1. Hem Brother
  2. Support
  3. How to-guider - Generellt
  4. 2023
  5. Så här ansluter du till en Virtual Desktop Infrastructure
Illustration of a man using a laptop computer while stood at a desk in a home office environment remotely connecting to a VDI desktop

Så ansluter du till Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Om du arbetar på distans är dina data mer utsatta för säkerhetsrisker. Dessutom har du i vissa fall inte tillgång till de filer och program du behöver för att utföra vissa arbetsuppgifter. Det här är en av de största utmaningarna inom hybridarbete

VDI (Virtual Desktop Infrastructure) erbjuder en smidig lösning på de här problemen. I den här snabbguiden förklarar vi vad VDI är och hur du kan ansluta till en VDI-server via PC eller Mac.

Var är Virtual Desktop Infrastructure (VDI)?

Virtual Desktop Infrastructure (VDI) innebär att en kopia av din dators skrivbord lagras på en server hos det företag du arbetar för.

I stället för att använda en särskild jobbdator kan du med hjälp av VDI få tillgång till ditt virtuella skrivbord från vilken enhet som helst med internetanslutning, till och med från en surfplatta. Alla dina program och filer ligger centralt på servern i stället för på en separat enhet. På så sätt är de skyddade och samtidigt enkla att nå på distans.

Så ansluter du till VDI-servern

Det är enkelt och smidigt att ansluta till en VDI-server. Du använder bara en särskild VDI-app på den dator eller enhet som du vill använda för att hämta ditt virtuella skrivbord. Ett exempel är Windows Remote Desktop.

Dessutom behöver din IT-avdelning skapa ett VDI-konto åt dig med följande information:

IP-adress

Användarnamn

Lösenord

Så ansluter du till VDI via Windows

Du kan ansluta till Windows VDI genom att ladda ner Windows Remote Desktop från Windows appbutik. Anslut till VDI-servern genom följande steg:

• Öppna Windows Remote Desktop
  • Klicka på + i menyn överst till höger i Remote Desktop-fönstret.
  • Välj alternativet PCs.
  • Nu ser du fönstret Add a PC. I fältet PC name skriver du in IP-adressen som du fått från IT-avdelningen.
  • I fältet User account skriver du in användarnamnet.
  • I fältet Password skriver du in lösenordet.
  • Du kan även ange andra uppgifter som ett namn på anslutningen och välja bland en rad olika inställningar, exempelvis för visning.
  • Klicka på Save för att spara ditt VDI-konto på den dator du använder.
  • Nu ser du din VDI-anslutning som en ikon i Remote Desktop-fönstret. Dubbelklicka på ikonen för att aktivera anslutningen.

Så ansluter du till VDI via Mac

Även om din arbetsgivare använder Windows-datorer och -system kan du fortfarande ansluta till det virtuella skrivbordet via en Mac, genom att använda en version av Windows Remote Desktop för Mac.

• Ladda ner och installera Windows Remote Desktop från App Store precis som du gör med andra appar. Anslut till VDI-servern genom följande steg:
  • Öppna Windows Remote Desktop.
  • Klicka på New i appens startfönster.
  • Ange ett namn på anslutningen i fältet Connection Name.
  • Skriv in IP-adressen från IT-avdelningen i fältet PC Name.
  • I fälten Credentials anger du användarnamnet och lösenordet från IT-avdelningen.
  • Välj Close för att spara VDI-anslutningen.

Nu syns en ikon med det namn som du gav anslutningen. Dubbelklicka på ikonen för att aktivera anslutningen.
Vi på Brother hjälper gärna dig och ditt företag att implementera hybridarbete på ett smidigt och säkert sätt. Vi erbjuder en rad olika tekniska lösningar för hybridarbete som gör det enklare att kombinera kontors- och distansarbete. Bland annat kan uppgraderingen ThinPrint Client ge dig snabba och effektiva nätverksutskrifter. Kontakta oss för att ta reda på mer om hur vi kan hjälpa med säkerhet och anslutning för dina Brother-enheter.

Källor
https://www.techtarget.com/searchvirtualdesktop/definition/virtual-desktop-infrastructure-VDI
https://www.windowscentral.com/how-use-remove-desktop-app-connect-pc-windows-10-0
https://apps4rent.com/support/kb/article/access-your-cloud-desktopvdi-from-a-mac-using-microsoft-rdp-client

Mer av How to-guider - Generellt