1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2023
  5. Brother Group erhåller platinacertifiering från RBA

Brother Group erhåller platinacertifiering från RBA

Brother Industries, Ltd. (VD: Ichiro Sasaki) meddelade idag att dotterbolaget BROTHER TECHNOLOGY (SHENZHEN) LTD, som tillverkar skrivare och Allt-i-ett-enheter, har granskats av Responsible Business Alliance (RBA), en global organisation som främjar företagens sociala ansvar, och fått Platinum-certifiering, den högsta klassificeringen. Detta är den andra anläggningen inom Brother-koncernen som erhållit RBA-certifiering, och den första som erhållit Platinum-certifiering.

BROTHER TECHNOLOGY (SHENZHEN) LTD. är en tillverkningsanläggning i Shenzhen City, Guangdong-provinsen, Kina, som tillverkar skrivare och Allt-i-ett-enheter. Den genomgick nyligen en revision av en tredjepartsorganisation som certifierats av RBA och erkändes för kategorierna arbete, säkerhet, miljö, etik, hantering av leveranskedjan och lämplig hantering av dessa ledningssystem, och fick den högsta poängen 200 och fick den första Platinum-certifieringen för Brother-koncernen.

RBA är en global organisation vars medlemsföretag har åtagit sig att uppfylla sitt sociala ansvar genom att etablera hållbara leveranskedjor. I organisationens uppförandekod fastställs standarder för att säkerställa att arbetsförhållandena är säkra, att arbetstagarna behandlas med respekt och värdighet och att affärsverksamheten bedrivs på ett miljömässigt ansvarsfullt och etiskt sätt. Organisationen uppmanar sina medlemmar att sträva efter att följa respektive standard genom sina ledningssystem. RBA-revisionen är ett system där en tredjepartsrevisionsorganisation utvärderar om human och sund förvaltning utförs korrekt i enlighet med dess uppförandekod. Utvärderingen görs genom en revision på plats av en tredje part, och beroende på resultatet utfärdas en certifiering i silver (160 poäng eller mer), guld (180 poäng eller mer) eller platina (200 poäng).

Brother-koncernen har identifierat fem väsentliga områden för att "bidra till samhället och hjälpa till att skydda jorden", vilket är "Vårt syfte" i Brother-koncernens vision för FY2030, "at your side 2030". För att hantera en av väsentligheterna, "sträva efter en ansvarsfull värdekedja", har koncernen satt upp målet att uppnå RBA Gold-certifiering för tre av koncernens tillverkningsanläggningar senast FY2024. BROTHER TECHNOLOGY (SHENZHEN) LTD. är det andra företaget i Brother-koncernen som erhållit denna certifiering, efter BROTHER INDUSTRIES (VIETNAM), som erhöll guldcertifiering förra året.

Brother Group kommer att fortsätta att bidra till förverkligandet av ett hållbart samhälle i hela sin globala leveranskedja genom att respektera arbetstagarnas mänskliga rättigheter och säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö genom sitt engagemang för RBA:s uppförandekod och utvidgningen av CSR.