1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2023
  5. Brother var det ledande företaget för laserskrivare i Västeuropa under sista kvartalet 2022

Brother var det ledande företaget för laserskrivare i Västeuropa under sista kvartalet 2022

Enligt International Data Corporations (IDC) Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, överträffade Brother närmaste konkurrent HP med 2 procentenheter och ledde den totala laserförsäljningen under det sista kvartalet 2022 - och sålde drygt 395 000 A4-enheter i Västeuropa, vilket är en ökning med 13 % (13,9 %) jämfört med föregående kvartal. Om man enbart tittar på försäljningen av A4-laserprodukter ökar ledningen till 3 procentenheter, och Brother tar 35 % av marknaden, med 9,5 % större antal levererade enheter än HP*. I Sverige har Brother för närvarande en marknadsandel på 32,2% av den totala lasermarknaden.

Sedan 2018 har Brother kontinuerligt ökat sin marknadsandel för A4-laser i hela Västeuropa och stod för 30,7 % av alla leveranser 2022, en ökning med 6 procentenheter under de senaste 5 åren**, vilket innebär den största marknadsandelsökningen av alla företag. Denna ökning är ett resultat av Brothers breda utbud av hårdvara, tjänster och deras förmåga att arbeta i partnerskap med företag för att skräddarsy lösningar som passar dem.

Christopher Marshall, Executive Director på Brother International Europe, säger: "Dessa siffror visar inte bara styrkan på den nuvarande marknaden för affärslaser, utan också förtroendet för vad Brother kan erbjuda på detta område. Varje år minskar vi gapet och levererar fler maskiner till företag i hela Västeuropa, och jag är övertygad om att detta beror på kvaliteten på vårt erbjudande och vår förmåga att arbeta i partnerskap med våra kunder för att stödja deras växande behov."

Brothers sortiment av A4-lasermaskiner är välplacerade på den nuvarande marknaden och stöder företag med hybridarbete och navigerar i en utskriftsinfrastruktur som stöder en distribuerad arbetsstyrka som arbetar på flera platser.

Chris tillade; "Att stödja företag genom perioder av förändring är otroligt viktigt för oss på Brother, och vi strävar ständigt efter att erbjuda lösningar som stödjer våra kunder genom de utmaningar de kan ställas inför. Med det rådande klimatet och arbetets utveckling vill företagen ha enklare, smartare och mer flexibla lösningar som anpassar sig till deras föränderliga behov, och vi är i en perfekt position för att kunna erbjuda detta."

Brothers A4-laserportfölj kommer att utökas ytterligare i år med en serie kompakta professionella färgskrivare som erbjuder flexibilitet för att möta behoven hos dagens företag samt ytterligare två serier som är utformade för att möta behoven hos användare på hemmakontoret.

 

* Källa: IDC WW HCP Tracker, March 2023

** Källa: IDC WW HCP Tracker, March 2023

 

PR2304 Brother nummer 1 på lasermarknaden i västeuropa