1. Hem Brother
  2. Support
  3. How to-guider - Generellt
  4. Toner återvinning - Hur gör man?
A woman reading recycling instructions on a green paper behind a blue, Brother toner cartridge box

Toner återvinning - Hur gör man?

När bläck eller toner tar slut i en tonerkassett eller patron i din skrivare är det många som slänger den utan att tänka på att tonerkassetter kan återvinnas för att få fram användbara delar. Läs vår guide -Toner Återvinning

Varför ska jag inte slänga bläckpatroner?

Varje år kasseras miljontals bläckpatroner och tonerkassetter som hade kunnat återvinnas. Faktum är att över 350 miljoner bläckpatroner och tonerkassetter hamnar på deponi varje år – innehållande plast som det kan ta upp till 1 000 år för naturen att bryta ned. De här kasserade tonerkassetterna och bläckpatronerna skapar inte bara sopberg utan släpper även ut föroreningar och gifter i naturen.

Hur gör jag mig av med bläckpatroner och tonerkassetter?

Dagens skrivartillverkare erbjuder återvinning av gamla bläckpatroner och tonerkassetter. I stället för att slänga dem i soporna och göda sopberget bör du kunna förpacka dina tomma bläckpatroner eller tonerkassetter och skicka tillbaka dem till tillverkaren, som tar hand om återvinningen. 

Nästan hela bläckpatronen och tonerkassetten, upp till hela 97 %, går att återvinna, så det finns ingen anledning att inte göra det. Det minskar inte bara avfallsmängderna utan även kostnaden, både den ekonomiska och miljömässiga, för att tillverka nya bläckpatroner och tonerkassetter. Det innebär i sin tur att kostnaden för dessa bläckpatroner och tonerkassetter kan hållas på en lägre nivå när det är dags att köpa nya. 

Vad händer med de bläckpatroner och tonerkassetter som återvinns?

Brothers motto ”At your side” gäller även vår strävan att minska din miljöpåverkan genom återvinning. Vi tar vårt åtagande för miljön på stort allvar och hjälper dig genom att göra återvinningen av bläckpatroner och tonerkassetter så enkel som möjligt.

När du skickar tillbaka dina gamla bläckpatroner och tonerkassetter till oss hamnar absolut ingenting på deponi, och vi återtillverkar och återvinner dem med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Du kan läsa mer om vår marknadsledande process här

Så returnerar du dina tomma bläckpatroner och tonerkassetter till Brother

När det är dags att återvinna dina gamla Brother-patroner och -kassetter gör du det i fyra enkla steg. 

  1. Gå till vår webbsida och leta upp formuläret för återvinning av bläckpatroner respektive tonerkassetter. Ange din hem- eller företagsadress och hur många bläckpatroner eller tonerkassetter du vill returnera.
  2. Brother skickar en föradresserad förpackning eller ett kuvert beroende på hur många tonerkassetter/bläckpatroner du behöver skicka. Om du har många tonerkassetter att returnera kan du enkelt skriva ut en gratis adressetikett på vår webbsida och skicka tillbaka dem i samma kartong som de levererades i – applicera bara etiketten.
  3. Fyll förpackningen eller kuvertet med dina tomma bläckpatroner eller tonerkassetter från Brother och försegla ordentligt.
  4. Gå till ditt närmaste postombud och lämna in paketet, så skickas det till oss helt utan kostnad för dig. Om du vill skicka tillbaka mer än tolv tonerkassetter kan du bara meddela oss när din återvinningslåda är full, så kommer vi och hämtar upp den åt dig. 

Det är inte svårare än så att återvinna dina original bläckpatroner och tonerkassetter från Brother! Så om du vill göra en insats för miljön, meddela oss bara när du är klar med dina bläckpatroner och tonerkassetter, så skickar vi det du behöver för att återvinna dem. 

Process för återvinning av Brother's toner

Mer av How to-guider - Generellt

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen