1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2017
  5. Se skillnaden - etikettskrivare för hem och kontor som skriver i två färger

Se skillnaden - etikettskrivare för hem och kontor som skriver i två färger

Brother lanserar en ny serie etikettskrivare, QL-800 serien, som använder en direkt termoteknik som gör det möjligt att skriv ut i både svart och rött*- vilket är unikt för etikettskrivare för hem och kontor på svenska marknaden. Funktionen är idealisk för att belysa viktig information. 

Etikettskrivare kan vara oumbärliga hjälpredor i det dagliga arbetet då de gör det enkelt att märka och identifiera objekt – allt från pärmar, mappar, till innehållsdeklaration för mat vid catering, prismärkning eller kanske bara att märka upp alla kartonger i förrådet. 

Brother är en av de ledande leverantörerna av märkningslösningar, därför är det knappast en överraskning att just Brother kommer med denna nyhet bland etikettskrivare.

Många gånger kan en etikett med röd utskrift göra skillnad då man på ett enkelt sätt kan få en del av informationen att sticka ut, t ex varningsmeddelanden, identifiering på namnbrickor, viktiga meddelanden på skyltar eller bara för praktiska påminnelser.

Tre modeller att välja mellan

De tre nya etikettskrivarna använder direkttermoteknik och värmekänsligt termopapper – skriv ut i både svart och rött*, utan behov av vare sig bläck eller toner.

Modellerna i QL-800 serien har en stilren och modern design, med en glättad yta. Etikettskrivarna kan enkelt placeras på skrivbordet tillsammans med bärbara datorer och annan modern utrustning. 

Brother QL-800 är grundmodellen i serien, med USB-anslutning och medföljande programvara kan du enkelt skapa dina egendesignade etiketter. Den inbyggda kniven och den höga utskriftshastigheten på upp till 92 etiketter per minut gör att du snabbt och enkelt får ut dina etiketter. USB-kabel ingår.

QL-810W har i tillägg WiFi-anslutning och kan därför delas av flera användare som kan skriva ut direkt från mobila enheter, med appen iPrint&label eller Airprint. QL-810W är snabbare och skriver ut upp till 110 etiketter per minut.

Toppmodellen QL-820NWB har både Ethernet, WiFi, Bluetooth och USB-anslutning och en stor bakgrundsbelyst display. QL-820NWB har dessutom ett minne för nedladdning av egendesignade mallar, där man enkelt via displayen kan välja önskad mall för utskrift. Den har dessutom inbyggd klocka för automatisk utskrift av datum/tid vid utskriftstillfället. En idealisk lösning för t ex livsmedelshantering, catering, laboratorier m.m. QL-820NWB kan därför användas helt fristående utan dator för att skriva fördesignade etiketter vid behov.


Många användningsområden – endast fantasin sätter gränserna

De tre nya etikettskrivarna är mycket användarvänliga. De två största modellerna kan strömförsörjas med ett Li-ion batteri (köpes separat), för en portabel lösning. Detta gör det enkelt om du t ex har skrivaren på en vagn eller om du vill flytta med dig den i en butik, ett lager eller på kontoret.

Tydlig märkning med text i rött* gör det enklare att identifiera konfidentiella dokument, markera viktiga papper. På företag och vid konferenser kan etiketter i två färger vara till stor fördel på namnbrickor, som ett exempel kan den röda utskriften ange om en person har tillträde till vissa områden osv. På ett lager, exempelvis, kan paket och kartonger hanteras med omsorg, med svarta och röda* utskrifter. Som tillval finns dessutom vit, gul och klar plastfilm för svart text med vilka man kan göra tydlig inomhusskyltning på, kontorsmaskiner, arkivskåp m.m.

*Gäller endast med etikettrullen DK-22251

Priser och tillgänglighet

Brothers nya QL-800 serie etikettskrivare finns tillgänglig hos Brothers återförsäljare runt om i Sverige.

QL-800 – 1 032 kr exklusive moms (1 290 kr inklusive moms)

QL-810W – 1 512 kr exklusive moms (1 890 kr inklusive moms)

QL-820NWB – 1 832 kr exklusive moms (2 290 kr inklusive moms)