Brother toner i låda

Förfalskade tonerkassetter och bläckpatroner i stället för originalprodukter – är det värt det?

Många konsumenter gör grundliga efterforskningar för att hitta den bästa skrivaren för just deras behov. Men när det är dags att köpa bläck och toner är man sällan lika noggrann – och det kan bli ett dyrt misstag.

Det är en enorm skillnad mellan originalprodukter och förfalskade förbrukningsartiklar, och det kan påverka allt från utskriftskvaliteten till, i värsta fall, din hälsa. 

Förfalskade förbrukningsartiklar är kopior eller imitationer som ofta är försedda med originalproduktens logotyp eller namn för att lura konsumenten.  De här varorna bryter inte bara mot upphovsrätt och varumärkeslagar, de har inte heller kontrollerats för att bedöma inverkan på hälsa, säkerhet och miljö. Visst är förfalskningarna billigare än originalprodukterna, men till vilket pris?

De fem största skillnaderna mellan oäkta förbrukningsartiklar och originalprodukter


1. Utskriftsresultatet

Äkta förbrukningsartiklar, alltså originalprodukter, är tillverkade av samma företag som skrivaren. De har utformats för att fungera felfritt tillsammans för bästa möjliga utskriftsresultat. Brothers förbrukningsartiklar har utvecklats för att samverka perfekt med Brothers skrivare, och de förbrukningsartiklar som ingick i Buyers Labs oberoende tester 2018 gav ett helt felfritt resultat.¹ 

I dessa tester genererade Brothers äkta tonerkassetter överlägsen bildkvalitet med ett stort färgspektrum och tillförlitlig sidkapacitet i färdiga affärsdokument, medan de förfalskade alternativen gav lägre kvalitet.

2. Hälsorisker för både dig och skrivaren

Äkta förbrukningsartiklar uppfyller ISO-standarderna för att garantera kvaliteten och värna om användarnas hälsa.  Produkterna genomgår en rigorös kvalitetskontroll med regelbundna granskningar och tester för att skydda dig och din skrivare, och för att enhetens garanti ska fortsätta gälla. Oäkta förbrukningsartiklar uppfyller inte något av de här kraven.

De kan till exempel börja läcka, vilket med tiden kan leda till papper som fastnar eller skador på skrivarens komponenter som gör att enheten slutar fungera. Innehållet från en läckande oäkta bläckpatron eller tonerkassett kan även hamna på händer, kläder eller kontorsytor, och i vissa fall kan det medföra exponering för alltför höga nivåer av skadliga kemikalier.

I äkta förbrukningsartiklar är kemikalienivåerna noga kontrollerade och omfattas av COSHH2. Brothers förbrukningsartiklar uppfyller kemikalieföreskrifterna i REACH-förordningen och RoHS-direktivet så att du kan förlita dig på säkra, högkvalitativa utskrifter.  För att värna om din enhet – och din egen säkerhet – ska du därför alltid välja originalprodukter. 

3. Miljöpåverkan

Har du funderat över vad som händer med dina bläckpatroner eller tonerkassetter när de är tomma? När du väljer äkta förbrukningsartiklar innebär det även miljöfördelar eftersom Brothers bläckpatroner och tonerkassetter har utvecklats med fokus på hållbarhet och kan returneras genom Brothers kostnadsfria återvinningssystem.

De returnerade bläckpatronerna och tonerkassetterna kan återvinnas och säljas på nytt. Genom att återvinna tonerkassetter förbrukas 37 %3 mindre koldioxid än vid produktion av en helt ny toner, och våra återvinningsanläggningar skickar inget avfall på deponi.  När det gäller förfalskade produkter kan du inte räkna med att tillverkaren har samma fokus på minskad miljöpåverkan.

4. Socialt ansvarstagande

ekosystemet. Vi var det första företaget som inledde ett samarbete med den prisbelönta välgörenhetsorganisationen Cool Earth. För varje förbrukningsartikel som returneras till oss ger vi ett bidrag för att stoppa avskogningen. Vårt partnerskap har hittills bidragit till att skydda över 3 600 hektar regnskog i Papua New Guinea och Peru.4 

Genom att använda och returnera våra äkta förbrukningsartiklar bidrar du till en mer cirkulär ekonomi, säkrade arbetstillfällen i Europa, minskat avfall och lägre koldioxidutsläpp. 

Brother strävar efter att vara ett ansvarsfullt, etiskt och hållbart företag. Vi gör allt för att säkerställa att socialt ansvarstagande genomsyrar våra rättvisa och respektfulla arbetsmetoder. Vi samarbetar kontinuerligt med många organisationer, till exempel konsumentskyddsorganisationer och polisväsende, för att få bort farliga förfalskade förbrukningsartiklar från marknaden och skydda dig och din kontorsutrustning.  

5. Så identifierar du en förfalskad produkt

Förfalskade bläckpatroner och tonerkassetter kan ofta se ut som äkta produkter genom skicklig imitation av originalförpackningen. Men det finns sätt att identifiera en oäkta produkt.

Brothers äkta förbrukningsartiklar är märkta med en holografisk säkerhetsetikett, och med hjälp av en kodläsningsapp kan du skanna hologrammet för att kontrollera produktens äkthet. 

Du bör även säkerställa att förpackningen inte har öppnats och att säkerhetsetiketten inte är skadad. Var observant på stavfel eller undermåliga förpackningar som inte stämmer överens med Brothers varumärke eller färger. På www.brother.com/id finns mer information.

Här kan hitta och köpa äkta bläckpatroner och tonerkassetter från Brother. 
A close-up shot of a Brother genuine supplies hologram on a toner cartridge package.
1 Buyers lab report https://www.brother.co.uk/supplies/genuine-ink-cartridges-and-toner-cartridges
2 Control of Substances Hazardous to Health (COSHH)  https://www.hse.gov.uk/coshh/
3 Study conducted internally within Brother. LCA results herein were provided on the basis of Brother's self-declaration and were not verified by independent third parties.
4 Finding the best ways to support local people to protect their rainforest since 2007 https://www.coolearth.org/partners/brother-international/

Mer av Effektivitet

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen