A man and a woman stop in a brightly lit office to talk by a business printer and some files

Fem fördelar du inte visste att du kan få med Managed Print Services

För många företag kan det vara komplicerat att installera, underhålla och uppdatera sina skrivare, något som endast ett fåtal personer har tillräcklig kunskap för att hantera. Det är lätt att förstå varför smarta företag väljer Managed Print Services (MPS) för att förenkla utskriftshanteringen och sänka kostnaderna.

MPS innebär så mycket mer än att bara hyra en skrivarlösning med automatiska månadsbeställningar av bläck och toner. Och om du tror att MPS bara passar större företag har du fel: Även mindre företag kan dra nytta av fördelarna med MPS.

Här tittar vi närmare på fem saker som du kanske inte visste att du kunde få med MPS.

Vad är Managed Print Services?

Managed Print Services (MPS) är tjänster som utskriftsleverantörer tillhandahåller för att hjälpa dig att hantera dina skrivarenheter – inklusive skannrar, faxmaskiner och kopiatorer.

Det är allmänt känt att en MPS-lösning som är anpassad efter dina specifika affärsbehov kan öka effektiviteten, produktiviteten och informationssäkerheten för dina företagsutskrifter. 
 

Men fördelarna för din verksamhet och dina användare är mycket större än du kan föreställa dig.

Här är fem av de fördelar du får med MPS som du kanske inte varit medveten om tidigare.

1. Mycket mindre krångel

Väldigt få företag har tillgång till en specifik utskriftsexpert som kan hantera deras enheter, och varje minut som läggs på utskriftsproblem är tid som skulle kunna läggas på att hantera kärnverksamheten. 
Som tur är underlättar MPS-tjänsterna hanteringen av dina skrivare.
 
En MPS-lösning innebär att förbrukningsvaror beställs och levereras automatiskt, och att skrivaren meddelar dig om eventuella problem. Detta automatiserar hanteringen av skrivarna och frigör tid för dina IT-medarbetare.

Om det skulle uppstå problem är Brother "at your side" och hjälper till att begränsa driftstopp för din skrivare.

2. De senaste lösningarna i stället för föråldrade maskiner

Den tekniska utvecklingen går snabbare än någonsin och det tar inte lång tid innan ny utrustning blir utdaterad. Om du investerar dyra pengar i egna maskiner kan det med andra ord bli ohanterligt dyrt att försöka hålla jämna steg med utvecklingen.

MPS är ett effektivt sätt att omvandla dina utskriftskostnader från anläggningskostnader till löpande utgifter genom att ersätta köp av dyra maskiner och oförutsebara underhållskostnader med transparenta månadsavgifter.

Och som ytterligare en fördel kommer din MPS-leverantör inte bara att rekommendera den bästa hårdvaran för ditt företag just nu, utan även påminna dig när det är dags att uppgradera, så att du alltid har tillgång till den senaste tekniken.

3.  Högre säkerhet

En viktig del i MPS-utvärderingen är att identifiera potentiella risker i samband med utskrifts- och säkerhetsprotokoll och utforma en anpassad säkerhetsplan för att skydda ditt företag från cyberattacker och brott mot datasekretessen.

Smartare utskriftsteknik kan öka säkerheten genom att implementera nya utskriftsprotokoll och begränsa osäkra funktioner. Du bör dessutom kräva att enheterna i ditt nätverk har integrerade säkerhetsfunktioner som kortlås, PIN-kodsskyddade utskrifter och kryptering för att skydda känslig information vid överföring 

4. Minskad miljöpåverkan

Om du vill sänka ditt koldioxidavtryck kan MPS hjälpa dig att övervaka och styra mängden papper, elektricitet och förbrukningsartiklar du använder. Insamling och återvinning av dina använda förbrukningsartiklar kan läggas till som en del av tjänsten.

Utöver att minska avfallet gör MPS-plattformar det enkelt att mäta och styra din utskriftshantering så att du kan identifiera områden där du kan optimera dina utskrifter och implementera riktlinjer för användarna. 


5. Transparens och kontroll

Som managementkonsulten Peter Drucker en gång sade: ”Du kan inte styra det du inte kan mäta” – och det gäller även skrivare.

MPS omfattar inte bara en utskriftslösning som ger dig den tillgänglighet och volymkapacitet som din verksamhet kräver, det innebär dessutom en möjlighet att bevaka företagets skrivaranvändning i detalj. 

Vi rekommenderar att du vänder dig till en leverantör som erbjuder en molnplattform där du konstant kan övervaka dina skrivare. På så sätt kan du uppnå en helt ny nivå av transparens tack vare information om allt från enskilda medarbetares och avdelningars användning till automatisk beställning av toner och förbrukningsartiklar. Regelbundna rapporter från din leverantör hjälper dig också att identifiera möjligheter att optimera din utskriftslösning och få full kontroll över dina utskriftsrelaterade utgifter.

Den här artikeln är bara en kort sammanfattning av fördelarna med Managed Print Services. På Brothers MPS-sidor kan du läsa mer om hur Brother MPS kan hjälpa dig att fokusera på din verksamhet i stället för på dina skrivare, och utforska hur vi kan ta fullt ansvar för din utskriftslösning.

 

 


Mer av Effektivitet

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen