1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2016
  5. Kraftfull märkmaskin som underlättar arbetet för hantverkare och elinstallatörer

Kraftfull märkmaskin som underlättar arbetet för hantverkare och elinstallatörer

Enligt en ny studie gjord av Brother, är det endast ett fåtal hantverkare som använder funktionen i deras märkmaskiner, som ger dem möjlighet att skriva ut etiketter från sina smartphones och surfplattor. För att uppmärksamma denna mycket praktiska funktion, har Brother just nu ett kampanjerbjudande på den mest avancerade bärbara märkmaskinen i sortimentet, Brother P-touch E550WVP, med inbyggd Wi-Fi. Den kostar 1 290 kr exklusive moms, inkl. fyra tape.

Många hantverkare skriver fortfarande ut etiketter och ID-information för hand, trots att de har tillgång till den senaste tekniken i handhållna märkmaskiner och trådlöst internet.

Resultatet är oläsliga etiketter, en ökad risk för fel och risk för brott mot EU:s regler för märkning av elutrustning och dokumentation av elarbeten.

Detta är vad en undersökning, som har initierats av Brother och genomförts bland elektriker, entreprenörer och andra hantverkare, visar.

Undersökningen konstaterar bland annat att 78 % av de elektriker, använder etiketter som en del av det dagliga arbetet, men 45 % gör dem fortfarande för hand.

Användning av etiketter har ökat de senaste åren som en följd av strängare regler och ny förordning. 50 % av de hantverkare som har rådfrågats räknar med att de kommer att använda mycket mer etiketter, de kommande åren.

Hållbara etiketter är en nödvändighet
Läsbara etiketter och en tydlig märkning av installationer är viktigt av flera skäl: De är en del av dokumentationen, för jobbet som har utförts. Detta är ett krav från försäkringsbolagen och myndigheter och de kan vara avgörande i fråga om säkerhet, hälsa och nödsituationer.

93 % procent av elektriker bär en smartphone när de är på jobbet. 62 % använder arbetsrelaterade program och 28 % ser sin mobiltelefon som ett sätt att följa regler och föreskrifter.

Dessa siffror vill Brother förbättra, speciellt nu när det är möjligt att kombinera smartphone-användning med moderna märkmaskiner.

Brother är en av världens största tillverkare av professionella märkmaskiner som används på kontor, förråd, i fabriker - och av många hantverkare.

Den mest avancerade på marknaden - till kampanjpris
För att öka användningen av märkmaskiner med inbyggd trådlös nätverksanslutning bland hantverkare, erbjuder Brother just nu handhållna märkmaskinen PT-E550WVP till kampanjpris, under en begränsad period.

Kampanjen startar 1 september och 4 tape ingår - till kampanjpris 1 290 kr exklusive moms.

P-touch E550WSP Brother märkmaskin, gjord för hantverkare. Det är en hållbar märkmaskin med en stor grafisk display och en kniv med halvklippsfunktion.

P-touch E550WSP skriver ut etiketter i 3.5 mm upp till 24 mm bredd och följer regler och föreskrifter för märkning av kablar, ledningar m.m. Det är också möjligt att lägga till din egen logotyp eller andra bilder på etiketterna, om det behövs.

Smarta appar som förenklar arbetet
Brother har utvecklat en serie av kostnadsfria appar som gör det mycket enklare att designa och skriva ut professionella etiketter.

Först ut är Brother iPrint & Label appen, som kan användas för att utforma och skriva ut etiketter från en iPhone/iPad eller en Android-enhet. Sedan finns det två appar för hantverkare.

Den första appen för hantverkare - "Mobile Cable Label Tool" - riktar sig till elektriker och ingenjörer som behöver skapa hållbara etiketter för tele-, data- och elinstallationer. Appen kan integrera företagets logotyp på etiketten och ger tillgång till ett stort bibliotek av elsymboler som lagras av Brother i "molnet".

Den andra appen är "Mobile Transfer Express". Den överför etikettmallar, databaser och bilder från "molnet" eller en e-postbilaga.

Tape för alla ändamål
Brother standard taper är laminerade P-touch TZe-taper. På dem kan du placera text, symboler och logotyper mellan två lager av PET (polyesterfilm). Resultatet är en mycket tålig etikett som kan motstå nötning, vätskor, extrema temperaturer, kemikalier och solljus.

Brother har också olika specialtaper som till exempel krympslang, tape med stark fästförmåga, flexibel ID-tape, säkerhetstape och fluorescerande orange tape.

*Analysen genomfördes av undersökningsföretaget Rainmakers CSI. De intervjuade 1 024 hantverkare i England, Frankrike, Tyskland och Italien under perioden augusti 2015 till mars 2016.


Priser och tillgänglighet
P-touch E550WSP finns att beställa hos Brothers många återförsäljare.
Från 1 september till och med 30 november 2016 (så långt lagret räcker) går det att köpa märkmaskinen till kampanjpris 1290 kr exklusive moms. I priset ingår 4 tape. Ordinarie rekommenderat pris är 2 717 kr exklusive moms (inklusive 4 tape).

För mer information
Fredrik Pauli, produktchef Brother Sverige, e-post fredrik.pauli@brother.se