Mies futuristisessa toimistossa

Uppdatera firmware – en enkel säkerhetslösning som kan göra enorm skillnad

Säkerheten är varje IT-experts främsta prioritering. Men många missar skrivarnas roll i nätverket, även om de är en viktig del av alla företags infrastruktur.

Cyberbrottslingar riktar allt oftare in sig på just skrivare och andra uppkopplade enheter, från skannrar till varuautomater, eftersom deras funktioner har blivit så pass avancerade. 

En studie från Quocirca  visar att över en tiondel av alla säkerhetsincidenter som påverkar verksamheten involverar en skrivare, varav 59 procent resulterar i dataförlust. Ändå visar vår forskning att bara en fjärdedel av alla IT-experter planerar att investera i skrivarsäkerheten, 75 procent har aldrig investerat i dokumentkryptering och 56 procent tillämpar inte användarautentisering.

Den här bristen på handlingsförmåga kan delvis bero på att man uppfattar det här hotet som något som bara drabbar större företag, men det stämmer inte längre. Hackare har flyttat fokus till leveranskedjan och mindre firmor som kan utgöra enklare offer, och risken har ökat ytterligare i takt med att fler arbetar hemifrån och använder enheter som kanske inte omfattas av lika stränga säkerhetsprotokoll som maskinerna på kontoret. 

Uppdatera för bibehållen säkerhet


En enkel åtgärd som kan skydda dig mot potentiella attacker är att säkerställa att du använder den senaste versionen av alla operativsystem.

Hackare utnyttjar alltid buggar och sårbarheter i programvaran, och när dessa rapporteras eller upptäcks genom regelbundna kontroller utformar utvecklarna en buggfix som därefter skickas ut som en programuppdatering.

Det här är en pågående kamp – lika snabbt som utvecklarna hittar lösningar för att åtgärda sårbarheter i enheterna  hittar hackarna nya sätt att ta sig in, och tillverkarna jobbar hårt för att hålla sig steget före och skydda sina kunder från cyberbrottslingar som försöker ta sig in i deras system.

Därför lanseras uppdateringar regelbundet, och det är oerhört viktigt att inte utsätta dina nätverk för risker genom att ignorera dessa uppdateringar, oavsett om det gäller en server, dator eller skrivare.

Missa inte dina skrivare


Om dina utskriftsenheter har direkta kommunikationskanaler med internet kan de utnyttjas som en väg in i ditt företag av hackare som vill komma åt känslig information. Den här risken finns även om du har installerat brandväggar.

Så låt inte dina skrivare och skannrar utgöra den svaga länken i kedjan – installera alltid uppdateringar så snart de lanseras och undvik att göra dina system till enkla mål för hackare.

Säkerställ att du har de senaste firmware-uppdateringarna genom att använda Brothers uppdateringsverktyg för firmware eller läs mer om hur du uppdaterar din skrivares eller skanners firmware här.

 

1 Quocirca: https://quocirca.com/wp-content/uploads/2019/02/Quocirca-Print-Security-Feb-2019-Final-Web.pdf 


Mer av Säkerhet

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen