1. Hem Brother
 2. Brother Solutions
 3. Brother Resource Hub
 4. Kunskapscentrum
 5. Auto ID-kategori
 6. Strategiska aspekter vid köp och användning av industriella etikettskrivare
Du darbuotojai stovi gamykloje ir žiūri į dokumentą.

Strategiska aspekter vid köp och användning av industriella etikettskrivare

Med sitt slitstarka och tåliga chassi och sin robusta design är den industriella etikettskrivaren lagerlokalens verkliga arbetshäst. Den gör det möjligt att snabbt och effektivt skriva ut korrekta streckkodsetiketter för inkommande och utgående leveranser.


Oavsett om det handlar om frakt, mottagning eller cross-docking av produkter i leveranskedjan är den industriella etikettskrivaren lagerlokalens verkliga arbetshäst, som gör det möjligt att snabbt och effektivt skriva ut korrekta streckkodsetiketter för inkommande och utgående leveranser. 

När allt fler konsumenter väljer att shoppa online måste företagen säkerställa att deras infrastruktur för märkning och etiketter kan hantera de ökande paketvolymerna. Den ökande e-handeln har med andra ord gjort det nödvändigt att öka investeringarna i industriella etikettskrivare. 

Den här bloggen går igenom strategiska aspekter och bästa praxis för beslutsfattare som överväger att investera i nya industriella etikettskrivare.
A chart using insight collated by VDC research shows data relating to industrial printer purchasing decisions

Det finns flera viktiga faktorer som påverkar ett företags beslut att investera i industriella etikettskrivare. 

 • Den totala ägandekostnaden (TCO) för en industriell etikettskrivare är en viktig aspekt, och omfattar allt från inköpspriset för själva hårdvaran, inklusive licenskostnader, löpande service och underhåll, till priset för utskriftsmedia och förbrukningsartiklar.
 • Rätt balans mellan investeringskostnad och skrivarprestanda i form av utskriftshastighet, upplösning, slitstyrka, ergonomi och automatiserade funktioner (automatisk kniv, avskalare, upprullare osv.).
 • Val av rätt termotransferteknik för den aktuella verksamhetens behov och krav samt optimala utskriftsmedia och förbrukningsartiklar för märkningen.
 • Kompatibilitet med befintlig programvara, inklusive integration med ERP, WMS och andra MDM-plattformar (Mobile Device Management) samt möjlighet till skalbarhet.
 • En användarvänlig plug and play-lösning.

 

Rätt balans mellan prestanda och kostnad är avgörande vid valet av den optimala industriella etikettskrivaren

 

VDC:s studie av 200 beslutsfattare inom lagerföretag visade att den totala ägandekostnaden (för hårdvara och förbrukningsartiklar) var den främsta aspekten vid köp och användning av industriella etikettskrivare. Industriella etikettskrivare kan kosta från 9 000 kronor för enklare modeller och upp till 45 000 kronor eller mer för modeller med hög prestanda. Utskriftsmedia och förbrukningsartiklar samt löpande service och underhåll medför också betydande kostnader under produktens livscykel. 

Beroende på skrivarens upplösning kostar ett skrivarhuvud i genomsnitt mellan 2 500 och 7 000 kronor, och vid höga volymer behöver skrivarhuvudet bytas ut ofta. Valet mellan termotransferteknik och direkt termoteknik påverkar också kostnaderna för etiketter och band, samt hur ofta skrivarhuvudet behöver ersättas. Det är med andra ord ett måste att analysera ditt företags behov och krav för att kunna avgöra vilken utskriftsteknik och typ av skrivare som är mest lämplig.  

Den industriella etikettskrivarens prestanda och funktionalitet är också en enormt viktig aspekt för att investera i och integrera den optimala lösningen för verksamheten. Specifikationerna varierar stort mellan olika modeller av industriella etikettskrivare, inom allt från utskriftshastighet och upplösning till kompatibilitet med befintlig programvara och mellanprogram för märkning. Därför är produktdemonstrationer ett viktigt hjälpmedel för att testa märkningskapaciteten och hitta den optimala lösningen. 

A factory conveyer production line is filled with boxed parcels while a worker scans a printed barcode address label in this transport and logistics warehouse scene

Skräddarsydd slitstyrka och reparationsskydd optimerar livslängden för industriella etikettskrivare

Minst lika viktigt som det är att hitta rätt nivå av skrivarprestanda för dina behov och krav är det att den industriella etikettskrivaren har en tillförlitlighet och slitstyrka som säkrar effektiv märkning i verksamhetskritiska arbetsflöden. Ingen vill ha driftstopp som leder till försenade leveranser eller märkningsfel som försämrar leveranseffektiviteten. För att möjliggöra effektiv märkning är det enormt viktigt med väl fungerande löpande underhåll och förebyggande diagnostik, och att samarbeta med en tillverkare som erbjuder ändamålsenliga modeller och som kan bistå med support och service för din industriella etikettskrivare.

Att skydda din investering är också avgörande för att optimera din industriella etikettskrivares livslängd. Genom att köpa en industriell etikettskrivare med utökad garanti får du ett effektivt skydd vid eventuella driftstopp och dyra reparationer. Ett Service Pack via återförsäljare eller tillverkare ger en extra nivå av skydd för hårdvaran. 

Med tanke på det enorma utbudet av industriella etikettskrivare på dagens marknad kan det kännas oöverkomligt att välja den optimala lösningen ur alla aspekter. Följande kan vara till hjälp för att hantera det komplexa och fragmenterade området runt industriella etikettskrivare:

Bästa praxis vid köp av industriell etikettskrivare 

 

 • Hitta rätt lösningspartner som förstår ditt företags unika krav inom etiketter och märkning. Heltäckande mervärdestjänster som kostnadsfri demotestning, underhållsavtal, framtidssäkrad hårdvara och programvarurekommendationer som ger etiketter med optimal exakthet och jämnhet är avgörande för effektiv märkning. 
 • Hitta den bästa partnern för förbrukningsartiklar. Samtidigt som kostnaden för utskriftsmedia är viktig för vinstmarginalen är även etiketternas kvalitet avgörande för en framgångsrik verksamhet med väl fungerande läsning av streckkoder. 
 • TCO är en viktig avvägning vid utvärderingen av industriella etikettskrivare, eftersom den optimala lösningen för din verksamhets behov och krav kan bidra till ökade vinstmarginaler.
 • Kompatibilitet med befintlig programvara är ett måste – från integration med företagets applikationer till skrivarspråk och verktyg för fjärrstyrning. Programvarufunktionalitet ökar den industriella etikettskrivarens effektivitet ytterligare.
 • Leta efter funktioner för streckkodsverifiering – med lösningar som hjälper dig att uppfylla ANSI:s märkningskrav kan du undvika böter och avgifter för om-märkning som kan kosta mellan 250 och 1 000 kronor per tillfälle vid allvarliga överträdelser.
 • Ta hänsyn till gällande regler och bestämmelser gällande märkning, och överväg möjligheten att skapa etiketter med större datainnehåll. Tvådimensionella streckkoder rymmer mer information, exempelvis GTIN-koder (Global Trade Item Number) och identifierare som kan minska skanningsvolymerna, sänka antalet etiketter som skrivs ut i lagerverksamhetens arbetsflöden och öka spårbarheten inom hela leveranskedjan.   

Dessutom kan industriella etikettskrivare optimera driften inom en mängd olika högvolymsområden. När konsumenterna övergår till e-handel ger industriella etikettskrivare den utskriftshastighet och slitstyrka som krävs för att möjliggöra skalbara etikettlösningar. För att maximera produktiviteten och anpassa verksamheten till de ökande etikettvolymerna bör beslutsfattare överväga vilka utmaningar den industriella etikettskrivaren behöver kunna hantera.

Läs mer om Brothers sortiment industriella etikettskrivare här.

 

Mer av Auto ID-kategori

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen