Tillagd i varukorg
 1. Hem Brother
 2. Om Brother
 3. News
 4. 2018
 5. Brother uppmärksammar Earth Day 2018

Vi drar vårt strå till stacken för vår miljö – Brother uppmärksammar Earth Day 2018

Att värna om miljön genom produkter, utveckling och partnerskap är avgörande för företag och nyckeln till en hållbar utveckling. 

Den 22 april uppmärksammar vi Earth Day och vikten av att skydda vår miljö. Earth Day äger rum årligen, och uppmärksammar vår inverkan på miljön och vad vi kan göra för att skydda vår jord.

Inför Earth Day uppmärksammar vi på Brother vårt engagemang för miljön:

 1. Vi har utvecklat våra 3R för; reduce, reuse, och recycle, till 5R – reduce, reuse, recycle, refuse och reform.
 2. Vi genomförde en miljöhandlingsplan på åtta produktionsområden i Japan för att minska koldioxidutsläppen med 30% mellan FY1990 och FY2020.
 3. Under FY2013 nåddes målet, sju år tidigare än planerat. Det i sin tur har lett till ytterligare handlingar för att minska koldioxidutsläppen.
 4. Resultatet uppnåddes genom energibesparande åtgärder, så som installation av ett toppmodernt luftkonditioneringssystem och användning av LED lampor till takbelysning.
 5. 2008 blev Brother Europe en ledande företagspartner för välgörenhetsorganisationen Cool Earth. Ett samarbete för att tilsammans skydda hotade regnskogar och dess lokala samhällen.
 6. Vi arbetar tillsammans med Cool Earth genom vårt retur- och återvinningssystem för förbrukade tonerkassetter och bläckpatroner. Programmet har skyddat 2,7 miljoner träd i den peruanska regnskogen, som sträcker sig över 4 500 hektar samt 1,6 miljoner träd i Papua Nya Guinea, som sträcker sig över 2 900 hektar.
 7. Vårt samarbete har resulterat i 2,1 miljoner färre ton koldioxid i vår atmosfär.
 8. Förbrukade tonerkassetter och bläckpatroner som returneras över hela Europa, återvinns på våra fabriker i Storbritannien och Slovakien. Sedan 2004 har fabrikerna återvunnit mer än 15 miljoner tonerkassetter, och på så visa har 13 500 ton material besparats från att deponeras.
 9. Genom vårt samarbete med Cool Earth har vi donerat symaskiner till syföreningen JODAN i Papua Nya Guinea. Det bidrar till att barnen kan lära sig en kompetens och utveckla sin syförening till ett företag, och sälja kläder till marknaden.
 10. Vi är stolta över våra miljömärkningar. Vi utformar enheter som följer internationellt erkända miljömärkningar så som Energy Star, Blå Ängeln och Svanen. 

 

www.earthday.org