljösmarta, användarvänliga, kostnadseffektiva och återvinningsbara enheter. Dessutom är de mycket prisvärda med generösa service- och garantivillkor.

Alla dessa kriterier finns i åtanke när den kritiska juryn, i den stora International Forum Design-tävlingen, varje år väljer produkter från många olika kategorier som de anser vara ledande på marknaden.

Tävlingen äger rum i Hannover i Tyskland och i år utvärderade juryn 5 295 produkter från 53 olika länder.

Fem av de utvalda produkterna kommer från Brother, som därmed samlat 55 iF Design Award-utmärkelser genom åren.

Tre av de fem vinnarna från Brother säljs på den svenska marknaden:

• Brother PT-D600 märkmaskin
• Brother PT-D210 märkmaskin
• Brother PT-D400/450 märkmaskin

Detta glädjer Thomas Björnfalk som är försäljningschef på Brother Sverige, att juryn i år har riktat särskild uppmärksamhet åt märkmaskiner.

- ”De flesta människor känner förmodligen till oss på grund av våra skrivare, allt-i-ett skrivare och skannrar som finns på många svenska kontor och i tusentals svenska hem,” säger Thomas Björnfalk.

- ”Det faktum att tre av våra märkmaskiner nu tilldelats iF Design Award-utmärkelser, betonar Brothers starka position på denna nischmarknad. Brother är marknadsledande på märkningssystem – globalt och även i Sverige,” fortsätter Thomas Björnfalk.

I övrigt är detta nionde året i rad som Brother får en eller flera iF Design Award-utmärkelser för sina innovativa produkter. Första gången Brother vann en iF Design Award-utmärkelse var 1982. Den gången var det för en alfanumerisk skrivmaskin.

iF Design Award-utmärkelser har delats ut sedan 1953 och anses idag vara ett av de mest prestigefyllda i världen.

Ytterligare information
Thomas Björnfalk, försäljningschef Brother Sverige, telefon 031-7341213, e-mail thomas.bjornfalk@brother.se