1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2024
  5. Brother International Europe och Cool Earth firar sitt 15-åriga partnerskap

Brother International Europe och Cool Earth firar sitt 15-åriga partnerskap

På Earth Day firar Brother International Europe att det är 15 år sedan de först gick samman med välgörenhetsorganisationen för bevarande av regnskog och blev deras äldsta kommersiella partner.

Sedan samarbetet inleddes 2009 har Brother stöttat sju samhällen i Amazonas och Nya Guinea och skyddat 32 miljoner träd på 78 000 hektar, som lagrar över 50 miljoner ton kol och är avgörande för att bekämpa klimatförändringarna. Som ett resultat av detta har samhällen kunnat blomstra och Cool Earth har kunnat skydda några av världens mest hotade växter och vilda djur.

Hisashi Ota, VD för Brother International Europe kommenterade partnerskapet: "Vi är stolta över att ha arbetat med Cool Earth under så lång tid. Vår vision "At your side" är att alltid förse våra kunder med exceptionella produkter och service, samtidigt som vi gör vad vi kan för att begränsa vår påverkan på planeten, och genom Cool Earth kan vi stödja viktigt arbete som utförs över hela världen."

Några av aktiviteterna hittills har varit att förbättra tillgången till vatten, sanitet och hygien för över 2 500 personer i Papua Nya Guinea, och lanseringen av Cool Earths Rainforest Lab i Peru som ger tillgång till Wi-Fi, teknik och kartverktyg så att samhällen kan skydda sina territorier från hot.

Matthew Owen, chef för Cool Earth, säger "Vi är oerhört stolta över de resultat som vi har uppnått genom att arbeta med Brother Europe, som inte bara stöder bevarandet av regnskogen utan också ger sociala och ekonomiska effekter, allt från att upprätthålla försörjningsmöjligheter till att ge inkomster och livsmedelssäkerhet för ursprungsbefolkningar".

Ett initiativ som stöder detta partnerskap är återlämningen av Brothers använda bläck- och tonerkassetter - ett av Europas största och mest framgångsrika program för återtillverkning. Kunderna uppmanas att returnera sina använda patroner kostnadsfritt, och Brother återtillverkar eller återvinner 100% av alla patroner som skickas tillbaka och har gjort det sedan 2013, utan att något går till deponi.

Ota tillade: "Utan det extra stödet från våra kunder skulle detta partnerskap inte ha varit så framgångsrikt, så vi vill också rikta ett stort tack till dem. Hittills har vi renoverat över 40 miljoner tonerkassetter och räddat 1 500 ton plastavfall från att hamna på soptippen varje år. En prestation som vi alla är otroligt stolta över."

För mer information om partnerskapet och hur Brother och Cool Earth bevarar Amazonas regnskog och samtidigt stöder lokala samhällen, besök  https://www.coolearth.org/act-now/business-partnerships/brother-international/

Flygbild från samhälle i regnskogen