Tulostinkammo kuvattuna varjokuvana ja ihmisenä

Skrivarfobi: Är du rädd för din skrivare?

Rädsla kan se ut på många olika sätt. Vissa varianter, exempelvis spindelfobi, är ganska vanliga och välkända. Men det finns en mindre känd form av rädsla som Brother tror kan begränsa många kontorsarbetare – skrivarfobi.

En olustkänsla i kontakten med kontorsutrustning fylld med bläck eller toner är inte så ovanligt förekommande som man kanske kan tro, och nu när många antingen dammar av sina hemmaskrivare eller är på väg tillbaka till kontoret kommer de återigen att undvika utskrift eller be om hjälp vid första motgång. Därför har vi bestämt oss för att bota alla er som lider av skrivarfobi en gång för alla. 

Skrivarfobi – att identifiera tillståndet och känna igen det hos andra

 
Skrivarfobi ingår i en övergripande grupp av fobier för apparater i största allmänhet. I närheten av en skrivare förlorar skrivarfobikern snabbt sin behärskade framtoning. Små utskrifts- eller skanningsproblem som egentligen är enkla att lösa framkallar omotiverat djupa suckar, tunga steg fram och tillbaka över golvet och, i vissa fall, stora, flaxande gester med armarna. 

Om du känner igen dig kan det vara skönt att veta att du är långt ifrån ensam. Vi misstänker till och med att du bara är en av flera tusentals drabbade. Men med lite stöd är vi övertygade om att vi kan hjälpa dig att bli av med din irrationella rädsla en gång för alla.


Krångel kontra intuitiv användning

 
Även om skrivarna har blivit mer användarvänliga med åren är det många som ännu inte kan njuta av den smidiga, intuitiva upplevelsen som de senaste Brother-enheterna ger. I stället fasar de inför att använda en komplicerad skrivare som hotar att strejka. 

Men att skriva ut dokument behöver inte vara läskigt. Brothers teknik för utskrift och skanning är noggrant utformad för att fungera felfritt  både på kontoret och hemma. Våra enheter ger optimal drifttid med minimalt underhåll, så det finns ingenting att vara rädd för.

För att anpassa användningen efter nya sätt att arbeta kan dokumenten till och med skickas för utskrift med appar soms Brother’s iPrint&Scan. Det gör det säkert och mycket enklare att skriva ut, även för den mest inbitna skrivarfobikern. 

En övertro på kontorets egen skrivarguru

 

Något som ofta spär på skrivarfobikerns försiktighet är övertron på kontorets skrivarguru – nämligen den person (det finns en på varje kontor) – som lugnt löser sina stressade kollegors problem med skrivare och skannrar. 

Nu när många av oss jobbar hemifrån har den här rädslan sannolikt bara ökat och samtalen till IT-avdelningar och skrivargurus har förmodligen mångdubblats. Men vi kan lugna dig med att det finns en enkel lösning på alla dina skrivarbekymmer.

Ingen fara, hjälpen är nära ...


Precis som alla andra fobier kan även skrivarfobi botas. För att hjälpa skrivarfobikern att övervinna sin oro och ge alla skrivargurus en välbehövlig paus har Brother samlat sina främsta experter. 

I del två av den här bloggserien delar vi med oss av tips, råd och praktisk vägledning som kommer att ge även den mest tekniskt orutinerade skrivarfobikern tillräckligt med kunskap för att själv bli en skrivarguru och expert på utskrifter, både hemma och på kontoret. 

Dela gärna med dig av dina synpunkter och var med i diskussionen – använd hashtaggarna #Printerphobia och #PrintWhisperer.  
 
Om du fortfarande känner dig osäker och vill ha hjälp är det bara att kika in på vår supportsida där du hittar mängder av användbara vägledningar för just din skrivare.

Mer av Effektivitet

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen