Ihmisiä kävelemässä selkä kuvaan päin ja kahdella on sinivalkoinen sateenvarjo auki.

Brothers CSR-satsningar och välgörenhetsarbete: allt enligt vårt motto ”At your side”

För oss på Brother är det viktigt att samarbeta med de lokalsamhällen vi är verksamma i. Vi deltar i hundratals CSR-aktiviteter (Corporate Social Responsibility) över hela Europa, och vår ständigt växande lista över satsningar visar tydligt på vårt sociala ansvarstagande i de länder där vi har vår verksamhet.


Projekten omfattar allt från att rädda regnskogen till att samla in pengar till cancerforskningen. Här är några av alla de samarbeten som våra europeiska kontor deltar i, och som har skapat en bättre tillvaro för tusentals människor.

Coolt samarbete för vår planet


Vi på Brother är extremt stolta över att vi som första företag inledde ett samarbete med Cool Earth. Sedan 2008 har vi stöttat den här prisbelönta välgörenhetsorganisationen, som verkar för att stoppa skövlingen av regnskogen. 

Cool Earth ger regnskogens ursprungsinvånare den hjälp de behöver för att kunna tjäna sitt uppehälle från skogen utan att avverka den. Med Brothers stöd har Cool Earth räddat över 70 000 hektar regnskog med kapacitet att lagra över 37 miljoner ton kol. De här skogarna ger skydd åt en ofantlig mängd olika arter och gör det möjligt för ursprungsfolket att bo kvar.

Brothers europeiska kontor bidrar till finansieringen genom att samla in och återvinna kundernas tomma bläckpatroner och tonerkassetter i vårt Cool Earth Eco-Rewards Initiative.

Investeringar i framtidens gröna energi


Transporter utgör cirka en femtedel av de globala koldioxidutsläppen. Detta måste förändras i grunden, och forskare världen över strävar ständigt efter att utveckla alternativa energikällor. 

År 2021 började Brother i Belgien sponsra Agoria Solar Team, ett team med ambitiösa ingenjörsstudenter från KU Leuven som har byggt den solcellsdrivna bilen BluePoint Atlas.

Med stöd från teamets partners testades bilen under ”Solar Challenge Morocco” – ett fem dagar och 250 mil långt race mellan olika solcellsdrivna fordon genom Sahara och Atlasbergen – med målet att inte bara vinna, utan att samtidigt ändra människors tankar om hur framtidens miljövänliga bilar kan se ut.
 

Stöd och hjälp till vilda djur


Brother i Polen stöttar Sowi Dwór Ośrodek Rehabilitacji Dzikich Zwierząt, ett rehabiliteringscenter för vilda djur i Jarocin. Centrets främsta syfte är att ge rätt hjälp till sjuka och skadade djur så att de kan återvända till ett liv i det fria. 

Allt fler vilda djur påverkas negativt av människors aktiviteter, och Brother hoppas kunna rädda livet på fler djur genom att bidra med en smådjurskuvös med automatisk temperatur- och luftfuktighetskontroll, syrgas och andningsmask. 
 

Hjälp till ungdomars utveckling


I Storbritannien har Brother skänkt 2 000 pund till Duke of Edinburgh Award Schemes team i Manchesterområdet. Projektet hjälper ungdomar att utveckla sin praktiska förmåga och självkänsla. Teamet i Manchesterområdet lockade sponsorer i regionens tio kommuner att stötta minst 100 ungdomar. 

Projektet blev en enorm framgång. Av de 6 335 ungdomar som deltog kom över en tredjedel från tuffa bakgrundsförhållanden. Tillsammans bidrog de med imponerande 83 655 timmars volontärarbete i olika samhällsprojekt. 2 255 volontärer fick diplom, 370 ledare genomförde virtuella utbildningar och 223 deltagare klarade guldnivå.
 Seven office workers in casual business attire - four male and three female - are exercising with arm stretches in this scene on staff wellbeing

Satsningar för människors hälsa och välbefinnande


Brother i Frankrike brinner för att förbättra hälsan och välbefinnandet i lokalsamhället.

De stöder ”A chacun son Everest” (’Vi har alla vårt eget Everest’) – en välgörenhetsorganisation som hjälper barn med leukemi och andra former av cancer samt kvinnor som tillfrisknar från bröstcancer att återfå självkänslan och livsglädjen. De bidrar även till ”Parrains par Mille” – som ger emotionellt stöd och utbildning till utsatta barn och familjer – och ”Si on rêvait” (’Om vi kunde drömma’), som hjälper sjuka barn att återgå till en normal tillvaro med skola och aktiviteter. 

Genom sitt engagemang i French Parasports Federations insamling av plastkorkar för ”Les bouchons de l’Espoir” samlar Brother in pengar för att ge personer med funktionsvariationer den utrustning de behöver för att kunna genomföra sina dagliga aktiviteter och idrotta på avancerad nivå.

Deltar i kampen mot cancer i hela världen


Brother deltar i välgörenhetssatsningar över hela världen för att stötta den globala kampen mot cancer. Vårt initiativ går under namnet ”The Golden Ring Project” och inspirerar inte bara våra medarbetare att delta i insamlingar, det skapar dessutom en känsla av enighet och ett gemensamt syfte. 

I Storbritannien deltog ett team i 5- och 10-kilometerslopp i Heaton Park för att samla in pengar till Macmillan Cancer Support. I Frankrike deltar Brothers medarbetare i årliga lopp organiserade av Odyssea, en välgörenhetsorganisation som finansierar forskning om och förebyggande av bröstcancer. 

I Norge stöttar Brother organisationen GoldenChild, som sprider kunskap om cancer hos barn, samlar in pengar till cancerforskningen och ger stöd till barn med cancer. 

År 2020 belönades Brother – som tack för sitt mångåriga arbete för att sprida kunskap om cancer – med Japan Cancer Society Award, som delas ut till organisationer som har haft stor betydelse för att öka kunskapen om cancer och förebyggande åtgärder.

Året efter, 2021, deltog Brother International Europe-teamet i den globala välgörenhetssatsningen ”Relay For Life”, där teamen turas om att gå i etapper i totalt 24 timmar för att samla in pengar till sina nationella cancerfonder. 

De initiativ som nämns här utgör bara en bråkdel av alla välgörenhetssatsningar som Brother stöttar. Våra många samhällssatsningar ser extremt olika ut och avspeglar inriktningarna på våra kontor runt om i Europa. Vi är så enormt stolta över den passion, kreativitet och empati som våra medarbetare visar till stöd för så många goda ändamål.  
 
.  

Läs mer om  Brothers CSR story här. För mer information, ladda ner vår infografik med historiken för Brothers Brothers samarbete Cool Earth.

Mer av Miljö

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen