1. Hem Brother
 2. Brother Solutions
 3. Brother Resource Hub
 4. Blogg
 5. Effektivitet blogg
 6. 2019
 7. Life hacks: de 10 bästa tipsen och verktygen för mobilt arbete och frilansare
Etätyöntekijän tai freelancerin työvälineistöä

Life hacks: de 10 bästa tipsen och verktygen för mobilt arbete och frilansare

Tack vare att tekniken ständigt utvecklas är det nu enklare än någonsin att arbeta på distans eller som frilans.

I takt med att allt fler tar steget bort från det ”traditionella” kontoret kommer hela tiden nya tekniska lösningar som underlättar för den som jobbar mobilt. Här är våra 10 bästa verktyg, tekniklösningar och life hacks som hjälper dig att jobba på distans.

 

 1. Ha koll på tiden

  Vid distansarbete är det oerhört viktigt att lägga tiden på rätt saker. Ett bra sätt att behålla kontrollen över arbetsuppgifterna och maximera antalet fakturerbara timmar är att ladda ned en app för tidsredovisning. På så sätt får du överblick över dina projekt i realtid och kan enkelt se när du närmar dig full kapacitet
   
 2. Håll kontakten med direktmeddelanden

  Om du inte sitter på samma kontor som dina kollegor kan det hända att du missar viktig information som kan ha stor betydelse för ditt arbete. Håll koll på de senaste uppdateringarna och nyheterna genom att skaffa en app för direktmeddelanden. På så sätt kan frilansare och kollegor som arbetar på distans skicka privata meddelanden eller kommunicera med ett helt team. Programvaran har utformats för att fungera som ett direkt och effektivt alternativ till långa och invecklade e-postkedjor.

 3. Skala av det sociala

  Om olika störningsmoment påverkar din produktivitet och begränsar din insats i olika projekt kan du ladda ned en app som blockerar webbplatser och sociala medier för att begränsa vilken information du har tillgång till på arbetstid.

 4. Spara dokument i molnet

  För distansmedarbetare och frilansare är det viktigt att kunna spara dokument på ett säkert sätt med fjärråtkomst. Det kan bli dyrt att förlora ett dokument, så överväg att använda lagring i molnet för dina viktiga filer. Då kan du vara säker på att dina dokument är i säkert förvar även om du drabbas av tekniska problem. 
   


 5. Digitalisera och spara plats

  Hemmakontoret är en viktig plats för alla som jobbar på distans, och det sista du behöver är en massa inaktuella pärmar som tar upp onödig yta. Brothers skannrar  ADS-1200 och ADS-1700W är kompakta men samtidigt kraftfulla bärbara enheter – inte mycket bredare än ett A4-papper – som smälter in på alla arbetsplatser. Genom att digitalisera dina dokument uppnår du fler fördelar än att spara plats, eftersom det skapar ett register över dokumenten som du kan behålla hur länge som helst.  

 6. Håll mötet där du är

  För frilansare och distansmedarbetare är det viktigt att hålla kontakten med kunder, leverantörer och kollegor. Genom att använda videokonferenser för virtuella möten får du en mer personlig kontakt än via e-post eller telefon. Samtidigt sparar du tid och utlägg i samband med resor till olika möteslokaler.

 7. Skriv ut och skanna i farten

  Med tanke på att det finns fler mobila enheter än människor på jorden1 är det inte så konstigt att mobiler och surfplattor styr affärsvärlden. Att sköta jobbet via en mobil enhet blir ännu smidigare om du utesluter behovet av dator helt genom att skriva ut och skanna direkt från Brothers app Brother’s iPrint&Scan app.

 8. Få koll på läget med uppdragshantering

  Om du jobbar ensam är du ansvarig för allt – inklusive ändlösa att göra-listor. Håll koll på dina uppdrag med ett verktyg som hjälper dig att ordna dina dokument, skapa en att göra-lista, planera din arbetsdag och få påminnelser om deadlines. Vårt bästa tips: färgkoda posterna efter uppdrag eller kund.

 9. Ta med dig skrivaren på resan

  Är du ute på vägarna och får in ett viktigt dokument som du skulle behöva skriva ut? Du behöver inte vänta tills du kommer hem eller till kontoret – det finns kompakta och lätta skrivare som du kan ha med dig i bilen!  Brothers PJ-serie med mobila termoskrivare ger detaljerade och skarpa utskrifter oavsett var du befinner dig.

 10. Märk upp det du inte vill tappa bort

  Om du jobbar hemifrån har du ofta ont om plats. Håll ordning på arbetsytan genom att märka upp mappar och pärmar så att du vet var alla papper finns och snabbt kan hitta viktiga dokument. Brothers VC-500W etikettskrivare i färg  skapar tydliga etiketter som kan skrivas ut i en mängd olika färger. 

  1 https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/there-are-officially-more-mobile-devices-than-people-in-the-world-9780518.html

Mer av Effektivitet

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen