1. Hem Brother
  2. Om Brother
  3. News
  4. 2024
  5. Brother blir nummer ett inom laserskrivare för andra gången på 12 månader

Brother blir nummer ett inom laserskrivare för andra gången på 12 månader

Leveranser av Brothers laserskrivare utgjorde 26 % av den totala lasermarknaden i Europa under Q3 (från 1 juli till 30 september 2023).

Enligt International Data Corporations (IDC) Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker slog Brother sin närmaste konkurrent HP med närmare 1,5 procentandelar. Detta är andra gången på tolv månader som Brother innehar den största marknadsandelen för laserskrivare, den här gången i hela Europa. Närmare 390 000 lasermaskiner levererades av Brother, och försäljningen drevs på av Brothers nya A4-laserenheter.

Tittar man enbart på leveranser av A4-lasermaskiner ökar Brothers ledning ytterligare, till en marknadsandel på 30 %, vilket är nästan 3 procentenheter högre än den närmaste konkurrenten HP. Sedan 2018 har Brother kontinuerligt ökat sina marknadsandelar för A4-laserskrivare i Europa, och levererat kvalitetsmaskiner för både privat och yrkesmässig användning. 2023 är inget undantag, med lanseringar av flera nya laserenheter för att tillgodose en ökande efterfrågan. 

Christopher Marshall, Executive Director på Brother International Europe, kommenterar:
– Vi inser behovet av att anpassa oss efter kundernas behov och analyserar ständigt vår produktportfölj för att säkerställa att den motsvarar kundernas önskemål. Tillväxten för vårt lasererbjudande drivs delvis av våra satsningar på MPS (Managed Print Service) och prenumerationer, utformade för att tillgodose kraven från våra kunder (oavsett om det rör sig om små eller stora företag) och våra kanalpartners. Med hjälp av ett enkelt men omfattande erbjudande kan vi snabbt tillgodose de ökande behoven hos många företag inom hela Europa, vilket de senaste siffrorna från IDC tydligt visar.

Läs mer och upptäck Brothers sortiment av laserskrivare här!
Laser Social Brief_SE