1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2022
  5. Brothers europeiska anläggning för återtillverkning firar två viktiga milstolpar

Brothers europeiska anläggning för återtillverkning firar två viktiga milstolpar

 

Brothers marknadsledande återvinningsanläggning i Slovakien - en av Europas ledande anläggningar för återtillverkning av toner - firar 15 år sedan den öppnades. Anläggningen har även fått status som koldioxidneutral, vilket är den andra återvinningsanläggningen från Brother som har fått denna ackreditering.

Fabriken, som byggdes för att möta den växande efterfrågan på återvinning av toner i Europa, är den största av Brothers fyra återvinningsfabriker. Tillsammans tillverkar de över 2,6 miljoner toners om året och återanvänder tillräckligt mycket avfall för att fylla tre olympiska simbassänger varje år1 .

Dave Lawrence, chef för Brother Industries i Slovakien, säger: "Vi öppnade Brother Industries i Slovakien 2007 när den globala återtillverkningen av toner var i sin linda. Vi var en av de första anläggningarna i sitt slag i Europa. Sedan dess har vår verksamhet varit tvungen att växa år efter år för att klara av den mängd patroner som returneras av Brothers kunder och partners. Hittills har vi återtillverkat över 18 miljoner bläckpatroner i Slovakien, vilket visar hur engagerade våra kunder är när det gäller att stödja miljön och att de tror på vår vision om hållbarhet.

"Den slovakiska anläggningen tar emot tomma tonerkassetter, bedömer dem, byter ut slitna delar och skapar återtillverkade kassetter som genomgår stränga kontroller för att uppnå samma kvalitet som nya kassetter. På så sätt återanvänds 80 procent  av originalmaterialet, medan resten återvinns och används för att tillverka andra Brother-produkter.

Detta jubileum infaller samtidigt som anläggningen har bekräftats vara koldioxidneutral3. Tillsammans med Brothers anläggning i Storbritannien (som fick koldioxidneutral status 2021) driver de en av de enda koldioxidneutrala återtillverkningsprocesserna i Europa där inget avfall deponeras.

Dave Lawrence tillade: "Att uppnå koldioxidneutralitet för en så stor verksamhet är betydelsefullt och något som vi alla är otroligt stolta över. Vi tar vårt miljöansvar på stort allvar och har redan många initiativ för att minska vår miljöpåverkan. Allt som vi inte direkt kan återanvända återvinns, vilket bidrar till ett slutet kretslopp där inget går till deponi.”

"Dessutom produceras en stor del av den energi vi behöver av solpaneler och en jordvärmepump som vi har installerat. Denna naturliga energikälla har minskat våra koldioxidutsläpp med 48 procent. Det är innovationer som denna som säkerställer att vi ständigt förbättrar och utmanar oss själva för att driva den mest hållbara återtillverkningsprocessen som möjligt."

 

_____

1 Ungefärligt baserat på volymen av tonerkassetter
2 80% Av materialets vikt
3
Oberoende tredjepartscertifiering av DNV Business Assurance Italy Srl

Brothers fabrik i Slovakien