1. Hem Brother
 2. Brother Solutions
 3. Brother Resource Hub
 4. Blogg
 5. Miljö
 6. 2019
 7. Minska, återanvänd, återvinn och gör ansvarsfulla inköp på årets World Paper Day
Bambusta tehtyjä aterimia

Minska, återanvänd, återvinn och gör ansvarsfulla inköp på årets World Paper Day

Papper är något som vi inte reflekterar över så ofta, men det är en oerhört värdefull resurs.

Du kanske till exempel inte visste att varje invånare i Europa i genomsnitt använder mer än två sidor papper i timmen, vilket totalt blir mellan 250 och 300 kilo papper om året.1.

I samband med World Paper Day den 1 november har vi sammanställt några enkla tips för att minska, återanvända, återvinna och köpa papper på ett ansvarsfullt sätt, både hemma och på jobbet. 

Minska

 • Flexibla kontorslandskap – ett effektivt sätt att minimera pappersanvändningen. Det är mycket svårare att samla på sig mängder av papper om du sitter på en ny plats varje dag. 

 • Inga fler pappersfakturor - både på jobbet och hemma kan du kontrollera att du har valt att få alla fakturor digitalt och betala dem via nätet eller mobilen. De flesta företag hjälper dig mer än gärna med detta eftersom det är mer kostnadseffektivt för dem att skicka fakturan via e-post. Dessutom finns ingen risk att fakturor försvinner i posthanteringen. 

 • Ändra dina morgonrutiner -  svenskarna utmärker sig med sin höga kaffekonsumtion. Men undvik att dricka morgonkaffet i en pappersmugg eftersom det är skadligare för miljön. Köp en termosmugg som du kan ta med dig. Många caféer ger dessutom rabatt till kunder som har med sig en egen mugg.

Reuse

 • Återbruka - papper är ett fantastiskt material för pyssel och konsthantverk och kan omvandlas till mängder av nya föremål som girlanger och andra dekorationer, vaser, kartonger, skålar, lampskärmar och mycket mer. Gå in på  Brothers webbplats Creative Centre för mer inspiration. 
     
 • Handla smart-välj material som går att återanvända. I stället för att köpa pappersservetter kan du till exempel köpa trasor som du kan tvätta och återanvända mängder av gånger. Det finns många miljövänliga alternativ tillverkade av material som bambu.
Used paper has been recycled and repurposed to craft environmentally friendly sustainable hanging decorations

Återvinn

 • Separera och återvinn - visste du att varje ton återvunnet papper kan rädda 17 träd, 1,700 liter olja, 65 liter avfall på deponi, 4 000 kilowatt energi och 31 822 liter vatten?2  Genom att göra små förändringar i dina rutiner och bli bättre på att återvinna papper kan du göra mycket för miljön. 
 • Gör en storrensning -såväl hemma som på jobbet kan du återvinna gamla papper som tar upp plats och spara dokument och mappar i digital form. Genom att skanna in dokumenten på datorn slipper du papper som tar upp värdefullt utrymme på skrivbordet och i hyllorna. När du rensar i röran får du dessutom bättre koll på alla papper som samlats på hög.  

 

Gör ansvarsfulla inköp 

 • Ett bättre val - i genomsnitt krävs det så många som 384 träd för att tillverka det toalettpapper som en enda person använder under sin livstid.3 Hjälp till att bekämpa den globala uppvärmningen genom att byta till servetter och toalettpapper av bambu. Det växer snabbare än någon annan växt, absorberar 30 procent mer koldioxid och producerar 35 procent mer syre än träd.

 • Det rätta virket - varje gång du köper någon form av pappersprodukt, från hushållspapper till din favoritbok, ska du leta efter FSC-märkningen. Det finns tre typer av FSC-produktmärkningar: FSC 100%, FSC Recycled och FSC Mix. När du köper FSC-märkta produkter hjälper du till att värna om världens skogar. 


  Varför inte fira World Paper Day med några smarta men samtidigt enkla rutiner för att minska, återanvända, återvinna och göra ansvarsfulla inköp i vardagen? 

  Läs mer om Brothers system för kostnadsfri återvinning av bläckpatroner och tonerkassetter och hur du kan vara med och skydda miljön.  1 http://www.theworldcounts.com/stories/Paper-Waste-Facts
  2 https://www.usi.edu/recycle/paper-recycling-facts/
  3 http://www.toiletpaperhistory.net/toilet-paper-facts/toilet-paper-fun-facts/

 

Mer av Miljö

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen