1. Hem Brother
 2. Brother Solutions
 3. Brother Resource Hub
 4. Blogg
 5. Säkerhet
 6. 2019
 7. Halloween – skydda ditt nätverk från spöken, vålnader och säkerhetsbrister!
Suojaa verkkosi tunkeutujilta ja tilkitse tulostusturvallisuuden puutteet halloweenina

Halloween – skydda ditt nätverk från spöken, vålnader och säkerhetsbrister!

Halloween är den perfekta tiden att gå igenom rutinerna kring utskriftssäkerhet och hitta sätt att skydda nätverket från att hackas.

Undvik bus i nätverket med hjälp av de här sju säkerhetstipsen från Brother. 

7 steg för att säkra ditt nätverk 

 

 1. Lösenordskydda ditt Wi-Fi

  När en skrivare är kopplad till ett osäkert nätverk finns det inget som stoppar åtkomsten till systemet. Men du behöver ingen magisk trolldryck för att åtgärda problemet – se bara till att ditt Wi-Fi skyddas av ett lösenord.

 2. Uppdatera din inbyggda programvara regelbundet 

  Brister i utskriftssäkerheten kan minskas avsevärt genom att rensa bort alla dammiga gamla buggar. Konfigurera enheten för automatiska uppdateringar och uppgradera programvaran regelbundet för att säkerställa att du har tillgång till de senaste funktionerna och skyddsåtgärderna.

 3. Välj ett starkt administratörslösenord

  Skrivare har ofta ett webbgränssnitt som gör det möjligt att konfigurera och administrera enheten. Om det här gränssnittet är något du behöver ska du välja ett starkt lösenord vid den inledande konfigurationen. Om funktionen däremot inte är nödvändig är det bättre att inaktivera den så att alla skumma typer hålls borta.

 4. Brandvägg för nätverket

  Begränsa åtkomsten till dina system med hjälp av en brandvägg för nätverket. Det är en enhet eller programvara som skyddar ditt nätverk genom att bevaka och blockera potentiellt läskig trafik. 

 5. Byt till en intern IP-adress för enheten

  Vissa skrivare har en extern IP-adress som standardinställning. Genom att byta till en intern IP-adress ökar du skyddet mot offentliga nätverksspöken markant. Du kan göra det här skyddet ännu starkare genom att begränsa åtkomsten till lokala datornät (LAN) eller subnät. Det gör att skrivaren inte går att nå via nätet.

 6. Individuellt nätverksskydd 

  När en skrivare behöver åtkomst till en nätverksresurs är det viktigt att skapa ett dedikerat, individuellt nätverkskonto. Ge bara kontot tillräcklig behörighet för att det ska kunna utföra de nödvändiga uppgifterna. 

 7. Inaktivera alla onödiga funktioner

  Dagens skrivare erbjuder en uppsjö av olika möjligheter till förbättrad funktionalitet, men alla är kanske inte nödvändiga för dig. Försvaret mot mörka krafter och svart magi kan stärkas genom att inaktivera alla tjänster, gränssnitt, funktioner och fysiska portar som du inte behöver. 

  Läs mer om utskriftssäkerhet här.

Mer av Säkerhet

Du kanske också gillar

Tillbaka till toppen