1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2019
  5. Brothers mobila kvitto- och märkmaskiner tål det mesta

Brothers mobila kvitto- och märkmaskiner tål det mesta

Nya RJ-4230B och RJ-4250WB är Brothers hittills mest robusta och tåliga mobila skrivare. De är utformade för att skriva ut kvitton och etiketter trådlöst ute på fältet och tål därför både stötar och fall.

 Det är inte bara mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer som kan fås i särskilt tålig utformning. Robusta smarttelefoner kallas till exempel för ”hantverkartelefoner”, och tåliga surfplattor och bärbara datorer används ofta av personer som arbetar på byggarbetsplatser, fabriker, fartyg och inom räddningstjänsten.

MIL-standard, som ofta nämns vid marknadsföring av denna typ av produkter, innebär att de håller för militära krav. Med andra ord kan användarna vara soldater, poliser eller personer inom räddningstjänsten.

Nu är det ju inte direkt det svenska försvaret som är målgruppen för Brothers två nya mobila skrivare – RJ-4230B och RJ-4250WB. Men de är så robusta att de utan problem skulle kunna användas inom militären. De är nämligen särskilt tåliga, eller som amerikanerna säger: ”ruggedized”.

Brother har redan framgångsrikt sålt mobila RJ-maskiner under en längre tid. De används oftast för trådlös utskrift av kvitton och etiketter, allt från restaurangnotor, biljetter och böteslappar till allmän märkning och fraktetiketter. Brothers två nya mobila skrivare är bara ännu tåligare och mer hållbara

– de tål till exempel fall från två meters höjd utan att gå sönder. Dessutom är de vatten- och dammtäta enligt internationella IP54-specifikationer. Med andra ord kan man utan problem använda de små mobila skrivarna utomhus, även när det regnar.

Sett till försäljningen av mobila lösningar under tidigare år förväntas de nya mobila RJ-maskinerna främst användas inom detaljhandel, lager, service- och hantverksbranschen. Alla kan ha nytta av RJ-maskinerna, men de är särskilt användbara vid behov av utskrifter i tio centimeters bredd (fyra tum).

Det går även att använda antingen smarttelefon eller surfplatta när man skriver ut. Via appar på sin mobila enhet kan man skriva ut dokument trådlöst på Brother RJ-maskinerna som är kompatibla med både iPhone/iPad och Android.

Beroende på skrivarmodell sker den trådlösa kommunikationen via Bluetooth eller Wi-Fi. Båda skrivarna har dessutom USB-anslutning såväl som NFC-anslutning (närfältskommunikation). Det är samma teknik som används när man ”blippar” sitt kort vid betalning i butik. För att kunna skriva ut håller man helt enkelt mobilen intill skrivaren i några sekunder innan det överförda dokumentet skrivs ut på papperet.

De nya RJ-maskinerna är mycket enkla att använda. Det mesta kan skötas via en app, men det finns även display och knappar på skrivaren som till och med går att sköta med handskar på. Själva skrivaren är omsluten av stabilt och stötsäkert gummi.

Brother erbjuder ett brett sortiment av tillbehör så att de nya skrivarna kan monteras i bilar och andra fordon eller bäras över axeln i en rem, allt efter behov.

Brother har även en kostnadsfri ”Mobile Deploy”-app som innebär att företag kan fjärrkonfigurera skrivaren via internet. Man kan dessutom få tillgång till en särskild app där det går att välja mellan olika typsnitt och textstilar för utskrifter.

De två nya, extra tåliga Brother-skrivarna använder direkt termoteknik för att skriva ut, vilket innebär att man slipper såväl bläck som toner. Utskriftshastigheten är 5 ips eller 127 mm i sekunden.

Skrivarna väger 850 gram och är kompatibla med Windows, Mac, Android och Apple iOS.

Ytterligare information

Fredrik Pauli, Nordic Product Manager, e-post fredrik.pauli@brother.se, telefon +46 31 734 12 00. 

Man sätter etikett på kartong.