1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2017
  5. Utvecklingen av märksystem är också historien om Brother

Utvecklingen av märksystem är också historien om Brother

Genom årtionden har Brother hjälpt kontor, hantverkare och privatpersoner att skapa ordning i tillvaron med tydlig uppmärkning. Den nya QL-800-serien är ytterligare en milstolpe utvecklingen som har gjort Brother till en av de större tillverkarna av märksystem.

 

Brother lanserade världens första elektroniska märkmaskin 1988. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt och Brother har varit en av de ledande tillverkarna med att utveckla märksystem. 

Idag, när man tittar på Brothers första elektroniska märkmaskin, PT-8 och jämför den med en modell från 2017, kan man tydligt se skillnaderna, men du ser även att kraven på hög kvalitet till ett rimligt pris inte har förändrats under nästan 30 år.

Idag behöver en etikettskrivare vara nästan lika smart som en Smartphone. Den behöver internetanslutning, mobila funktioner, ha en stilfull design samt erbjuda användare stor flexibilitet, olika typsnitt, bilder, symboler och utskrift på olika typer av etiketter.

Brothers nya serie av etikettskrivare, QL-800 är marknadens första etikettskrivare, i sin klass att skriva ut etiketter i två färger. Två av seriens tre etikettskrivare har trådlös anslutning via Wi-Fi, Bluetooth och Apple AirPrint. Modellerna riktar sig främst till företag och den offentliga sektorn men kan även användas för märkning i hemmet.

Baserat på sålda enheter är Brother Sverige ett av de största varumärkena på etikettskrivare. Den nya serien QL-800 kommer att stärka Brothers position ytterligare, både för professionellt bruk och i hemmen.

Under de senaste fem åren har Brother sålt mer än 400 miljoner meter QL-etiketter. Det räcker till att svepa runt jorden 10 gånger.

Här är en översikt över hur Brothers elektroniska märksystem har utvecklats under de senaste 30 åren:


1988 – Brother PT-8E. Brothers lanserade sin första elektroniska märkmaskin som skrev på laminerad tape. I Sverige lanserades denna modell 1989


1992 – Brother PT-8000. Märkmaskin med tangentbord i full storlek. Den första modellen som kunde använda tape i upp till 24 mm.


1994 – Brother P-touch PC. Brothers första märkmaskin som gjorde det möjligt för användare att utforma etiketter på dator.


2004 - Brother QL-550. Den första etikettskrivaren med automatisk kniv och utskrift i löpande längd, vilket gjorde det möjligt att skriva ut etiketter i upp till 1 meter i längd.


2005 – Brother QL-650TD. Brothers första etikettskrivare som kunde användas fristående, utan att vara ansluten till en dator. Etikettmallar kunde lagras i skrivarens minne och datum och tid kunden inkluderas till etiketten.


2008 – Brother QL-580N. Den första etikettskrivaren med nätverksanslutning så att flera användare kunde skriva ut från samma etikettskrivare
.


2010 – Brother QL-700-serien. Första trådlösa etikettskrivaren från Brother. Inkluderad med programvara som inte kräver någon installation
.


2012 – Brother PT-P750W. Märkmaskiner med både med Wi-Fi och NFC-anslutning (Near Field Communication) för trådlös kommunikation mellan skrivaren och en Android enhet.


2017 – Brother QL-800 serien. En ny serie etikettskrivare som erbjuder utskrifter i svart och rött. Modellen QL-820NWB har upp till 6 MB minne och kan lagra upp till 250 olika etikettmallar. I serien finns modeller med trådlös eller trådbunden nätverksanslutning samt Bluetooth. Skrivaren känner automatiskt av vilken typ av etikettrulle som används. "Smarta etiketter" är nu ett faktum.

 

För ytterligare information

Fredrik Pauli, Produktchef Brother Sverige, Telefon: 031-734 12 15, e-post fredrik.pauli@brother.se

Thomas Björnfalk, Country Manager Brother Sverige, Telefon: 031-734 12 13, e-post Thomas.bjornfalk@brother.se