1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2019
  5. Elkjøp-koncernen och Brother Nordic har ingått ett samarbetsavtal

Elkjøp-koncernen och Brother Nordic har ingått ett samarbetsavtal

Elkjøp-koncernen och Brother Nordic har ingått ett samarbetsavtal. Inom ramen för avtalet kommer Brother att tillhandahålla automatiska utskriftslösningar, rapporter och åtgärder för att förbättra dokumenthanteringen i alla Elkjøps butiker och kontor i Norden. 

– Vi har letat länge efter en samarbetspartner som kan leva upp till förväntningarna inom alla våra marknadsområden. Vi har flera krav när det gäller utskrifts- och dokumenthantering och behöver en samarbetspartner som dessutom kan uppfylla våra kommande utvecklingsbehov. Samarbetet med Brother är viktigt för att vi ska kunna nå våra framtida mål, så vi har verkligen höga förväntningar, säger Robert Sjölund från operativa driftavdelningen på Gigantti.

Koncernen Elkjøp Nordic AS är den största återförsäljaren av produkter och tjänster inom hemelektronik. Elkjøps verksamhet i Norden omfattar omkring 400 butiker i sex länder. Elkjøp verkar under flera olika varumärken: Gigantti i Finland, Elkjøp i Norge och Elgiganten i Sverige och Danmark. Elkjøp-koncernen har över 10 000 medarbetare. Företagets omsättning uppgick till omkring 37,3 miljarder NOK under räkenskapsåret 2017−2018.

– Vårt samarbete med Elkjøp är mycket viktigt med tanke på hur utskriftsmarknaden ser ut. Det kommer också att stärka Brothers position i vår strävan att bli marknadsledande inom utskrifts- och dokumenthantering för företag, säger Mikko Pulkkinen, Nordic Sales Manager på Brother Finland.

Brother Nordic A/S är en del av det internationella företaget Brother Ltd., som är ett japanskt IT-företag med lång marknadsnärvaro. Brother, som från början tillverkade symaskiner, har vuxit till att bli en modern aktör inom informationsteknologi. Utvecklingen är ett resultat av en systematisk och kundcentrerad affärsmodell som lever upp till mottot ”at your side”. Under senare år har Brother Nordic A/S inlett flera viktiga samarbeten och det aktuella avtalet med Elkjøp är en del av den trenden. – Vi går oundvikligen mot en pappersfri arbetsmiljö och det ställer helt nya krav på vår attityd som leverantör. I dag är vår främsta tillgång att vi vågar ställa de rätta frågorna och utmana kunden. Vi vill tacka Elkjøp för förtroendet och ser fram emot utmaningen. Vi ser fram emot att vara en del av, stödja och främja tillväxten hos en av Nordens största återförsäljare, avslutar Mikko Pulkkinen, Nordic Sales Manager på Brother Finland.

Mer information:

Brother Finland, Brother Nordic A/S

Mikko Pulkkinen, Nordic Sales Manager (Corporate Business), Country Sales Manager, 050 331 8868, mikko.pulkkinen@brother.fi

Gigantti, Robert Sjölund, IT systems specialist, robert.sjolund@gigantti.fi