Två hyllor med 3 bruna lådor ovanpå och 3 mappar, en växt och arkivlådor under

Få ordning och reda med etiketter i färg

Färgetiketter är perfekta både i hemmet och inom olika yrkesområden, eftersom de hjälper oss att organisera oss och arbeta mer effektivt.

Här är några tips och idéer för hur du kan använda färgetiketter, både hemma och på jobbet.

Organisera mappar och pärmar

Anpassningsbara etiketter i olika färger hjälper dig att skapa ett prydligt dokumenthanteringssystem genom att färgkoda mapparna så att de blir lättare att hitta, och risken minskar att du tar fel.

Skyltar och instruktioner

”Glöm inte att släcka!” eller ”Släng ditt papper här” är instruktioner som blir betydligt svårare att missa om de skrivs ut i färg. Om du placerar etiketter som de här på strategiska ställen kan du skapa en effektivare arbetsmiljö, eller hjälpa barnen med återvinningen.

White light switch on wall with a green label on it

Skapa rätt stämning med färg

Färgetiketter kan göra ett rum mer personligt, både hemma och på jobbet. Färger kan främja olika känslor och öka produktiviteten – rätt färg kan med andra ord underlätta studierna eller effektivisera arbetet.

Besöks- och eventplanering

Skapa namnbrickor med foton för mindre events, eller anpassa ditt eget visitkort.

Märkning av mat

När vi väljer vad vi ska äta eller köpa spelar synintrycken en stor roll: starka färger och vackra bilder uppmuntrar till konsumtion, medan en svartvit etikett kan vara lättare att ignorera.

Etiketter kan ge information om allergener, visa färgkoder, uppmärksamma en kampanj eller göra en färdigförpackad lunchrätt mer personlig. Hemma kan du märka upp förvaringsburkar och matlådor innan du lägger dem i frysen – så att du slipper undra vad de innehåller när det är dags att ta ut dem.

Lunchbox and two open tupperware boxes on a table next to pencils and a water bottle

Lyft skapandet till en ny nivå

Färgetiketter skapar en mängd möjligheter: presentkort, placeringskort för festen, fotoalbum, collage och personlig anpassning av produkter är bara några exempel.

Om du driver en butik eller e-handel där du säljer egna hantverksprodukter ger färgetiketter en unik chans att skapa personliga leveranser som särskiljer dig från konkurrenterna.

Märkning på ett roligare sätt

Oavsett om du behöver märka barnens skolböcker, leksaker eller ytterkläder, eller lunchlådorna som du tar med till jobbet, kan du skapa en färgglad etikett som gör dem enklare att identifiera.

3 tupperware containers with a red, yellow and orange label

Underlätta dagliga rutiner

Oavsett om du arbetar med barn eller har egna barn där hemma kan du använda etiketter för olika aktiviteter. Genom att skapa etiketter av foton eller barnens teckningar kan du utforma rutiner som är enkla och roliga för barnen att följa. Barnen kan till exempel få placera sitt foto vid en bild för frukost, tandborstning, påklädning osv. i takt med att varje uppgift blir klar.

Detta är bara några exempel på alla användbara, roliga och kreativa tillämpningar för färgetiketter och etikettskrivare i fullfärg eller P-touch CUBE.

Dags att organisera tillvaron.

Fler tips på hur du kan organisera hemma finns på Håll ordning i hemmet.

 

Mer av Organisera ditt hem

Tillbaka till toppen