1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2020
  5. Nyhet från Brother – nya etikettskrivare med två olika utskriftstekniker

Nyhet från Brother – nya etikettskrivare med två olika utskriftstekniker

De främsta målgrupperna för Brothers två nya professionella etikettskrivare, TD-4420TN och TD-4520TN, är sjukvårdssektorn samt lager-, logistik-, detaljhandels- och livsmedelsbranschen. De kan nu se fram emot två mångsidiga etikettskrivare som kan skriva ut etiketter på två olika sätt.

Etikettskrivare använder normalt en av två olika tekniker för att skriva ut information, men nu erbjuder Brother två nya etikettskrivare som alltså kan användas för båda utskriftstyperna. Användaren väljer själv vilken utskriftsmetod som passar bäst i samband med den aktuella uppgiften.

De två nya Brother-skrivarna TD-4420TN och TD-4520TN kan arbeta med både direkttermisk utskrift och termotransfer. Den maximala utskriftsbredden är 108 mm för TD-4420TN och 105,7 för TD-4520TN. Utskriftshastigheten ligger på 152 mm i sekunden för TD-4420TN och 127 mm i sekunden för TD-4520TN.

Eftersom de två utskriftsteknikerna täcker olika behov kan det vara en fördel för professionella användare med mångfacetterade utskriftsbehov att ha tillgång till båda metoderna i samma enhet. På så sätt behöver de bara köpa en enda etikettskrivare i stället för två.

Skrivare med direkttermisk utskrift skriver ut etiketter med hjälp av ett termiskt skrivarhuvud som gör traditionella färgband och bläck helt överflödiga, vilket ger en mer ekonomisk utskrift av etiketter.

Etiketter som används för direkttermisk utskrift har en värmekänslig beläggning. Tekniken passar bäst för etiketter som bara behöver hålla under en begränsad tid.

Termotransfer är däremot en teknik som innebär att tydligt och hållbart bläck bränns in i etiketten. Det är dyrare, men i gengäld får man etiketter av hög kvalitet som håller längre.r.

Toppmodeller i en ny familj

TD-4420TN och TD-4520TN är de två nya toppmodellerna i Brothers mångsidiga TD-4-familj av professionella etikettskrivare. Serien omfattar nu sex modeller som representerar ett brett spann vad gäller pris, funktioner och användningsmöjligheter.

– Våra nya TD-4-skrivare har fått ett riktigt varmt mottagande på den nordiska marknaden eftersom de levererar en fin kombination av starka funktioner, stabil design och ett attraktivt pris. De två nya toppmodellerna vänder sig till dem som vill ha det bästa på marknaden, förklarar Nordic Product Manager Fredrik Pauli från Brother Sverige.

Brother har länge varit aktiva på den nordiska marknaden för professionella etikettskrivare, och det är många företag som utnyttjar en eller flera av de populära modellerna i olika delar av organisationen.

Inom detaljhandeln används de till exempel för att märka livsmedel med streckkoder samt information om innehåll, allergener och pris. De kan dessutom med fördel användas för utskrift av kvitton och liknande. På apotek och sjukhus används enheterna ofta för att skriva ut etiketter för identifiering av patientprover och läkemedel.

Brother TD-4420TN

Brother TD-4420TN är en kompakt etikettskrivare med termotransfer som även kan användas för direkttermisk utskrift. Den hör med andra ord till en av de mest flexibla etikettskrivarna på marknaden.

Skrivaren fungerar med USB, RS-232C och trådbundet nätverk. Tack vare det trådbundna nätverkskortet kan flera personer smidigt dela på etikettskrivaren, och med drivrutiner för Windows, Mac, Linux och många inbyggda program kan etikettskrivaren integreras med de flesta IT-system.

USB-uttaget i Brother TD-4420TN gör det möjligt att till exempel ansluta en streckkodsläsare, en elektronisk våg eller ett externt tangentbord. Dessutom kan etikettskrivaren utrustas med en kniv eller en särskild enhet för automatisk etikettavskalning.

Brother TD-4520TN

På många sätt är TD-4520TN och TD-4420TN lika. Det gäller bland annat den grundläggande tekniken, externa anslutningar, program och expansionsmöjligheter. Det finns däremot vissa skillnader som kan vara viktiga för specifika kunder.

TD-4520TN kan skriva ut i en högre upplösning på 300 dpi, medan TD-4420TN kommer upp i 203 dpi. I gengäld är TD-4420TN snabbare – 152 mm i sekunden, jämfört med 127 mm i sekunden för TD-4520TN. Dessutom kan utskriftsbredden vara upp till 108 mm på TD-4420TN och 105,7 på TD-4520TN.